jaxiu Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 Zapowiada się ciekawie ;) Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 Dobra Pany, Czas odgrzebać ten warsztat, bo słyszałem, że co poniektórzy już szukali tego wątku w szafie Kiszczaka... Wykonam ten egzemplarz: Wszelka pomoc mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Piękna struktura na lakierze - powodzenia, jak zwykle kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Lubię Vietnam, więc podglądam..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2016 Zatem wracając do tego na czym skończyłem... Wnętrze trzeba zapełnić i poprawić miejsce styku ścianek kolorystycznie z ławkami. Mam już jakieś graty do uzupełnienia półek Przyjrzałem się już układowi jezdnemu i przymierzałem metalowe koła napędowe. Nie wyobrażałem sobie jak ciężko jest ogarnąć model zostawiony na rok i wejść do ponownego trybu układania etapów budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Grudnia 2016 Share Napisano 3 Grudnia 2016 Patrzem, ale na ten moment jestem na nie... Może wraz z następną aktualizacją ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2016 Co dokładniej jest na "nie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Grudnia 2016 Share Napisano 3 Grudnia 2016 Co dokładniej jest na "nie"? Sam nie lubię dostawać takich opinii jaką napisałem... Coś mi przeszkadza w tym wnętrzu... Nie wiem, czy to nie jest wina tej "rdzy", bo do 4 strony wszystko mi się podobało. Efekt jest według mnie mocno przesadzony i trochę to za bardzo daje to po oczach. Rozumiem że to zamkniesz w środku, ale jednak... To nie jest opinia typu "do bani", tylko coś mi tu nie gra i nie do końca wiem co. Nie przejmuj się i nie sugeruj. Działaj dalej, ciekawym aktualizacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Grudnia 2016 Share Napisano 3 Grudnia 2016 Ale to raczej nie rdza, tylko czerwona wietnamska ziemia (chyba, że pisząc "rdza" właśnie ziemię miałeś na myśli). A ona - co widać na wielu zdjęciach - potrafiła nieźle zasyfić pojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Grudnia 2016 Share Napisano 3 Grudnia 2016 Ale to raczej nie rdza, tylko czerwona wietnamska ziemia (chyba, że pisząc "rdza" właśnie ziemię miałeś na myśli). A ona - co widać na wielu zdjęciach - potrafiła nieźle zasyfić pojazdy. No to ja zobaczyłem rdzę, nie piach na podłodze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Grudnia 2016 Share Napisano 3 Grudnia 2016 Hmmmm- rzecz w tym, ze to nie piach ( znów sie dyskusja zaczyna ) Ta ziemia jest bardzo miałka, a syf generuje zazwyczaj pył z tejże gleby. Na rdzę za jednolite, ale można z tym zapiaszczeniem trochę podziałać. Może przetrzeć ławeczki i sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2016 Teraz rozumiem. To pigment imitujący rdzawa ziemię z Wietnamu. Zdjęcia przez lampę aparatu wyszły kolorystycznie mocno przesadzone. Użyłem pigment MIG'a Vietnam earth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Grudnia 2016 Share Napisano 3 Grudnia 2016 Ja tez uzywałem tego samego pigmentu do M1151 ŻW. Strasznie inwazyjny i trzeba uważać z aplikacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 3 Grudnia 2016 Share Napisano 3 Grudnia 2016 Ta czerwona ziemia faktycznie wszędzie właziła. Tu wersja na mokro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2016 Ten odcień szczególnie osiadał na burtach w formie pyłu. Wychodzę z założenia, że poprzez rampę desantową tego pyłu i piachu wpadało sporo przy każdej okazji gdy była otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 4 Grudnia 2016 Share Napisano 4 Grudnia 2016 Też mi coś nie gra. Czerwonawe pigmenty łatwo można wsiąść za rdzę, choć zamiarem ich użycia miało być pokazanie właśnie wietnamskiej ziemi. Ajabym dodał w kilku miejscach inny odcień pigmentu; ciemniejszy lub jasny. To powinno trochę urozmaicić jednolity "rdzawy" odbiór podłogi. Dodałbym kilka mokrych plam, to też przełamie monotonię czerwieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Grudnia 2016 Share Napisano 4 Grudnia 2016 Też mi coś nie gra. Czerwonawe pigmenty łatwo można wsiąść za rdzę, choć zamiarem ich użycia miało być pokazanie właśnie wietnamskiej ziemi. Ajabym dodał w kilku miejscach inny odcień pigmentu; ciemniejszy lub jasny. To powinno trochę urozmaicić jednolity "rdzawy" odbiór podłogi. Dodałbym kilka mokrych plam, to też przełamie monotonię czerwieni. Dobrze mówi! Polać mu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2017 W tak zwanym międzyczasie poskładałem Friule, które znajdą się na kołach tej zielonej żaby. Całkiem sprawnie poszła praca przy montażu. Nie jest źle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Nie zapomnij pomalować na "gumowo" nakładek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 Super to wszystko wygląda, jakieś postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Lutego 2017 Autor Share Napisano 14 Lutego 2017 Zabrałem się wstępnie za obróbkę bambetli od kolegi Piotra. Strasznie mozolnie mi idzie praca nad wnętrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 Zabrałem się wstępnie za obróbkę bambetli od kolegi Piotra. Strasznie mozolnie mi idzie praca nad wnętrzem. Pracować nie marudzić!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Lipca 2017 Autor Share Napisano 17 Lipca 2017 W końcu ruszyłem z uzupełnieniem wnętrza i mogę zamykać bryłę i dalej postępowac w budowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 17 Lipca 2017 Share Napisano 17 Lipca 2017 Super to wygląda, kibicuję Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 17 Lipca 2017 Share Napisano 17 Lipca 2017 Świetnie, że po długiej przerwie dalej się dzieje czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi