Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 281
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Budowa śmigłowca,to też kratownica....i chociaż fragment postanowiłem odtworzyć...wiele nie będzie widać,jak już będzie podłoga i siedzenia...ale jednak coś będzie wystawać...

006.JPG

007.JPG

010.JPG

011.JPG

tu przymiarka podłogi,którą kiedyś tam zcząłem,aaale i tak będzie nowa...

003.JPG

Napisano

Dzięki Grzesiu......a ja postanowiłem wystrugać lampkę na dziobek-metodą Mikołaja75....bo pamiętam,że w podobny sposób robił kadłubek motolotni.......więc poszedł w ruch PROXON freziki i inne takie tam,a więc z kilku warstw skleiłem bryłę w postaci walca i obrobiłem to na kształt kopułki,a następnie wyżłobiłem w środku...

014.JPG

012.JPG

015.JPG

017.JPG

018.JPG

019.JPG

....dochodzę do wniosku,że takie robótki od podstaw...jednak uczą pewnych spraw

Napisano

....pewnie,że idę na rekord-tylko jaki ......a żeby nie było-to cały czas jest sesja zdjęciowa moich brudnych palców(rąk które leczą) i nie wiem skąd tam się wziął ten niby model

Napisano

AAAle się umordowałem z tymi szybami i ramami..........wyglądają jakby były lekko matowe,ale nie są-sam jestem zdziwiony-dlaczego takie mleko wyszło na fotach.....

SAM_6189.JPG

SAM_6190.JPG

SAM_6193.JPG

...

Napisano

Akwarium będzie troszkę skorygowane....rzeczywiście Mikołaju jest tam nieco nierówno(środkowa szyba i reflektorek)...zrobię to na nowo.......jeśli chodzi o wypukłość ramek,to wzorowałem sie na kilku fotkach gdzie ramki nie licują się z kadłubem-odstają troszeczkę...

IMG_0009.JPG

IMG_0005.JPG

w_mi1u_vantaa_5.jpg

a tu trochę moich wypocin...fotelik od podstaw.....

SAM_6207.JPG

SAM_6206.JPG

SAM_6205.JPG

SAM_6203.JPG

SAM_6202.JPG

SAM_6209.JPG

i trochę zaworków,rurek.....bliżej mi nie określonych....świeżo po wstępnym malowaniu...

SAM_6210.JPG

SAM_6216.JPG

SAM_6219.JPG

te zaworki nie są wklejone tylko tak przymierzone do zdjęć.....

Napisano

Podobają mi się te detale. Tylko utrzymaj reżim produkcyjno-jakościowy i będzie dobrze .

Fajnie, że popracujesz nad ramkami - zauważ, jak duże są zdjęcia, które wkleiłeś.

Napisano

Wiem,wiem......ale powiem ci,że jak psiknąłem je surfacerem.to krawędzie które były widoczne znacznie się zgubiły...no i te światło wieczorne mam z jednego punktu,dlatego tak wyostrza mi krawędzie,powstaje duży cień.

Napisano

Skleiłem trzy warstwy hips-u...wyobliłem...podszlifowałem tu i tam....i psiknąłem aero ciemniejszą miksturą po brzegach...a jaśniejszym w okolicy środkowej ....na fotkach tak nie widać tego zróżnicowania,ale w realu efekt mnie zadowala.

Napisano

Jezuśku!

Uwielbiam takie prace! Jak sobie oglądam to mnie coraz bardziej ciągnie do robienia samemu od podstaw (młodzieńcze czasy i robienie kutra artyleryjskiego Wilczur na podstawie 3 rysunków)

Zresztą w dłubaninie po powrocie do hobby mam największą przyjemność.

Napisano

Warsztat super, podoba mi się wszystko, ale czy nie dało się znaleźć jeszcze szkaradniejszego tematu na model?

Wyjątkowy karaczan był z tego śmigłowca.