Stojkovic Napisano 1 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Witajcie po długiej przerwie. W międzyczasie innych projektów postanowiłem coś jeszcze podziałać przy tej 113-tce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Kanistry wymień albo zrób prawidłowe uchwyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2018 Nie wiem o co dokładnie chodzi z tymi kanistrami? Jakieś foto pomocnicze? W międzyczasie poczyniłem pewne postępy przy malowaniu pojazdu. Dla ciekawych mały sbs: Jako że M113 było z aluminium używanego też w lotnictwie, farba łuszczyła się i ścierała odsłaniając połyskujący metal. Po pierwsze użyłem czarnego podkładu na całość: Następnie aerografem położyłem warstwę aluminium Następnie na całośc nałożyłem z aerografu warstwę Worn Effect od AK Interactive. Po wyschnięciu ruszyłem z bardzo wyważoną modulacją bryły by warstwy nie były zbyt grube, bo wówczas nie zdrapiemy farby. I to by było na dziś tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 2 Sierpnia 2018 Share Napisano 2 Sierpnia 2018 Kanistry wymień albo zrób prawidłowe uchwyty. Zapewne o to chodzi kanister ma trzy uchwyty do przenoszenia a nie jeden na środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2018 Teraz rozumiem. Myslałem, ze chodzi o uchwyty na same kanistry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2018 Postanowiłem że wykonam wersję M113 "Lee Anne". Namaziane już litery: Nie wyszły super extra idealnie, ale i tak mam radochę. Na orginale były wyraźniejsze i większe... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Dziś miałem nieco czasu by zrobić lekkiego washa na bryle M113. Na tym etapie wygląda to jak poniżej: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2018 Powolutku dziergam też dodatkowy osprzęt, który wzbogaci model. Jutro pewnie ruszę z olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 Podoba mi sie, jedno ale to kolor twoich ludzikow, wpada w czerwien ten "czarny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 Kolor łusek -rewelka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2018 Musze popracować jeszcze nad kolorem tych... kolorowych :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2018 Witajcie. Model już po biedronce a przed brudzeniem. Koła oczywiście na sucho do przymiarki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2018 Temat nabiera tempa. Wykonałem całą bazę brudzenia olejami pod pigmenty. Kopuła dowódcy z KM-em na syucho, podobnie na sucho osłona M60 z boku i figurki. Z takich rzeczy co już sam wyłapałem, to odcień kanistrów z tyłu - powinny być bardziej zróżnicowane względem samego M113. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 30 Sierpnia 2018 Share Napisano 30 Sierpnia 2018 Z takich rzeczy co już sam wyłapałem, to odcień kanistrów z tyłu - powinny być bardziej zróżnicowane względem samego M113. I powinny posiadać 3 uchwyty a nie 1! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Sierpnia 2018 Share Napisano 30 Sierpnia 2018 Ładnie ten kontener wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 30 Sierpnia 2018 Share Napisano 30 Sierpnia 2018 Ładnie ten kontener wygląda. Bo 113 są śliczne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Kanciak ma swój urok to fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 31 Sierpnia 2018 Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Ta dziwna "poświata" wokół gwiazd mi się nie podoba. Jakoś tak sztucznie wygląda. Jakby świeciła brudem. Niestety zgadzam się z przedmówcą, ta otoczka nie robi roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2018 To miały być olejne kolory do konturów gwiazdy, teraz jest już z pigmentami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Września 2018 Autor Share Napisano 1 Września 2018 Co do zamazania gwiazdy na Lee Anne, to wyglądało to w orginale tak: Inny wóz z tej kompanii: http://pl.tinypic.com/view.php?pic=20l1qmd&s=9#.W4o4cPZuKM8 Jeszcze nad nią popracuję. Co do brudzenia górnej płyty, to nie tylko "placki" uwalone ziemią występowały, ale jeszcze większy syf: Tu osłona KM-u wersus płyta - kolorystyka To jest moja inspiracja przy brudzeniu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Września 2018 Autor Share Napisano 1 Września 2018 Co do brudzenia górnej płyty, to nie tylko "placki" uwalone ziemią występowały, ale jeszcze większy syf: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Września 2018 Share Napisano 1 Września 2018 ja bym się pobawił pigmentem Vietnam Earth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacus1944 Napisano 1 Września 2018 Share Napisano 1 Września 2018 A ja przyznam, że nie widzę na modelu żadnych placków, kleksów ani równomierności. Ewidentnie widać na zdjęciach z okresu, że pojazdy umazane są tamtejszym błotem raczej w jednym odcieniu. Być może dodanie odrobiny pigmentu w miejsca, gdzie go nie ma i tym samym zaznaczenie bardziej tego brudu jeszcze poprawi wygląd, który i tak jest naprawdę elegancki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Września 2018 Autor Share Napisano 1 Września 2018 Rdzawe miejsca, to pigment Vietnam earth. Co do placków, to chce zachować jakiś umiar, tym bardziej, że użyłem kolorów olejnych dla urozmaicenia powierzchni, więc po co całość uwalić w pigmentach? Upaprałem miejsca, gdzie zazwyczaj najwięcej buciorów się poruszało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Września 2018 Share Napisano 1 Września 2018 Zróżnicowanie powierzchni mi się podoba. Może moje monitory i wyświetlacze pokazują bardziej rdzawy, niż czerwony. W sumie na moim M1151 z RŚA tez lekko rdzawy, ale jednak jaśniejszy viewtopic.php?f=68&t=55753 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi