smoker Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Przyszła pora na mój ulubiony czołg do tego taka postawka i takie lumpy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Zasiadam do oglądania. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Ja też się pogapię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Nie wiedzieć czemu ja też bardzo lubię "czwóreczki", zasiadam i podglądam. Ciekawe jak Ci wyjdą figuranci, o przepraszam te "lumpy" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 J'tka, super. Ktore figury z zestawu chcesz wykorzystac? jakis pomysl jaka jednostka i front? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 30 Września 2015 Autor Share Napisano 30 Września 2015 Wszystkie figury wykorzystam, nie mam na razie pomysłu gdzie się akcja dzieje ani jakie będzie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Czyli czolg z "elektrowni" bedzie. No trudno... Nie do konca jestem pewien w kwestii uzycia "fok" w ostatnich miesiacach wojny. W normandii byly na potege ale pozniej... Powiem ze nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Października 2015 Share Napisano 1 Października 2015 Mam ten zestaw Dragona w szafie. Czeka na skład Zasiadam i będę podpatrywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artellos Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Popatrzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 Mam pytanie do fachowców, w zestawie są dwa rodzaje kół napinających i dwa rodzaje rolek, pojazd będzie w malowaniu z Belgii, wiec które będą odpowiednie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 Wydaje mi się że zarówno rolka prawa jak i koło napinające prawe. W moim jagdpanzerze były właśnie takie, a to końcowa faza wojny była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 ... w zestawie są dwa rodzaje kół napinających i dwa rodzaje rolek, pojazd będzie w malowaniu z Belgii, wiec które będą odpowiednie ? Różnie bywało z tym w tym czasie.Końcówka wojny i wersje nakazywały swoje, a życie (magazyny) swoje. Lecz w tym malowaniu z Belgii można to wyjaśnić od razu patrząc na zdjęcie tej maszyny: http://i16.photobucket.com/albums/b19/gibsonfndr/panzer%20IV%20Ausf%20J/lustmolchpzIV.jpg http://i16.photobucket.com/albums/b19/gibsonfndr/panzer%20IV%20Ausf%20J/lustmolchpanzerIV-2.jpg Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Ten na zdjęciu to wersja finalna "jotki", ale jeden ... . Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Ten na zdjęciu to wersja finalna "jotki", ale jeden ... . No, ale NIE. Zmyliła Cię ilość rolek. (Wprowadzono trzy rolki od grudnia 1944 roku.) Rozstaw rolek jest z "wanny" z czterema rolkami i ma lufę z wersji późnej" H" wczesnej "J", a nie późnej "J". Ta ostatnia rolka (lub pierwsza) jest zdemontowana (odkręcona). Nie widać śladów po uszkodzeniach stąd myślę że zdemontowana. Jest to ten sam pojazd który proponuje Dragon w malowaniu pojazdu. Maszyna ta ma nałożoną pastę - sama końcówka jej stosowania.Co Ty na to "smoker" W samym modelu są niektóre elementy do wersji późnej "J".Dragon proponuje je do zamontowania opcjonalnie. Np.osłona pancerna wentylatora wieżowego z wycięciem "półksiężyc" część nr.C-21 stosowana od października 1944. Jeszcze ciekawostka - Dragon dał wlewy paliwa charakterystyczne tylko dla wersji "J" i na dodatek stosowane bardzo rzadko. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 5 Października 2015 Autor Share Napisano 5 Października 2015 Patrze na mtraki i totalnie mi sie nie chce ich robić, które frule będą odpowiednie, atl-05 czy atl-27, czy jeszcze inne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Tutaj Masz pokazane: http://odkrywca.pl/forum_pics/picsforum25/pziii_iv.jpg Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 5 Października 2015 Autor Share Napisano 5 Października 2015 Wklejam foty z budowy , jak na moje tempo to szybko idzie, koła już wszystkie też gotowe. Gdzieniegdzie trzeba będzie użyć rzadkiej szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Dawaj dalej. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Wybrałeś bardzo fajny zestaw,czaiłem się na niego ostatnio ale ostatecznie wybrałem Jagdpantere,teraz tak patrząc na twój warsztat to wiem że następnym razem się nie zawaham,te czwórki maja coś w sobie... Będę tu chętnie zaglądał i kibicował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 Jagdpanthera też czeka w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 ... Jesteś pancernym Bogiem. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 8 Października 2015 Autor Share Napisano 8 Października 2015 No dobra, gasienice już mam, wybrałem atl-27 ,chcę jeszcze kupic lufy do karabinów maszynowych i liny, tylko czy te liny z eureki są bardziej gietkie od tych dragonowskich i które kmy będą dobre ,http://saharahobby.eu/rb-model-35b39-lufa-do-7-92mm-mg34-1-35 http://saharahobby.eu/rb-model-35b38-lufa-7-92mm-mg34-wersja-czolgowa-2-sztuki-1-35 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Dragonowskie liny mają zły splot. Tak więc Eureka jak najbardziej. Co do KM-ów to RB 35B39 się nie nadaje bo to szybka lufa MG-34. Odpowiednia to np. ABER 35L-63. Zamiast tych RB 35B38 możesz kupić też ABER 35L-83 będziesz miał pięć zamiast dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 12 Października 2015 Autor Share Napisano 12 Października 2015 Mały update, składam wieżę do kupy, tylko muszą ją pomalować od wewnątrz, czy w tym okresie jeszcze malowano na kremowo środek ? Ogólnie bardzo fajnie mi się składa ten czołg, nawet gram takim w Warthundera po klejeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Produkcja wersji "J" od czerwca do marca 1945. 31-10-1944 (zarządzenie) wyszedł rozkaz, aby nie stosować koloru kość słoniowa. Pozostawić w kolorze podkładu całość (minia).Pantery i Hetzery były w 100 % w minii. Twoja IV-eczka to produkcja z sierpnia/września 1944 na styku, lecz jeszcze kremowo. Ciekawostką jest jeszcze to, że znawcy tematu do końca nie są przekonani że jest to wersja "J". Stąd też "zimmerit" na tym pojeździe ze zdjęcia.Chodzi oczywiście o "LUSTMOLCH" którego Robisz replikę. No właśnie, a co z pastą Zmieniłeś plany wykonywanego pojazdu Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi