Messer Napisano 13 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2015 Dzięki Panowie Marcin M - ja w planie taż mam figurkę i podstawkę, ale nie wiem czy dam radę skończyć na czas - zobaczymy. Zostało to co lubię najbardziej w modelu - malowanie Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 16 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2015 No i się zaczęło Na początek poszedł żółty: W międzyczasie doszedł bagażnik dachowy z profili Evergreen 0,75 x 0,75mm: Następnie maskowanie, wycinanie szablonu i malowanie trzema kolorkami ( bazowa ciemna szarość, rozjaśniana bielą na plamy, biały i czarny ): A na sam koniec sidolux na całość + pierwsze malowanie detali na czarno: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Grudnia 2015 Share Napisano 16 Grudnia 2015 Świetne malowanie, pomysłowo i oryginalnie Wnętrze też ładnie wyszło. No i cieszę się, że koła dobrze wyglądają, nie widać tej za małej średnicy. Jest moc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 16 Grudnia 2015 Share Napisano 16 Grudnia 2015 Jak zawsze przy Twoim malowaniu jestem zachwycony efektem:-) Działaj dalej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 17 Grudnia 2015 Share Napisano 17 Grudnia 2015 Poprostu swietny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 17 Grudnia 2015 Share Napisano 17 Grudnia 2015 Masz dwa dołki nad drzwiami kierowcy, linie którą przykryło camo już pomijam. Słabo też wyglądają oblamówki przednich lamp, będziesz je retuszować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 17 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2015 Dziękuje Panowie Jakubie - te dołki są pod rączkę, która tam będzie - otworki były owalne, ale zalała je trochę farba. Malowanie przednich świateł sukcesywnie poprawiam, choć jeszcze nie jest to to, co bym chciał Tymczasem doszła drabinka na tyle + pomalowane wszystkie drzwi. Światła na masce wklejone na stałe, jedynie przednie klosze czekają na swoją kolej ( jak uporam się z retuszami ). Koła też już w docelowych kolorach, choć malowanie łańcuchów wymaga poprawek. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Grudnia 2015 Super Moderator Share Napisano 18 Grudnia 2015 Wsio fajnie ale... bez gąsek :( Ja tam czekam na czołgowe wtrącenie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 18 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2015 Greif - no niestety, czas nie pozwolił na gęsi. Tymczasem doklejam kolejne elementy - wycieraczki, odblaski, obrysówki, halogeny dachowe ( jeszcze bez szkiełek ), okienka i ... lód na szybach Całość została przybrudzona + zacieki brudu ( auto z założenia stało w miejscu przez dłużysz czas ). A na malutkiej podstawce będzie taki oto jegomość. Figurka z humvee Tamiya z połamanymi raczkami i nóżkami. Ubytki uzupełniłem milliputem, z którego też wykonałem gościowi zimową kurtkę z kapturem. Główka to gumowy wytwór Dragona z jakiegoś zestawu. Jutro poprawki i malowanko. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 Fajny efekt lodu - wygląda jak w czasie odwilży.?... Co to za środek? Jednak na pionowej szybie spłynąłby i przy górnej krawędzi nie dawałbym go. Kurtka świetna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2015 Marcinie, lód to kawałeczki przeźroczystej żywicy jakie mi zostały na silikonowej formie od odlewania świateł. Dobrze to oceniłeś - to ma być lekka odwilż. Na szybach są uszczelki, stąd dałem lód, który by się na nich zatrzymał Dzięki za komentarze i doping - już ostatnia prosta Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2015 Ostatnia aktualizacja warsztatowa. Model w 99% skończony ( czeka na doklejenie dwóch elementów ), podstawka czeka na wykończenie, figurka pomalowana ( czeka na broń ). Tak to się prezentuje, a więcej - w galerii. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 Na podstawce wygląda super ( bez podstawki tez ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 Śnieg na łańcuchach świetnie wyszedł. Facet wygląda jakby pozował - tak mi się skojarzyło, trochę te łapki i nóżki ma niefortunnie ułożone. Z większego iglaka bym zrezygnował, ale zakładam że już za późno na zmiany? Piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2015 Dzięki Panowie Ułożenie rak jest celowe - ale to wyjaśni mały wstęp w galerii. Figurka jedną ręką przytrzymuje sobie kaptur targany na wietrze, a w drugiej będzie miał broń ( jak wyszperam odpowiednią ). Poza też celowa, ale o tym w galerii. Marcinie - czemu zrezygnował byś z dużego drzewka? Przyznam szczerze, że bez niego bardzo pusto na podstawce jest. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 Marcinie - czemu zrezygnował byś z dużego drzewka? Przyznam szczerze, że bez niego bardzo pusto na podstawce jest. Kłuje w oczy, zaburza wibracje, nie wiem, może skali nie trzyma... W pierwszej chwili myślałem, że to gałązka jakiegoś iglaka. Jakieś to drzewko za rzadkie i za cienkie gałązki ma. Wydaje się za wysokie. Może dośnieżyć trzeba? M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 20 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2015 Może dlatego, że jesteś przyzwyczajony do mocno ośnieżonych "choinek" typu świerk, a ja wzorowałem się na modrzewiu/jodle - mają dużo rzadsze gałęzie i są wyższe od w/w. Na chwile obecną zostaje, bo śnieg wokoło niego już związał, więc usuwanie wiązało by się z wyrwą w ziemi... a na takie poprawki już nie mam czasu. Zresztą oceniany ma być pojazd, nie podstawka Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 Też uważam że choinka nie pasuje i jest mocno przeskalowana, ale tak jak napisałeś - oceniany będzie model śnieg z sody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 Pozwole sobie w ostatniej chwili... Ogladam od samego poczatku i tak jak wiekszosc, uwazam ze- bardzo fajny model choc szkoda tych gasienic... Co do drzewa to uwazam ze drzewo jako takie- tak, ale te ktore jest to nie bardzo. Tak czy siak, zycze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 To skoro wszyscy narzekają na drzewo to ja ci powiem bez ogródek jak to widzę. Ktoś Ci wstawił na dioramę szczotkę bo butelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 Ktoś Ci wstawił na dioramę szczotkę bo butelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 Lepiej utnij przy ziemi i przerób na pniak. Bo temu bliżej do palmy niż iglaka. A model fajny, malowanie jak zawsze ciekawe i perfekcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 Lepiej utnij przy ziemi i przerób na pniak. Toż-samo chciałem Ci radzić, ewentualnie zasypać. Model modelem, jak zawsze świetny ale nie ukrywajmy, otoczenie ma też wpływ na odbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 20 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2015 Głos ludu się liczy, także siekiera poszła w ruch i ostał się pieniek Zaprasza do galerii -> viewtopic.php?f=189&t=51988 Dziękuje Wam za doping, opinie i szczerość - bardzo mnie motywowaliście do skończenia Jeszcze raz dzięki Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 No i teraz wygląda to o wiele lepiej. A historia nadaje ciekawego i trochę przerażającego klimatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi