Gość Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 Witam!! Obiecałem, to wstawiam. Zbliżenia na kosz: O śladach kleju na koszu wiem i postaram się je usunąć, jak tylko będę miał na modelarstwo, czasu więcej niż 3 sekundy. POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 Ładne cacko ;) Dzięki za fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 31 Lipca 2015 Super Moderator Share Napisano 31 Lipca 2015 Ładna lala :-) Jeszcze kółka od DEF zamontujesz i będzie idealnie :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Witam. Troszkę spadło mi tempo ostatnio, ale to po prostu najzwyklejszy brak czasu. Dziś chciałem o coś zapytać. A mianowicie, co to jest, to w zielonej ramce? Wbaczcie że fotka taka mała, ale taka była w internecie, na stronie Tank-masters.de Mam jeszcze jedno pytanko. Powiedzcie mi, Wy, którzy macie większe pojęcie ode mnie, czy mix tych dwóch zestawów bambetli, będzie w sam raz dla mojego Strykera? Myślałem o użyciu plecaków z Menga, a resztę tobołów, jak śpiwory, karimaty i te niby plandeki, dać z Tamiyi. Jak pisałem, mam ostatnio baaaaaaaardzo napięty grafik, i czasu na model, tyle co kot napłakał, więc zawiesiłem na chwilkę całą tą blacharkę. Jednakże udało mi się wczoraj, po pracy wyskrobać godzinkę i podziałałem, nie co przy tylnym włazie pojazdu: Oczywiście, to mieszanka Trumpka z AFV i Edkiem. Były pewne nieporozumienia, jeśli chodzi o wymiary elementów z AFV, ale tak nie wielkie, że chyba ładnie się to ze sobą skomponowało? Jutro wolne, więc znów troszkę blacharki się pojawi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Świetny patent "na śrubkę" jak odkurzę mojego Strykera chyba pokuszę się o skopiowanie tej metody Super zrobione blachy. Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Mam jeszcze jedno pytanko. Powiedzcie mi, Wy, którzy macie większe pojęcie ode mnie, czy mix tych dwóch zestawów bambetli, będzie w sam raz dla mojego Strykera? Myślałem o użyciu plecaków z Menga, a resztę tobołów, jak śpiwory, karimaty i te niby plandeki, dać z Tamiyi. Nie wiem, czy mam większe pojęcie od Ciebie, ale moim zdaniem mix tych zestawów będzie jak najbardziej ok. Dobra robota z modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Sierpnia 2015 Share Napisano 5 Sierpnia 2015 Dzięki serdeczne Panowie. Znów maleńka aktualizacja fotograficzna. Tym razem Stryker w nowym obuwiu od DEF Models i z jednym okiem. Tylko na tyle pozwolił mi dziś junior, przy którym pełniłem całodzienny dyżur . Ok, troszkę fotek: Ta czarna opona na ostatnim zdjęciu, to zestawowe koło. Popełniłem mały błąd i przez nieuwagę zalałem klejem jedną z piast. Nie zauważyłem tego i włożyłem kółko na miejsce i tak już zostało. Teraz muszę pokombinować, jak je stamtąd wydostać. A tu Stryker łypie już jednym okiem: To tyle na teraz. Od jutra żonka przejmuje Młodego, więc ja będę miał więcej czasu na modelarstwo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Witam !! Monologu ciąg dalszy . Chciałem dziś zapytać oglądających ten warsztat, co sądzą o moim pomyśle na ten zielonkawy, bądź niebieskawy odcień szybek na tarczy. Czy myślicie, że wystarczy zabarwić odrobiną farbki, sidolux i pomalować przezroczysty plastik?? A tak poza tym, to powolutku sobie dłubię ten modelik. Powolutku, bo nie chcę dostać blaszkowstrętu, dlatego zabawę z blaszkami, których jest mnóstwo, dozuję sobie w niewielkich dawkach. Jakoś nie mogę się zmusić, żeby zrobić ten drugi kosz na osprzęt, bo jak sobie przypomnę te 6 godzin zabawy z poprzednim, to mam dreszcze. No, ale prędzej, czy później, będzie się trzeba przełamać. Na razie skupiam się na rzeczach małych i jakoś posuwam się do przodu. Tak, na tą chwilę wygląda Stryker: Nie za duże postępy, ale zawsze do przodu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Każdy kolejny Stryker na Forum mnie kusi, ale na chwilę obecną mam tyle innych rzeczy, że staram się przejść obojętnie obok pokusy. Zielonkawe szybki to świetny pomysł. Farby transparentne, albo sidolux zabarwiony. Tak robił Kubisz w swoim modelu M1151 z wieżą oGPK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Każdy kolejny Stryker na Forum mnie kusi A ja co raz częściej oglądam się na Humvee . Choć ostatnio, moją uwagę przykuł też M1078 LMTV z opancerzoną kabiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Mam pytanko, do Szanownych kolegów. A mianowicie, co to jest za karabin na tym zdjęciu?? Czy to jest M2 Browning, tylko z jakimś dziwnym " rusztowaniem " na lufie?? I po co mu to " rusztowanie " ?? I jeszcze jedno pytanie. czy jeśli to jest M2 Browning, to czy ten, z zestawu AFV się nada, do przerobienia na ten z fotki pierwszej: Szukałem tych karabinów z tymi rurami na lufie, wśród ofert firm produkujących żywice, ale nic takiego nie znalazłem. Pamiętam, że prawdopodobnie w M1A2 Abrams od Italeri był taki karabin, ale pewny nie jestem. Pytam, bo być może będę musiał zmienić plany co do uzbrojenia mojego Strykera. Za wszelkie info z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Sierpnia 2015 Share Napisano 17 Sierpnia 2015 bulik58, oczywiście że mogłem zamontować zwykłą 50-tkę i nikt by się nie czepiał. Ja jednak od samego początku, chciałem, by ten model M1127, był inny niż te, które można spotkać w sieci. Stąd kombinacje z tarczą balistyczną, stąd upgrade Trumpka, zestawem AFV-u. Chcę po prostu by ten model się wyróżnił, na tle innych modeli tego pojazdu. A tak z innej beczki. Zacząłem zabawę z tą 50-tką i tak to wychodzi: Było by więcej, ale właśnie zegarek uświadomił mi, że to już 13.00 w Anglii i czas szykować się do pracy. Z granatnika MK19-3, nie zrezygnowałem, po prostu robię tą 50-tkę na wszelki wypadek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Muszę coś sprostować. Nie wspomniałem o tym wcześniej bo mi się zapomniało po prostu. Mój model, nie będzie przedstawiał żadnego, konkretnego pojazdu. Model, który robię, to po prostu zbiór wszystkiego co widziałem na zdjęciach z tej strony: http://tank-masters.de/?page_id=1733 i co mi osobiście się spodobało, oczywiście z zachowaniem zgodności merytorycznej. Jeżeli nigdzie nie uda mi się kupić granatnika MK19-3 z Live Resin, jako główne uzbrojenie mojego modelu, zamontuję Browninga, jeśli z jakiegoś powodu, tarcza balistyczna z szybami mi nie wyjdzie, założę zwykłą, pochodzącą z zestawu. Na jednej z fotek, na stronce, którą zapodałem, widać Strykera zamykającego kolumnę pojazdów. Z tyłu ma wielki banner z napisem CONVOY AHEAD. Bardzo mi się to podoba i prawdopodobnie na moim modelu, też to odwzoruję. Mówiąc najogólniej, robię takie lekkie SF. Co do jednego się zgodzę, jeśli zdecyduję się na Strykera z Browningiem, to oczywiście zajmę się wylotem lufy i będzie taki jak na zdjęciu, a czy szyba będzie pęknięta?? Nie, bo wcale nie musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Koledzy, mam problem. Zdecydowałem, że jednak to Browning z tym " rusztowaniem " zostanie zamontowany na Strykerze, i teraz mam zagwozdkę. Jak i z czego zrobić tą nieszczęsną końcówkę lufy, do strzelania amunicją ćwiczebną. Próbowałem nacinać skalpelem, oryginalną część, ale słabo to wyszło. Może, ktoś z Was ma jakiś pomysł?? Że zacytuję klasyka " POMOŻECIE " ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Witam. Oto jak prezentuje się teraz M2 Browning 50mm, choć pewnie i tak nikt nie spojrzy :( : Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Bardzo ładnie Choć faktycznie brakuje mu jeszcze tej karbowanej końcówki... Przypomnij proszę, z jakiego zestawu jest ten karabin i jego mocowanie (zielone elementy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Dzięki Kuba. Karabin i wszystko, co zielone w tym modelu, to części z zestawu " apgrejdująucego " AFV Club 35S59. A co do tej końcówki lufy, to naprawdę nie miałem pomysłu, jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 W sumie to racja, nie powinienem tak pisać. Z tym " nikt nie spojrzy " to miało być tak żartem. Przepraszam, ale o końcówkę lufy pytałem. Potem kombinowałem na różne sposoby i nic, nawet z milliputem próbowałem, ale nie wyszło. Przeszukałem cały swój złom modelarski i też nic, nie znalazłem, niczego, co choć troszkę nadawało by się na tą końcówkę lufy. W związku z tym uznałem, że lepiej tak to zostawić, niż coś spaprać. Mnie samego to razi w oczy, ale przyzwyczaję się. a co do tego rusztowania na lufie, to zaręczam, że wszystko jest równe i proste, cięte na wymiar. Te rurki robiłem z pręcika plastikowego 0.3 mm i być może po prostu jeden wygiął się nie co, pod wpływem ciepła rąk i manipulacji podczas przyklejania. Już wszystko jest wyprostowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Grzegorz, nie zmieniaj tego kaemu. Może jeszcze ktoś podrzuci Ci jakiś pomysł, może sam wpadniesz na coś... Nawet jeżeli nie teraz, to może kiedyś zawsze będziesz mógł wymienić końcówkę lufy. A może spróbuj nałożyć na jakiś sztywny drut kawałek plastikowej rurki o potrzebnej średnicy i nacinaj karby na obwodzie? Wydaje mi się, że to może się udać. Warunek to właśnie sztywne "trzymadło" do tego plastikowego drobiazgu, żeby się nie przemieszczał podczas nacinania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Nie zdejmę km-u. Mam już pewien pomysł, ale na razie cicho sza, żeby nie zapeszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 No tak, teraz widzę swój błąd. Te mm to napisałem bezwiednie i dopiero teraz to zauważyłem. . To miało być tak: M2 Browning .50 Caliber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Panowie, problem odpowiedniej końcówki lufy mojego km-u, właśnie się rozwiązał, o proszę : Z pomocą przyszedł mi model Challengera 2. ten model, to jedyny, ocalały z zeszłorocznej masakry modeli, dokonanej przez moją żonę. Dwa lata temu, będąc w fabryce Accurate Armour, zakupiłem komplet żywic, do stareńkiego Challiego 2 Trumpetera. Karabin, sprzężony z działem tego czołgu, ma końcówkę lufy, taką, jaka była mi potrzebna. Wystarczyło tylko troszkę skrócić i tadaaa . I już po bólu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Super A jakie malowanie planujesz do tego Strykera?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Wszystkie Strykery są zielone. Nie wiem, czy są to różne odcienie zieleni, ale raczej nie wydaje mi się. Widziałem w necie dwie fotki, na jednej wojaki " szprejują " pojazd na piaskowy, a na drugiej ten sam pojazd jest już " wyszprejowany ". Nie wiem, może i były pustynne Strykery, jednak mój będzie zielony, gdyż mam zamiar zrobić przedstawiciela tych pojazdów stacjonujących w Niemczech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 No super, ale i tak pewnie kupię ten granatnik MK19-3, jak siebie znam . Ciężko mi się zdecydować, bo mam za dużo opcji do wyboru. Wyjdzie w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi