Kubix Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Bardzo mi się podoba relacja jak i samo wykonanie :-) Miło tak pośmiać się czytając to w pracy :-) Czekam na więcej ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 10 Września 2015 Autor Share Napisano 10 Września 2015 Bardzo mi się podoba relacja jak i samo wykonanie :-) Niezmiernie mnie to cieszy iż się forma relacji się podoba. Miło tak pośmiać się czytając to w pracy :-) A ja myślałem, że w pracy ja sama nazwa wskazuje, to się pracuje Czekam na więcej ;-) Jutro kolejna porcja przygód. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 A ja myślałem, że w pracy ja sama nazwa wskazuje, to się pracuje Tak mówi teoria, praktyka to już całkiem inna historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Ja to czekam na zdjęcia z wnętrza komina tej elektrowni, do której tak coraz bliżej dobiegasz za każdym razem Może przy okazji Twój brzydal będzie świecił w nocy po takiej wycieczce A tak na serio - to moja ulubiona relacja w tym konkursie, więc mój głos na najlepszy warsztat masz jak w banku Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubix Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 A ja myślałem, że w pracy ja sama nazwa wskazuje, to się pracuje Tak mówi teoria, praktyka to już całkiem inna historia. No i tu jest pies pogrzebany ;-) Tylko w pracy mam czas żeby przeglądać forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 11 Września 2015 Autor Share Napisano 11 Września 2015 Dziś zaczniemy inaczej, a mianowicie trochę po cytujemy Kolegów Ja to czekam na zdjęcia z wnętrza komina tej elektrowni...... Nie wiem czy aż tak blisko się szarpnę na zwiedzanie, ale kto wie ..... Może przy okazji Twój brzydal będzie świecił w nocy po takiej wycieczce A właściciel razem z nim A tak na serio - to moja ulubiona relacja w tym konkursie, więc mój głos na najlepszy warsztat masz jak w banku Dziękuję bardzo, ale z oceną poczekajmy do zakończenia konkursu, każdy ma równe szanse. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A ja myślałem, że w pracy ja sama nazwa wskazuje, to się pracuje Tak mówi teoria, praktyka to już całkiem inna historia. Teoria, teorią ja na przykład pracuje i to bardzo "ciężko" :P . Ostatnie dni w pracy spędzam po kilkanaście godzin na drabinie --- uprzedzam pytanie nie jestem MALARZEM :P ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Rozpoczęcie - "Brzydal" cd .... < ----- jeszcze trochę i będę musiał zmienić tytuł rozdziału Tak jak wcześniej dalej męczę układ jezdny - a teraz dygresja hmm....albo on mnie męczy - a dopiero najgorsze przede mną < --- niewiele tego ale oszlifować trzeba było ..... < ---- .... a tutaj już na swoim miejscu. Odskocznia od kułek.... < --- Chyba jakiś wlot powietrza ..... < ---- ..... i haki. Dopiero zdjęcie pokazało co trzeba poprawić, a dokładnie oszlifować < --- W końcu postanowiłem połączyć "budy" ze sobą. Wybrakowany warsztat, tak więc i łatać trzeba było klejem CA. Teraz "Brzydal" czeka na polerke < ---- CYK - parę widoków strona prawa ( patrząc na kierunek jazdy :P ) ... <----- ..... i cyk strona lewa ukośna. < ---- doszły dwie małe blaszki, do mocowania pancerza " dziobowego ". Blaszka jak widać wygięta zaś odwrotnie, zrobiłem to celowo, gdyż żeby uzyskać kształt jak w instrukcji musiałem własnie tak uczynić < ---- Taki zaczątek rury wydechowej. Czeka mnie jeszcze wiercenie otworka ( wiertełko już w przesyłce czeka na swojego właściciela w domu ), oraz doklejenie paru blaszek. < --- A tutaj cały piękny "bajzel". WORKOUT HAHAHAHA Zima, ZIMA, ZIMAAAAAAAA........ < --- 7.00 samochód pokazuje 5,5 stopnia, z wielkim uśmiechem na twarzy pomyślałem "....tak tak własnie idzie ZIMA ....." ..... mój uśmiech szybko zniknął, gdyż po 10 godzinach w pracy wsiadłszy do swej fury zobaczyłem na komputerze 25 stopni ( zdjęcia nie zrobiłem, gdyż nie chciałem się zbłaźnic :P ). Zatem skoro tak ciepło to poszedłem polatać..... .... specjalna dedykacja dla Messer`a. < ---Wnetrze komina może to nie jest, ale ...... < --- .... ( samo ciśnie się na usta ) i tak jest zajebiście. . Z góry przepraszam adminów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 Finalne fotki rozumiem z wierzchołka chłodni kominowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 Za zdjęcia dziękuje... za dedykację również A co do nazywania - więcej dystansu panowie, dla przeciętnego "kowalskiego" każdy komin to... komin Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 12 Września 2015 Autor Share Napisano 12 Września 2015 Za zdjęcia dziękuje... za dedykację również A co do nazywania - więcej dystansu panowie, dla przeciętnego "kowalskiego" każdy komin to... komin Pozdrawiam Messer Relacja ma luźny charakter więc do wszystkiego podchodzimy z uśmiechem, również do nazewnictwa . Dzisiaj bez fotek, bo od 5h walcze z pojedynczymi ogniwami "gasek". A dokładnie: - wycinamy z ramek, - odcinamy nadmiar plastiku, - szlifujemy, ......... I tak udalo mi sie dopiero doprowadzić, srednio do ładu 108 ogniw. Ehhhh jeszcze 216 sztuk. Pozdrawiam i do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 Gąski to jest to co "tygryski" lubią najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 13 Września 2015 Autor Share Napisano 13 Września 2015 Gąski to jest to co "tygryski" lubią najbardziej. Czy ja lubię to wyjaśnię w zdjęciach poniżej..... Średnio zaawansowany - "Brzydal" Wczorajszy (12.09.15) dzień był bardzo pracowity. Po dziesięciu godzinach pracy na fabryce ( zaś stojąc na drabinie większość czasu ) nadeszły kolejne pięć godzin pracy z modelem < ---- A wszystko przez to. 27 elementów na każdej z 12 ramek.... < ---- .... wstępnie przyszykowane 1,5 ramki . Piszę wstępnie bo końcowe wykończenie będzie w momencie łączenia Gąsek ze soba . Po tym dniu tzn po 5 h pracy zrobiłem aż, albo tylko 108 Gąsek :/ W dniu dzisiejszym (13.09.15) spiąłem poślady i ruszyłem z kopyta do dalszej walki z 216 Gąskami. < ---- Tyle nadmiaru dziś zebrałem...... < ---- ..... a po 4 godzinach pracy sieknąłem jak złoto 216 ogniw . REASUMUJĄC 324 gąski zrobione w 9 godzin to był najlepiej poświęcony czas. Dziewięć godzin ze swoimi myślami, z muzyką ulubionych zespołów w tle. Pozwolę Zacytować sobię ponownie Gąski to jest to co "tygryski" lubią najbardziej. - Zgadzam się w 100% z tym stwierdzeniem Po tym wszystkim niestety musiałem odpocząć i dotlenić mózg poszedłem polatać. Zimowa pogoda ( czytaj 27 stopni na zewnątrz ) sprzyjała miłym doznanią. Po powrocie dla relaksu zabrałem się za bardziej przyjemne rzeczy. < --- Na pierwszy ognień poszło dokończenie wydechu... <--- .... następnie szlif kleju CA na łączeniu płyt Góra-Dół. Myślę, że ponowny szlif się przyda. < --- Kolejno doszły narzędzia, cyk tutaj ....... <----- .... i tutaj. Chciałem zrobić mocowania z fototrawień, ale mój zestaw był wybrakowany. Pozwoliłby mi na zrobienie tylko 5 mocowań na narzędzie - stwierdziłem, że to za mało i zostawiłem zestawowe. < --- Na koniec poszło na taśmę gniazdo mocowania anteny. Teraz trochę całej okazałości.... Jeszcze trochę i malujemy WORKOUT Czego ja wczoraj zapomniałem do pracy ................. < --- .... sam nie wiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Września 2015 Share Napisano 13 Września 2015 No to już masz bliżej niż dalej. A co ogniwek to jak kiedyś do M3 Grant kupiłem plastikowe to było ich razem ze 200... a każde składało się z pięciu elementów. Łatwo policzyć ile roboty. A np Sherman miał na każdym po dwa wypychacze do usunięcia. Dlatego jak mogę to daję Friule. Ważne że "wycinkę" masz już za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubix Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Ja jak zwykle napiszę coś z pracy ;-) Nie no mnie by chyba coś trafiło przy tych gąskach xD Zwłaszcza że max godzinkę dziennie siedzę przy modelu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 15 Września 2015 Autor Share Napisano 15 Września 2015 No to już masz bliżej niż dalej......Ważne że "wycinkę" masz już za sobą. Dokładnie to się zgadza. Najgorsze bądź najlepsze już za mna Ja jak zwykle napiszę coś z pracy ;-) Nie no mnie by chyba coś trafiło przy tych gąskach xD Zwłaszcza że max godzinkę dziennie siedzę przy modelu ;) Widzę, że ktoś startuje na pracownika roku Obecnie zabrałem się za sklejania Gąsek, w "całości" ze sobą jest dopiero 44 sztuki. Nie ma sensu dodawać fotki z tego A w piątunio zaczynamy wielkie malowanie ( jeśli wszystkie duperele dokleję do tego czasu ) Pozdrawiam i do usłyszenia już niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 16 Września 2015 Autor Share Napisano 16 Września 2015 W końcu jest trochę czasu żeby coś pokazać, chociaż nie będzie tego wiele :P Średnio zaawansowany - "Brzydal" Jako iż praca idzie ku końcowi, zostało dokładnie niewiele bibelotów w ramkach to też zdjęć będzie nie za dużo i nie za ciekawych :P < --- Tym razem doszła kolejna blaszka ( łączenie elementów widoczne ale tylko do piątku )..... < ---- .... i kolejne blaszki...... < ---- .... i kolejne blaszki...... < ---- .... i kolejne blaszki...... < ---- .... i kolejne blaszki...... ależ upaćkałem klejem ( dopiero na powiększeniach widac - ułomność oka nie zna granic :P ), hmmm tylko pracy sobie dodaje. < --- Wycięte i przyszykowane do malowania elementy układu jezdnego. < --- No i zawsze jakiś początek jest. WORKOUT - Wspomnienia Tym razem wzięło mi się na melancholie i przytoczę jak to pięknie jest w zimowym miesiącu w Lutym i w jednej z pięknych bawarskich miejscowosci < ---- Szkoda, że wtedy nie wiedziałem o obecnym konkursie bo bym "Brzydala" zabrał, na niezapomnianą sesję zdjęciową ....hmmm już wtedy "Brzydal" czekał na półce właśnie na ten Zacny Konkurs Zimowy ( nie żeby zajechało wazeliną ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 18 Września 2015 Autor Share Napisano 18 Września 2015 Nareszcie w końcu w Polsce ........ tylko dwa dni :/ :P Dziś zaczniemy od .... WORKOUT`u Jako iż swoją Żonę wysłałem na wakacje, toteż zastałem dziś pustkę w domu jak wróciłem. Wchodząc do pokoju rzuciły mi się w oczy 2 paczuszki ( taki prezent dla dobrego męża ). Po odpakowaniu ujrzałem .... < ---- ...... pomyślałem, że uważa że mi się nudzi , ale przecież nieeee bo Brzydala lepie . Fiszki się przydadzą, gdyż jestem antyniemiecki :P...........ale ale...... <---- ... obok leżała kolejna paczuszka z jednym z moich dwóch zamówień ZIMA, ZIMA Średnio zaawansowany - "Brzydal" Jako, że mamy piątek dlatego też Brzydal został przygotowany do nałożenia SURFACE`ra ( wiadomo gąski jeszcze przede mna ) .... yyyyyyyyyyy.... <--- .... w krzywym zwierciadle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 No no wygląda ciekawie Czekam na malowanie Co to za klej Tamki?? O.o Jak sie to dozuje/używa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 18 Września 2015 Autor Share Napisano 18 Września 2015 No no wygląda ciekawie Czekam na malowanie Co to za klej Tamki?? O.o Jak sie to dozuje/używa? Jest to klej CA z aplikatorem:) , "dopadlem" go w mojehobby:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 22 Września 2015 Autor Share Napisano 22 Września 2015 Jako iż widzę, że się obijam gdyż trochę mnie nie było ( wynikało to z podróży to tu to tam ) toteż postaram się załączyć parę zdjęć. Wracając do podróżowania, to w przeciągu 4 dni "Brzydal" zrobił ze mną z 2200 km DE (Piękna, jeszcze nie zimowa Bawaria) -> PL oraz PL -> DE (Piękna, jeszcze nie zimowa Bawaria). Podczas wizyty w Polsce Brzydal nabrał tu i ówdzie parę kolorów. A podczas powrotu do Rzeszy Brzydal zabrał ze sobą: - farby, - filtry, - washe, - pędzle, - aero + kompresor - itd, .. cwana bestia z niego Dobra koniec, durnego pisania..... <--- mr.surface, stacie pierwsze, strona prawa... <--- mr.surface, stacie pierwsze, przód... <--- mr.surface, stacie pierwsze, tył. .... ależ niedokładnie :P <--- Starcie drugie, mr. surface, a po wszystkim biały podkład - strona lewa... <--- Starcie drugie, mr. surface, a po wszystkim biały podkład - przód z tendencja na widok strony lewej ukośnej... <--- Starcie drugie, mr. surface, a po wszystkim biały podkład - tył z tendencja na widok strony lewej bardziej ukośnie niż na zdjęciu wyżej ....wygląda to już bardziej dokładniej ( mam na myśli nałożony kolor biały ) Panie i Panowie przyszły.... <--- .... zimowe Chłopki... <--- ...a w środku... <---.... takie czary. <--- Oto kożuch z bliska cyk... <--- ... i tutaj cyk. WORKOUT Wracając do Rzeszy oprócz "Brzydala" i większego warsztatu zabrałem ze sobą również swoją Murzynkę ( czyt. zabrał ze sobą swoją piękną Żonę, która wróciła z wakacji ). Jako, iż owy Brzydal, był prezentem od wyżej opisanej Murzynki, dlatego też wspiera ona dzielnie swego męża swoimi..... <--- ... Myszkami MIKI Pozdrawiam i do usłyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Widzę że dali Ci w tych figurkach stg44 do strzelania zza rogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 25 Września 2015 Autor Share Napisano 25 Września 2015 Widzę że dali Ci w tych figurkach stg44 do strzelania zza rogu No muszę powiedzieć, iż zestaw ciekawy ale, ale, ale na łączenie części kożuchów "tona" szpachli pójdzie :P Abstra:bip:ąc nie żebym się obijał z "Brzydalem" trochę ostatnio mniej czasu, ale cały czas do przodu. Obecnie lepią się figuranty, także niebawem fotki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Widzę że dali Ci w tych figurkach stg44 do strzelania zza rogu No muszę powiedzieć, iż zestaw ciekawy... Mysle ze kolega Gustlik zartowal... W tym przypadku to porostu skrzywiony odlew. "Krzywa lufe" zakladalo sie na lufe wlasciwa po odkreceniu nakretki u jej wylotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Za posklejanie tylą ogniwek przy gąskach szacuneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 28 Września 2015 Autor Share Napisano 28 Września 2015 Widzę że dali Ci w tych figurkach stg44 do strzelania zza rogu No muszę powiedzieć, iż zestaw ciekawy... Mysle ze kolega Gustlik zartowal... W tym przypadku to porostu skrzywiony odlew. "Krzywa lufe" zakladalo sie na lufe wlasciwa po odkreceniu nakretki u jej wylotu. No trochę lufkę wykrzywiło, ale już jest na swoim miejscu. "Brzydal" - chylimy się ku końcowi. Jako, że wrzucają małemu człekowi dużo pracy na barki, dlatego dzisiejszy post będzie mało rozległy Produkcja.... <--- .... gąsek dalej w toku, ależ końca nie widać :P Trzej.... <---... figuranci w tym jeden jeździec bez głowy <--- Przymiarka z Brzydalem, hmmm całkiem reprezentatywna delegacja .... <---- .... tylko, iż delegacja ma dziury w kożuchu do zaszpachlowania WORKOUT Wysłali człowieka 180 km w inną część Bawarii......... < ---- ... "Brzydal" wita wszystkich z fabryki w Monachium ..... < --- ... a po ciężkiej pracy zaprasza WSZYSTKICH Forumowiczów na ZIMOWE Bożo-Narodzeniowe grzane Wino, dostępne już od 25 Września w Bawarii....... hahahahaha :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 28 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 28 Września 2015 Figuranci świetni! Bardzo mi się podobają ich płaszcze! Zima że aż mrozi w uszach :-) pozdrawiam Christian P.S. Chyba mój ulubiony warsztacik ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi