cooper69 Napisano 8 Lutego 2016 Autor Share Napisano 8 Lutego 2016 Noo, taki stary jest A to zarysowania zrobione przynajmniej nastoletnim wyciorkiem. Gąbka taka - jak chcesz to daj znać. Kawałek się znajdzie. Ostatnio zakupiłem też lepką kredkę, która jest rewelacyjna do przyklejania małych elementów np. łbów śrub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 1800,- pln? Ale to chyba jeszcze starych złociszy sprzed denominacji?Błotniki dużo lepiej wyglądają. Jakiej gąbki używasz? Bo Rafał napisał zł nie pln. PLN to Polskie Nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Lutego 2016 Autor Share Napisano 9 Lutego 2016 Tak - 1800 plz Schurzeny to gąbka + wyciorek za 1800 do zarysowań i przetarć od zakładania od tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Lutego 2016 Autor Share Napisano 9 Lutego 2016 dosłownie - tyle farby żeby było na koniuszkach i trochę w ręcznik odsuszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Lutego 2016 Autor Share Napisano 9 Lutego 2016 No i po pigmentach. Zostało jeszcze tylko trochę do narzucenia na kółka bo bez będą słabo wyglądać. Jak myślicie - gąsienice przypudrować czy zostawić takie jakie są? Zostaje już tylko "biedronka" czyli oleje i przymocowanie na stałe biżuterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Lutego 2016 Autor Share Napisano 9 Lutego 2016 A z tym to na dwoje babka wróżyła. Widziałem w poradnikach i książkach pigmenty przed i pigmenty po. Ja zrobiłem przed żeby założyć podwozie i gąski. Jak będzie trzeba po olejach poprawić to po prostu to zrobię. Mi się nawet teraz bez olei podoba na pierwszy rzut oka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 9 Lutego 2016 Share Napisano 9 Lutego 2016 Świetnie Ci idzie. Nie wiem, czy dam radę wprowadzić chociaż połowę poprawek w swojej Jadze czekającej w kolejce . Ale materiał poglądowy jest świetny . Mam pytanie, wspomniałeś wcześniej o zakupie "lepkiej kredy", możesz coś wiecej napisać, co to jest ?. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 10 Lutego 2016 Super Moderator Share Napisano 10 Lutego 2016 Lepkiej kredki to takie ustrojstwo dla jubilerów, wygląda jak ołówek zamiast grafitu jest coś "szminkopodobne" strugasz normalnie na ostro i po dotknięciu np części fototrawionej klei się do "grafitu" po umieszczeniu na odp pozycji z z klejem element klei się do modelu. Ja kupowałem na ebaju od skośnookich to dałem 6pln za 5szt z wysyłką do UK. Pozdro BTW kolejny przykład jak z słabego modelu można zrobić coś całkiem fajnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 10 Lutego 2016 Share Napisano 10 Lutego 2016 Lepkiej kredki to takie ustrojstwo dla jubilerów, wygląda jak ołówek zamiast grafitu jest coś "szminkopodobne" strugasz normalnie na ostro i po dotknięciu np części fototrawionej klei się do "grafitu" po umieszczeniu na odp pozycji z z klejem element klei się do modelu. Ja kupowałem na ebaju od skośnookich to dałem 6pln za 5szt z wysyłką do UK.Pozdro BTW kolejny przykład jak z słabego modelu można zrobić coś całkiem fajnego Dziękuję Greif za wyjaśnienie, wszystko jasne . Taki ołówek właśnie niedawno zamówiłem. Myślałem, że chodzi o jakiś klej, który byłby ułatwieniem przy montażu blaszek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 11 Lutego 2016 Autor Share Napisano 11 Lutego 2016 Można powiedzieć, że prace nad drugim modelem zakończone. Zanim psiknę go fikserem czekam z pokorą na uwagi. Zdjęcia robione na szybko. Galeria oczywiście będzie. IMG_3442 IMG_3443 IMG_3444 IMG_3446 IMG_3448 IMG_3450 IMG_3452 IMG_3453 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Zaiste, piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Bardzo fajnie wyszło. Moim zdaniem nic nie przesadzone, akuratnie w sam raz. Kanistry trzeba by jakimś "drutem" albo linką zamocować, żeby nie pogubili ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 11 Lutego 2016 Autor Share Napisano 11 Lutego 2016 No i teraz NAPISY KOŃCOWE Wielkie podziękowania dla Wszystkich, którzy mi pomagali, wytykali błędy i dopingowali w dalszych pracach. Wielkie Dziękuję koledze meejohn za bezinteresowne przesłanie kalek z godłami dywizji "hitlerjugend" A z materiałów służących do wykonania modelu udział wzięli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Spóźniłem się. Fajnie byłoby podkreślić że ten "banan" na dachu jest ruchomy i zrobić ślady przetartej farby tak jak na tym zdjęciu: Tak czy inaczej, gratuluje ukończenia drugiego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 11 Lutego 2016 Autor Share Napisano 11 Lutego 2016 Dzięki. Dorobię jakieś wyraźniejsze ryski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 11 Lutego 2016 Autor Share Napisano 11 Lutego 2016 Bardzo fajnie wyszło. Moim zdaniem nic nie przesadzone, akuratnie w sam raz.Kanistry trzeba by jakimś "drutem" albo linką zamocować, żeby nie pogubili ;) Dziękuję Takie walnięte luzem na pakę kanistry widziałem już na paru modelach i na tym się wzorowałem. Tam jest płasko. Szansa żeby spadły, szczególnie jak były pełne prawie żadna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meejohn Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Witam. Śledziłem warsztat na bieżąco i ..... z przeciętnego zestawu udało Ci się zrobić bardzo fajny model. Tym bardziej się cieszę że mogłem pomóc. Jeszcze raz gratuluje udanego modelu i powodzenia przy następnych..... Pozdrawiam. Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi