janex Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 Witam, Rozpoczynam budowę kolejnego modelu. Ale jest to mój pierwszy truck więc proszę o pomoc w budowie. A wiec tak wygląda model: postanowiłem zmienić barwy i na koniec powinien wyglądać tak: A oto fotki tego co już zrobiłem co prawda jest tego niewiele ale jest: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 Ładny projekt. Paski będziesz malował, czy naklejał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 24 Listopada 2007 Autor Share Napisano 24 Listopada 2007 Oczywiście malował. Najpierw pomaluję cały model na żółto a potem będę maskował tak żeby te paski były takie wąskie. Mam nadzieję ze mi się uda. A mam takie pytanie czy te odległości miedzy jednym paskiem a drugim to tak mniej więcej po przeskalowaniu to będzie 0,4mm czy 0,7mm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Listopada 2007 Super Moderator Share Napisano 24 Listopada 2007 Super model. Będę się przyglądał budowie. Edit. A zrobisz In-box tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 Według mnie, to będzie coś koło 0,625mm (liczyłem około 1,5cm). Bardzo fajnie, że znalazłeś odpowiednie malowanie Na pewno będzie co oglądać w tej relacji. Ramę skracałeś, tak? O ile trzeba ją skrócić? Słyszałem, że to podstawowy problem wszystkich Italerowskich Wreckerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 25 Listopada 2007 Autor Share Napisano 25 Listopada 2007 jawkers A zrobisz In-box tego modelu? In-box już jest. Praetorian Ramę skracałeś, tak? O ile trzeba ją skrócić? Słyszałem, że to podstawowy problem wszystkich Italerowskich Wreckerów Rolling Eyes Tak ramę skracałem. Skróciłem ja w środku tak około o 4cm i na końcu tak na skos o 1cm. Ale nie było z tym problemu bo wszystko było zaznaczone gdzie i jak skrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 Ciekawy projekcik , malowanie też bardzo ładne życzę Powodzenia ! Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 25 Listopada 2007 Autor Share Napisano 25 Listopada 2007 No i kolejna aktualizacja przyklejone są dwie tylne ośki oraz podwozie jest pomalowanie po raz pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 wygląda ładnie, ale chyba zapomniaes pousuwac łączen (bo na resorach wygląda to fatalnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 25 Listopada 2007 Autor Share Napisano 25 Listopada 2007 Ok poprawię to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 5 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2007 No i kolejna aktualizacja. Silniczek już zrobiony wiem że nie jest nadzwyczaj piękny ale starałem się jak mogłem. Nie robiłem żadnego okablowania bo nie wiedziałem jak mi to wyjdzie a nie chciałem psuć. Może w następnym modelu zrobię. Silnik jest w kolorze siwym choć na fotach wygląda jakby był czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 5 Grudnia 2007 Share Napisano 5 Grudnia 2007 Te odrapania na kolektorach to tak specjalnie sam robiłeś, czy po prostu farba Ci zeszła?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Grudnia 2007 Share Napisano 5 Grudnia 2007 Te odrapania na kolektorach to tak specjalnie sam robiłeś, czy po prostu farba Ci zeszła?? Pozdrawiam Zapewne chodziło Ci o pokrywy zaworów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 6 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2007 Sam to robiłem. Ale silnik zostanie przemalowany na nowo bo mi się to nie podoba. Musze trochę pozmieniać na błędach człowiek się uczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 6 Grudnia 2007 Share Napisano 6 Grudnia 2007 Zapewne chodziło Ci o pokrywy zaworów Dokładnie tak. Po prostu wtedy słowo mi uciekło Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista55 Napisano 6 Grudnia 2007 Share Napisano 6 Grudnia 2007 Rama jest elegancka, czekam na silnik po przemalowaniu, mam nadzieje że dopieścisz go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 7 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2007 Silnik się produkuje mam nadzieję ze tym razem wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 16 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2007 Prace idą do przodu silnik zrobiony do końca zamieszczony na ramie. Kabina sklejona i leciutko psiknięta podkładem, proszę was żebyście mi powiedzieli jakie miejsca na kabinie mam zaszpachlować chodzi mi o łączenia bo nie chciał bym za dużo szpachli użyć żebym czegoś nie spieprzył oczywiście wiem niektóre miejsca na kabinie są jeszcze do wyszlifowania: Oraz mam jeszcze jedno pytanie czy zaznaczone miejsca na zdjęciu szpachlować czy zostawić takie lekkie szpary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 Jak dla mnie to zostaw.Te model czeka na wolne u mnie więc będzie sklejanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 Miejsca do szpachlownia w kabinie to łączenia dachy z boczną sciącna tył przód na tej samej wysokości, tam wszystkie modele proszą się o szpachle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 (edytowane) Wygląda jak by ci się dach przesunął delikatnie w stronę kierowcy. Edytowane 16 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_ble_ Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 ...dasz... Dasz? A co mi dasz? Staraj się pisać zrozumiale, bo chcąc zrozumieć nie jeden twój post to nie lada sztuka... Wracając do modelu. To osobiście pobawił bym się szpachlą i wszystko ładnie na kabinie poszpachlował. Zabudowy bym nie ruszał. Chyba żę będzie wszystko w jednym kolorze to szpachluj, jeśli nie, to łatwiej Ci będzie malować osobno błotniki i osobno zabudowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 Chodzi o to że na jednej focie ten"kant"dachu wystaje bardziej niż na innej stronie tzn. focie i wygląda to trochę krzywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 1 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2008 Prace na wreckerem idą powoli ale to powoli do przodu. Pomalowałem kabinę na żółto i zrobiłem paski. Jak odkleiłem taśmy maskujące to się przeraziłem wyglądało to tragicznie ale udało mi się jako tako to poprawić. Jest tam jeszcze parę rzeczy do poprawienia no i trzeba będzie wszystko przeszlifować i położyć clear. Nie będę się rozpisywał sami zobaczcie z z tego wyszło. (zaznaczam nie wszystkie części są skończone jeszcze je czeka trochę prac) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 1 Stycznia 2008 Share Napisano 1 Stycznia 2008 Janex nie chce Cię straszyć, ale na kabinie wyszły Ci, straszliwe paprochy jedynie, jak możesz to poprawić to nakładając sporą warstwę klaru i wyciągnąć tamponem, czyli polerka w przeciwnym razie gdy by się nie powiodło to kabina musiała, by wylądować w DOT-3 bo nie widzę innej możliwości. Ta kabina i zderzak najlepiej Ci nie wyszły, jedynie co to najlepiej, Ci chyba wyszły spojlery, a i to nie wiem czy dobrze zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi