Flachenty Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Ja bym zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Ja też bym poszedł w tę stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 27 Października 2015 Autor Share Napisano 27 Października 2015 O łoszu pomyślimy. Przyszedł czas na montaż silnika. Większość elementów miałem przygotowane. Teraz doszło trochę przewodów, i pneumatyki. To właściwie ostatnie spojrzenie na cały silnik. Jak przyjdą pokrywy to będzie widać mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Pytanie... czy kolektory wydechowe, nie powinny mieć trochę wygląd przegrzanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 28 Października 2015 Autor Share Napisano 28 Października 2015 Grzegorzu oczywiście że takie delikatne ślady będą. Na tych fotkach jest silnik po wklejeniu w kadłub. Teraz będę myślał co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 Grzesiu - jeśli jeszcze jest możliwość to wnioskuję o wymianę pasów na żółtym zbiorniku. Poza tym pięknie. Śliczny ten Zlinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba32440 Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 O łoszu pomyślimy. Przyszedł czas na montaż silnika. Większość elementów miałem przygotowane. Teraz doszło trochę przewodów, i pneumatyki. To właściwie ostatnie spojrzenie na cały silnik. Jak przyjdą pokrywy to będzie widać mniej. Taki śliczny silnik a ty myślisz o przykrywaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 Grzesiu - jeśli jeszcze jest możliwość to wnioskuję o wymianę pasów na żółtym zbiorniku. Poza tym pięknie. Śliczny ten Zlinek a co tym pasom dolega...pytam z ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 Ogląd zdjęcia powoduje u mnie wrażenie, jakby pasy miały nierówne poszarpane krawędzie. Oczywiście nie podejrzewam Grzegorza o tego rodzaju uchybienie. I istotnie wniosek zmieniam o tyle, że nie wnoszę wprost o wymianę pasów, a raczej upewnienie, że wszystko jest w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 Mikołaj... bój się Boga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 Mikołaj... bój się Boga Dlaczego? To warsztat jest miejscem na pytania i wyjaśnianie wątpliwości. Chyba nie byłoby uczciwe zgłosić to w galerii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 Moim zdaniem pasu sa OK, ale pod pasami sa drobne odpryski żółtej farby co jest jak najbardziej uzasadnione . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 30 Października 2015 Autor Share Napisano 30 Października 2015 Mikołaju moim zdaniem te pasy na zbiorniku są do przyjęcia. Może odbicie światła trochę przekłamuje,ale w realu to krawędzie są proste. Meldunek z placu budowy na dzisiaj. Przykleiłem osłony silnika. Było trochę gimnastyki żeby to dobrze ustawić, ale myślę że jest ok. Trochę przybrudziłem silnik, i zacząłem kombinacje z przybrudzeniem powierzchni modelu, ale to cały czas będzie jeszcze podlegało modyfikacjom. Dorobiłem światełka. Zrobiłem koła, błotnik na przedniej goleni, układ hamulcowy, a potem to zmontowałem. Na spodzie doszły brakujące elementy. A na górze skrzydła chodniczki. We wnętrzu kabiny doszły lampki oświetleniowe. Niestety ale model nie stoi sam na kołach. trzeba będzie go przymocować do podstawki. Teraz jeszcze trzeba dokleić drzwi, śmigło, boczne pokrywy silnika i antenkę na górze kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 REEEEWELACJA-piękny jest-chyba zaraz zemdleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Dzięki Grzegorz za wyjaśnienie, w końcu sam masz Zlinka na żywo przed oczami. A ja sobie go i tak za tydzień obejrzę Ładny samolocik, aż wyjmę zlustrować pudełeczko w 72... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 Grzegorzu, przepiękna ta twoja robota. Jest z czego czerpać pełnymi garściami ... dywaniki będą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 zacząłem kombinacje z przybrudzeniem powierzchni modelu, ale to cały czas będzie jeszcze podlegało modyfikacjom Grzegorzu, idź na całość Na spodzie doszły brakujące elementy. Brakuje korka w odstojniku paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 Mucha nie siada !!!! Idź na całość ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 Grześ, obawiałem się od początku, czy podwozie udźwignie ciężar... Nie chciałem krakać... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 Nie chodzi o to, że podwozie nie udźwignie modelu, tylko o to, że model siada na ogon. Może gdyby kadłub w części ogonowej był pusty to silnik by przeważył. Albo gdyby jeszcze upchnąć w bloku silnika trochę ołowiu. Ale teraz już nie czas na takie gdybania. Model wspaniale się prezentuje. Myślę, że przymocowanie modelu do podstawki to dużo lepszy pomysł niż np podpieranie go jakimiś dziwnościami (jak ta drabinka w Catalinie 1/72 Airfixa). GEM gratuluję pięknie wykonanego modelu. Budowa modelu od podstaw to najwyższa półka modelarstwa redukcyjnego. Z pewnością Twoja praca motywuje innych do sięgnięcia na tę półkę - bo na mnie właśnie tak działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 2 Listopada 2015 Autor Share Napisano 2 Listopada 2015 Już jak planowałem zrobienie tego modelu, i kiedy zdecydowałem się na wykonanie modelu z odkrytym silnikiem wiedziałem że nie będę w stanie na tyle dociążyć przodu aby nie siadał na ogon. Z góry założyłem że będzie podstawka i że model będzie do niej przymocowany. Udało się dojechać szczęśliwie do mety i ukończyć następny projekcik. Od ostatniego meldunku to właściwie dokleiłem wcześniej przygotowane elementy, poza małymi pierdołkami to nic nowego nie doszło. Wykonałem oczywiście podstawkę i przykleiłem model na z góry upatrzonej pozycji. Wyszło z tej mojej pracy coś takiego. Dziękuję za obserwację mojego warsztatu i słowa otuchy. Zapraszam do szybkiej galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Piękne rękodzieło Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gisbern44 Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Kawał pięknej roboty, gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Coś niesamowitego! Kolejny raz pokazałeś wielką, modelarską klasę. Początkujący modelarze powinni się od Ciebie uczyć. Moje Najszczersze Gratulacje! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Gratulacje!!! Myślę, że nawet mistrzowie mogą się uczyć z takiego przykładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi