jonathan Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Wszedłem dzisiaj do sklepu modelarskiego po klej... I raptem stuknęła we mnie głupia myśl "a może by skleić jakiś samolot". Wolę raczej pancerkę, i to z okresu II WŚ, ale przyznać muszę że MIG-29 tak samo jak suczki 27 i pochodne bardzo mi się podobały. Tak oto oprócz kleju i kilku dupereli zakupiłem ten model. Szczerze nie mam pojęcia jaka to wersja i jak ma się do rzeczywistości, ale czego oczekiwać po 40zł Myślę sobie potrenuje na nim zanim zabiorę się za jakiś projekt z waloryzacją. Chodzi mi głównie o malowanie i linie podziału. Pudełko skromne jak i zawartość Dwie wylewki, szybki i kalkomanie... Sam model raczej jakością nic nie urywa, ale jak już piałem czego się spodziewać po takiej kwocie... Po przymiarce dwóch największych elementów już wiem że zabawy trochę będzie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Wygląda na przepak modelu Italeri, więc model próbuje, nawet całkiem nieźle, być wersją 9.12, czyli pierwszą produkcyjną. Trochę szlifowania i szpachlowania Cię czeka, więc nie nastawiaj się na spacer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 31 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Wcale się na to nie nastawiam ;] Ogólnie muszę poczytać co warto kupić z lotnictwa rosyjskiego, chodzi mi o firmy Zvezda podobno ma kilka fajnych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) MiG-21bis im wyszedł nieźle. Reszty w rękach nie miałem, ale jeśli takie Su-27, 25, czy MiGi-25/31 trzymają jego poziom to mogą być udane. RV Aircraft i Eduard ma też całkiem spory wybór 1:72 przyzwoitych modeli. Do 29go warto by kupić blachy Parta, bo parę rzeczy tzreba w modelu poprawić. Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Szczerze mówiąc, to spasowanie nosa tego modelu zachęciło by mnie do tego, żeby nim napalić w kominku. Bądź silny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Wejdz na mojehobby.pl wpisz MiG-29 a pod modelami na dole wyskocza Ci wszelkie dodatki. Nos mozesz zastapic zywicznym Quickboosta i m in dysze zywiczne Airesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 31 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Znam mojehobby, ale tak jak pisałem to będzie raczej model boksowy. Z resztą nie wiem czy akurat w tego warto ładować kasę ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 W dysze wylotowe na pewno. I z blachami czy bez, górne chwyty powietrza warto by zamknąć, chyba, że zamierzasz robić model z uruchomionymi na ziemi silnikami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 31 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Model planowałem "w locie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 No to się może udać, byle na dużych kątach natarcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Nos tez warto bylo by zmienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 31 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Dzizas jakie tu wszystko małe :P Jakieś bazgroły na kokpicie i w kabinie. Co by nudno nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Ten MiG to przepak Italeri, obecnie najlepszy w tej skali, no i można go zrobić w polskim malowaniu. Zvezda robi bardzo dobre MiG-21 bis, Su-27SM, MiG-31, Su-25. Kilka naście lat temu Italeri robiła przepak Su-25 Zvezdy. ________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Spitfire Mk Vb - Tamiya + dodatki 1/72 Spitfire Mk IXc + dodatki 1/72 Fiat 621 - Ftf 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 1 Września 2015 Autor Share Napisano 1 Września 2015 Myślałem o tym malowaniu: Wiem że to słowacki MIG do tego w wersji UB, ale jakoś spodobało mi się to malowanie. Mam jednak na oku już normalnie robionego MIGa w polskich barwach, ale to jak już sobie przećwiczę sklejanie i malowanie tych maleństw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Malowanie bardzo ambitne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 2 Września 2015 Autor Share Napisano 2 Września 2015 No troszkę zabawy z taśmą będzie. Ale mam nadzieję że efekt będzie wart męczarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Szczerze mówiąc, to spasowanie nosa tego modelu zachęciło by mnie do tego, żeby nim napalić w kominku.Bądź silny! solo, ale jesteś rozkapryszony !! ,-))) Model ma wady, ale jest całkiem sympatyczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 3 Września 2015 Autor Share Napisano 3 Września 2015 Oj ma wady... Z dziobem rzeczywiście sporo jest zabawy. Dół i góra wyglądają jakby były z różnych zestawów. Czeka mnie dużo szpachlowania i szlifowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 3 Września 2015 Autor Share Napisano 3 Września 2015 Nie wiem co z tego wyjdzie... Tak jak mówiliście szpachlowania i szlifowania jest naprawdę sporo. W miarę udało mi się spasować dziób Paski a'la mig 1303 chyba nie będą znowu takie trudne. Trochę zabawy w wycinanki i będzie dobrze :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Całkiem ładnie spasowałeś ten nos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 6 Września 2015 Autor Share Napisano 6 Września 2015 Dzięki. Wciąż się uczę. Więc wszelkie porady mile widziane. Dzisiaj moze powalczę z wlotami. Też niezbyt dobrze "leżą" z resztą samolotu. No ale nikt nie mówił że będzie łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Września 2015 Autor Share Napisano 8 Września 2015 No i nowa myśl... Tym modelem się pobawię... a pod 1303 kupię wersję SM. I to chyba będzie najlepsze rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 11 Września 2015 Autor Share Napisano 11 Września 2015 Szpachla, szpachla, szpachla Czasami serio wydaje mi się że to jakiś składak. Szkoda że nie zrobiłem zdjęć przed zaszpachlowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 Ten model to naprawdę niezły model MiGa-29, ale ma swoje wady. Jak na przykład za dużo miejsca w kokpicie i właśnie te wloty. Ja nie wiem jak oni je projektowali, ale żeby to jakoś wyglądało to rzeczywiście trzeba tam dać ogromną ilość szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 11 Września 2015 Autor Share Napisano 11 Września 2015 Ja jeden z wlotow mialem jakby wybrakowany. Musialem kawalek dorabiac. A laczenia wygladaja jakby pochodzily z dwoch modeli roznej skali. Reszta rzeczywiscie jest w miare fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi