Mikolaj75 Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Tłoczenie - bo będziesz nos otwierał? Obserwuję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 8 Października 2015 Autor Share Napisano 8 Października 2015 Tłoczenie - bo będziesz nos otwierał?Obserwuję.. ...właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 13 Października 2015 Autor Share Napisano 13 Października 2015 Budowa śmigłowca,to też kratownica....i chociaż fragment postanowiłem odtworzyć...wiele nie będzie widać,jak już będzie podłoga i siedzenia...ale jednak coś będzie wystawać... tu przymiarka podłogi,którą kiedyś tam zcząłem,aaale i tak będzie nowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 No i cud malina Dzięki kratownicy przede wszystkim Ci się to trochę usztywni cacy robótka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 14 Października 2015 Autor Share Napisano 14 Października 2015 Dzięki Grzesiu......a ja postanowiłem wystrugać lampkę na dziobek-metodą Mikołaja75....bo pamiętam,że w podobny sposób robił kadłubek motolotni.......więc poszedł w ruch PROXON freziki i inne takie tam,a więc z kilku warstw skleiłem bryłę w postaci walca i obrobiłem to na kształt kopułki,a następnie wyżłobiłem w środku... ....dochodzę do wniosku,że takie robótki od podstaw...jednak uczą pewnych spraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Października 2015 Autor Share Napisano 15 Października 2015 ....no i podłogę nową zacząłem... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 ... Idziesz na rekord ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Października 2015 Autor Share Napisano 15 Października 2015 ....pewnie,że idę na rekord-tylko jaki ......a żeby nie było-to cały czas jest sesja zdjęciowa moich brudnych palców(rąk które leczą) i nie wiem skąd tam się wziął ten niby model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Ta blacha ryflowana to co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Października 2015 Autor Share Napisano 15 Października 2015 www.steelscorpion.pl widzę,że strona się nie otwiera,ale kupiłem to w jakimś sklepie internetowym,to papierowa imitacja blachy w 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 19 Października 2015 Autor Share Napisano 19 Października 2015 AAAle się umordowałem z tymi szybami i ramami..........wyglądają jakby były lekko matowe,ale nie są-sam jestem zdziwiony-dlaczego takie mleko wyszło na fotach..... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Piękne akwarium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 Akwarium będzie troszkę skorygowane....rzeczywiście Mikołaju jest tam nieco nierówno(środkowa szyba i reflektorek)...zrobię to na nowo.......jeśli chodzi o wypukłość ramek,to wzorowałem sie na kilku fotkach gdzie ramki nie licują się z kadłubem-odstają troszeczkę... a tu trochę moich wypocin...fotelik od podstaw..... i trochę zaworków,rurek.....bliżej mi nie określonych....świeżo po wstępnym malowaniu... te zaworki nie są wklejone tylko tak przymierzone do zdjęć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Podobają mi się te detale. Tylko utrzymaj reżim produkcyjno-jakościowy i będzie dobrze . Fajnie, że popracujesz nad ramkami - zauważ, jak duże są zdjęcia, które wkleiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 Wiem,wiem......ale powiem ci,że jak psiknąłem je surfacerem.to krawędzie które były widoczne znacznie się zgubiły...no i te światło wieczorne mam z jednego punktu,dlatego tak wyostrza mi krawędzie,powstaje duży cień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 A widzisz, jak bym wiedział, że zapodkładowałeś, to bym poprosił abyś go przyniósł na oględziny dziś do Samotni, dobre słońce było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 .....aaa jeszcze prace nad fotelikiem ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 ....za to,że odwiedziłeś nasz piękny zakątek-masz fotelik do oględzin .......aaa pogoda dzisiaj bajeczna była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 ...a jeszcze jakaś fotka-w końcu udało mi się upodobnić plastik do materiału skóropodobnego... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Świetna robota jak zrobiłeś to siedzisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 25 Października 2015 Autor Share Napisano 25 Października 2015 Skleiłem trzy warstwy hips-u...wyobliłem...podszlifowałem tu i tam....i psiknąłem aero ciemniejszą miksturą po brzegach...a jaśniejszym w okolicy środkowej ....na fotkach tak nie widać tego zróżnicowania,ale w realu efekt mnie zadowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 29 Października 2015 Autor Share Napisano 29 Października 2015 ...kopytka do szybek......i coś tam,coś tam..... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Jezuśku! Uwielbiam takie prace! Jak sobie oglądam to mnie coraz bardziej ciągnie do robienia samemu od podstaw (młodzieńcze czasy i robienie kutra artyleryjskiego Wilczur na podstawie 3 rysunków) Zresztą w dłubaninie po powrocie do hobby mam największą przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Warsztat super, podoba mi się wszystko, ale czy nie dało się znaleźć jeszcze szkaradniejszego tematu na model? Wyjątkowy karaczan był z tego śmigłowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi