HK1885 Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Klasyczna, samoskładalna tamija czyli one-klick model. D.520 prawie prosto z pudełka, dodałem jedynie w kabinie fototrawione pasy i kalkomanie z zestawu Iliad Design Malowany gunze i tamiją, zużyty olejami, pigmentami i tamijowskimi pisakami. W sumie bardzo przyjemny w robocie modelik. Kiedyś jeszcze do tematu wrócę z jakimś klasycznym malowaniem z okresu bitwy o Francję, a póki co Vive la Vichy! GC II/3, pilot Commandant Jules Morlat, lotnisko Alep-Nerab, Syria 1941. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Piękny...od łopaty śmigła aż do końca ogona piękny... Najlepszy D.520 jakiego miałem okazję oglądać. Gratulacje, pokłon i oklaski Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Merytorycznie-nie mam pojęcia......ale wizualnie-Mistrzostwo świata-bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Generalnie bardzo dobry. Świetna góra. Subtelna i bardzo realistyczna. Nie czuć preszejdingów. Ale spód trochę schematyczny. Na spodzie czuć preszejdingi, a zwłaszcza ich schematyczność. To trochę nietypowa sytuacja, bo na ogół tak fajnie wyprowadzić kolorowy kamuflaż jest znacznie trudniej, nic zrobić coś z jasnym monotonnym spodem. No i znakomite zdjęcia. Takie arkadowe ,-)) ale to dobry patent i daje znakomite efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 To ja numery farb na kamuflaż poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Dzięki, cieszę się, że dewotinka się podoba. Najlepszy D.520 jakiego miałem okazję oglądać. Stanowczo Cię poniosło. No i znakomite zdjęcia. Takie arkadowe ,-)) ale to dobry patent i daje znakomite efekty Istotnie, zdjęcia są arkadowe. I faktycznie to działa. To ja numery farb na kamuflaż poproszę. Spód to H 308, góra: gunze H 337, H 17, tamiya XF 81 złamana XF 61 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 I to się nazywają realistyczne obicia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Stanowczo Cię poniosło. Nie stanowczo mnie nie poniosło. Widziałem ich już trochę (nawet moja małżonka po trochu dłubie swojego) i niestety łatwo ten prosty bądź co bądź model spaprać czyniąc z niego nudne pudełko. Ty nie spaprałeś. Nie jest nudny. Jest atrakcyjny, ale jednocześnie nie jest tandetnie przerysowany. Jeszcze raz gratulacje! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Oglądam tą galerie trzeci raz, i muszę powiedzieć, że zdjęcia są WYJATKOWEJ urody. Dawno takich żylet nie widziałem !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 No i znakomite zdjęcia. Takie arkadowe ,-)) ale to dobry patent i daje znakomite efekty Arkadowe czyli jakie?Tak dobre jak Arkadego72 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 No Kwinto, mocna rzecz! Podoba mi się bardzo ta dewotka. Wstyd powiedzieć ale zazdroszczę że moja nie jest taka ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 A mi się podoba i góra i dół - śliczne, czyste, pełne niuansów malowanie. Jedyne co mi się nie za bardzo podoba, to czyściutkie, dziewiczo nowe rondle. Nie wiem czy taki był zamiar autora czy to przez nieuwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 zacny HK1886 - poza tym bardzo mi się podoba sposób w jaki robisz fotki swoim modelom - ostro, schludnie, konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 No i znakomite zdjęcia. Takie arkadowe ,-)) ale to dobry patent i daje znakomite efekty Arkadowe czyli jakie?Tak dobre jak Arkadego72 ? Tutaj, zdjęcie jest dodatkowo bardzo przyjemnie podbite kontrastem i ma znakomita ostrość. No i masz precyzyjniej ustawione kadry .Czyli taki Arkady + ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2015 Dzieki za uznanie. Co do fotek to fakt, staram się, bo w końcu internetowe modelarstwo w kwestii gotowego produktu polega głównie na atrakcyjnych fotogramach. Czyste rondle - na co Solo zwrócił uwagę - to kwestia samych zdjęć niestety, w realu one są przybrudzone i przytłumione. Kombinuję z nowym oświetleniem i mam nadzieję, że w kolejnych galeriach będę mógł lepiej pokazać szczegóły i niuanse malowania. No Kwinto, mocna rzecz! Podoba mi się bardzo ta dewotka. Wstyd powiedzieć ale zazdroszczę że moja nie jest taka ładna. Przesadzasz stanowczo... Ja akurat mam bardzo mieszane uczucia co do tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 5 Sierpnia 2015 Share Napisano 5 Sierpnia 2015 Ja akurat mam bardzo mieszane uczucia co do tego modelu. ... dobra powiem dlaczego: bo to nie Iskra i nie 1/72! Zdania nie zmienię, nadal mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi