spiton Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Duża klasa. Fantastycznie uzupełniłeś model o te wszystkie paneli, nity i inne pierdółki, których producent zestawu pominął ,-)) Teraz jest czad !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Nie będę się ociągał Szkoda że się nie spikneliśmy, ze Stakorem i Sabbem udało na się znaleźć ...a co sie z R44 stało? bo nie słyszałem nic No szkoda... więc za dwa lata będzie kolejna okazja co do Robinsona to: http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/awaryjne-ladowanie-blekitnego-24,570834.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Znowu mam wrażenie jakby to było w skali 1/48.......masz rączkę do 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 24 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Teraz jest czad !! Nie Spitonie, ... to tylko sadza No szkoda... więc za dwa lata będzie kolejna okazja Jak się Kolega Leon, ruszy na jakiś festiwal ...to może nawet szybciej ta okazja się nadarzy Znowu mam wrażenie jakby to było w skali 1/48.......masz rączkę do 1/72 ciesz się, że ja się za 48ke nie biorę ilość detali i moja nerwica natręctw by mnie wykończyły Okey, rzuciłem dziś " sharka" na słońce i w świetle dziennym to całkiem przyzwoicie wygląda ...i tyle by było jeżeli chodzi o czerń Pomyślałem, że przy jasnym camo zrobię troszkę inaczej niż tradycyjne "pre" zrobię "post" w miejsce "pre"... zobaczymy co wyjdzie takie przymiarki ... i cały i taki rzucik... Kilka zbliżeń ... i bierymy się za kolorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Cóż tu dużo pisać, miód malina super wyszły te kratki i inne szczegóły. Z niecierpliwością czekam na kamo, z pewnością będzie szałowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Cieniowanie w negatywie Kładź bardzo cienkie warstwy to w ogóle będziesz mógł poszaleć ze zróżnicowaniem powłoki. A że kamuflaż ciekawy to jest się gdzie wykazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 24 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Dokładnie tak będę chciał zrobić a tak się prezentuje "obiekt" twoich uwag dla porównania... ...wiele do oryginału brakuje ale ta kulka ma 8,2mm średnicy, więc się nie czepiam zbytnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Jak się Kolega Leon, ruszy na jakiś festiwal ...to może nawet szybciej ta okazja się nadarzy ruszy ruszy... tylko muszę dokończyć Sokoła... jednak czasu jak na lekarstwo więc nie ma bardzo kiedy coś konkretnego podziałać... mam nadzieję że za kilka dni powinno mi się trochę poluzować i będe mógł wrócić do modelarskich projektów. w sumie to samych W-3 uzbierało mi się chyba z 7 sztuk więc wypadało by podgonić... wstęp do malowania bardzo mi się podoba! a wszystkie panele,kratki,nitowanie świetnie się prezentują . śledzę uważnie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 24 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Jak się Kolega Leon, ruszy na jakiś festiwal ...to może nawet szybciej ta okazja się nadarzy ruszy ruszy... tylko muszę dokończyć Sokoła... jednak czasu jak na lekarstwo więc nie ma bardzo kiedy coś konkretnego podziałać... mam nadzieję że za kilka dni powinno mi się trochę poluzować i będe mógł wrócić do modelarskich projektów. w sumie to samych W-3 uzbierało mi się chyba z 7 sztuk więc wypadało by podgonić... wstęp do malowania bardzo mi się podoba! a wszystkie panele,kratki,nitowanie świetnie się prezentują . śledzę uważnie pozdro A ty tego W-3 czeskiego pomalowałeś ? Widziałem, że miałeś problemy z kolorami farb? Dorwałem coś takiego ostatnio może się do czegoś przydam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 zapowiada się nieźle. Nie lubię preszejdingów przy takiej robocie, ale czekam z niecierpliwością, jak to będzie wyglądało po położeniu czarnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Ładnie się ten wiatrak zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 24 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2015 zapowiada się nieźle. Nie lubię preszejdingów przy takiej robocie, ale czekam z niecierpliwością, jak to będzie wyglądało po położeniu czarnego ... jakiego czarnego??? Spiton? przecież ona w pustynnym będzie tak dla przypomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Tak jak nie kręcą mnie helikoptery, może za małymi wyjątkami (wszelkie Apache i odmiany Cobry), tak Twoja robota bardzo mi się podoba. Sam helikopterek jest fajny, ale Twój model podoba mi się coraz bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 OK ,-)). Jako mi umknęło ,-)) Fajny ten"pustynny" fajne ma te "rozmiękczenia granic kolorów. To moze fajnie wygladać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 24 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Wielkie dzięki Panowie tylko aby nie zapeszyć tak dla zasady to jest schemat malowania tego modelu Niestety, mam też mały problem ... nigdzie nie mam zdjęcia jak pustynny wygląda od dołu i tu jestem troszkę w ... kropce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 No nie pomalowałem... Sokół sezonuje w podkładzie, plan jest taki że zgodnie z radą Mikołaja chcę zbudować odpowiednio kolory zależnie od części kadłuba... pomysł już mniejwięcej mam, kolory też udało mi się chyba dobrać, nawet rozgrzebałem nh-90 by przetestować wizję (brak mi praktyki w malowaniu miniatur) jednak ostatnio zupełnie pochłonęły mnie tematy motoryzacyjne i te związane ze zbliżającym się ślubem... a że nie lubię półśrodków, postanowiłem poczekać aż wszystko się troszkę uspokoi i na spokojnie będe mógł zmierzyć się z tym wyzwaniem. póki co jak już mam chwilkę to walczę z nh-90 i cieszę oko Waszymi pracami dopracowując moją wizję... choć przyznam że na AirShow w końcu miałem okazję obejrzeć z bliska Sokoła i strasznie mnie skręca by wrócić do tematu rodziny W-3 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 A w ogóle były jakies K-50 z ta kula poszukiwawcza na nosie w pustynnym kamo. Ja widziałem tylko w tym blado zielonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 25 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Był tylko jeden Jest nie wiele zdjęć tej maszyny, wygląda na to że egzemplarz "018" był swoistym "królikiem doświadczalnym" w pracach nad wersją "SH" pierwotnie maszyna wyglądała tak: ...później w wyniku prac nad pierwszym prototypem powstał wariant (wg mnie najładniejszy) który próbuje wybudować ...by docelowo przeistoczyć się w to "coś" ( najbrzydszy ) Jak widzisz Spitonie na wszystkich wariantach widnieje na boku dzioba numer "018", wszystkie też były w kamuflażu pustynnym Lenistwo... czy, brak funduszy? Nie wnikam dlaczego maszyny nie przemalowywano, mnie się podoba Zastanawia mnie też, brak lusterka wstecznego w wersji "SH" ? pierwotnie miał... ....jest "018" i jest lusterko , o co chodzi ? Może uznano że wersji nocnej nie potrzebne... Dziś przyjrzałem się kalkom z Begemota... i pierwszy raz spotkałem się z czymś takim właśnie do egzemplarza "018" są zrobione oddzielne maski do kalkomanii. Okazuje się, że do niego są kalki bez koloru... trzeba najpierw kolorek, potem maski i dopiero malujemy model na koniec zdejmujemy maski i na tak przygotowane pola kładziemy kalki ale czat Farbki już przygotowane ... chyba czas coś pobrudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Jak widzisz Spitonie na wszystkich wariantach widnieje na boku dzioba numer "018", wszystkie też były w kamuflażu pustynnym Bo to ten sam prototyp po przeróbkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Grzesiu, gdzie te kalki kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 No super A w realu jeszcze fajniejszy DD Jakie brudzenie, żadne brudzenie!!! To był prototyp i nie było zbytnio szans na brudzenie. Do brudzingu to Ci dziś odpowiedni "towar" dostarczyłem i mam nadzieję, że się szybko nad nim pochylisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Brudzić? Przecież on na zdjęciach nawet jest czyściutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Grzesiu, gdzie te kalki kupiłeś? Pomogę mu w odpowiedzi Tu ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 apetyt rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2015 Przyszła pora, pomalować stwora Wymalowałem sobie pola pod maski i naniosłem na wiatrak schemat plam.. ... po czym zacząłem kłaść kolor przejściowy i ciemny. Okazało się, że mój bluetac ma zgoła odmienną definicje na temat współpracy... (nie dało się przykleić do modelu) więc nie pozostało mi nic innego jak malowanie z ręki Standardowo, kolory nie te co potrzeba, zarówno Zvezda jak i dokumentacja do Ka-50 twierdzi, że ich kolory są naj... może i tak ale na fotkach obok jest co innego a na tabelach co innego. Nie pozostało mi nic innego jak dorobić kolory. Wyglądało to nawet nieźle, gdyby nie fakt że z ręki jeszcze nie malowałem i na efekt nie trzeba było długo czekać... ... przy trzecim (najjaśniejszym) kolorze zaczęły się schody Aerograf dostawał "zapaści" :P Zasychał pluł i charczał, efekt był tak,i że musiałem zeszlifować zacieki Jak już zakres moich prac malarskich, znacząco się zwiększył i tak postanowiłem zmienić odcień koloru przejściowego i zbliżyć go do tego ze zdjęć Zasłyszałem też, że zamiast bluetaca można użyć plasteliny... Pognałem wiec co sił po plastelinę Zauważyłem, że owszem jest troszkę lepsza... ale nie odchodzi tak łatwo jak sądziłem (w tym miejscu zapytam ) może ma któryś z kolegów ma patent jak ja usunąć??? (do lodówki???) Ale jak już wykleiłem, to i położyłem pozostałe dwa kolory Ciekaw jestem efektu, jak usunę plastelinę. Na razie prezentuje się tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi