Solo Napisano 1 Stycznia 2016 Share Napisano 1 Stycznia 2016 Dużo więcej to na tych zdjęciach nie widać. Model wygląda bardzo solidnie, ale te linie są jednak bardzo grube, niestety. Fajny pomysł z ta podkładką, imitującą płytę lotniska, w komplecie. Nie wiesz czy gdzieś w Polsce będzie to do kupienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 No i jest już wreszcie J-32B/E Lansen Hobby Bossa. Zgrabniutko wygląda, mam ochotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Panowie, podopowiedzcie mi proszę, czy któraś z firm wypuściła już model F-16XL w skali 1:48? Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 W internetach głos się rozchodzi: http://annetra.cz/index.php?act=5002 Wiosna/lato 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 OOOOOj czekam na to z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Dla zainteresowanych nowym modelem F-16XL Warsztat : http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234994614-f-16xl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 ICM zapowiedział na III kwartał MiGa-25RBT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 @Solo @PiotrPilot Dziękuję, Panowie! Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 A moze wiadomo cos na temat nowego MiGa-29UB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Albo F-14 Tamki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Stycznia 2016 Share Napisano 8 Stycznia 2016 http://www.eduard.com/store/en/eduard/plastic-kits/limited-edition/aircraft/1-48/sbd-5-dauntless-1-48.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Stycznia 2016 Share Napisano 8 Stycznia 2016 Jak sporo modeli Edka. Rebox, blachy, czasem żywice i gra gitara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 Kupuję: http://www.hobbyboss.com/index.php?g=home&m=product&a=show&id=1154&l=en Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Stycznia 2016 Share Napisano 11 Stycznia 2016 Możesz już kupować: http://www.mojehobby.pl/products/A-11-A-Ghibli.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_stela Napisano 11 Stycznia 2016 Share Napisano 11 Stycznia 2016 Kupuję: http://www.hobbyboss.com/index.php?g=home&m=product&a=show&id=1154&l=en Ktoś wie, jak wypada w porówaniu z Kinetic`iem? Zawsze podobał mi się AMX i nie wiem, czy czekać parę miesięcy na Italeri (czyli przepak Kinetic`a, tyle że pewnie tańszy), czy już brać HobbyBossa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Stycznia 2016 Share Napisano 11 Stycznia 2016 Widać po wypraskach, że model HB jest bardziej uproszczony (na przykład brak kanałów dolotowych do silnika, chyba prostsza kabina). Na korzyść Kinetica dodatkowo przemawia bogatsze uzbrojenie i podwieszenia, oraz kalkomanie Cartografa. Trudno coś powiedzieć o detalach, tutaj jednak stawiałbym raczej na HB, ale tak być nie musi. Model Hobby Bossa kusi mnie, bo to może być prosty i szybki model, o ile jest dobrze spasowany. Kinetic ma trochę niewygodny podział technologiczny (kadłub podzielony na dodatkowe dwie połówki), nie mam jednak pojęcia jak to się składa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 23 Stycznia 2016 Share Napisano 23 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 Nie wiedziałem że Super Etendard Kinetica jest już w sprzedaży: Gdyby to ktoś gdzieś u nas w sklepach wypatrzył, będę wdzięczny za sygnał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 Gdzie tego F-18 pokazał Kinetic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 http://rsmodels.cz/en/modely-letadel/plastikove-modely/1-48/48004/caudron-cr-714-c-1 W końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 GWH niedługo ma wypuścić taki samolocik, choć nie wiem kogo to może zainteresować: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 Gdzie tego F-18 pokazał Kinetic? Na ich profilu na FB, sa zdjecia wyprasek. Na pierwszy rzut oka calkiem ladne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 Tak, widziałem je już. Szczerze mówiąc to zdjęcia są marne i dużo tam nie widać, choć parę rzecz da się dostrzec. Niezłe wydają się być detale, model sprawia wrażenie dość łatwego w montażu (na przykład kadłub nie jest pocięty na kilka kawałków jak w Hasegawie). Gorzej z liniami podziału, które na zdjęciach wyglądają na dość szerokie, jak w innych modelach Kinetica. Może to być solidny model, ale chyba tego co oferuje Hasegawa nie przeskoczy. Obym się mylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2016 Ja w momencie zapowiedzi trochę się martwiłem, że będę "musiał" opchnąć Hasegawę z dodatkami, ale po obejrzeniu zdjęć wyprasek, wiem że już nie mam takiego problemu. Jedyna poważna przewaga Kinetica to składane skrzydła. Reszta wygląda podobnie albo gorzej. Gdyby zrobili coś na miarę Academy 1:72 to byśmy mieli o czym gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi