Solo Napisano 26 Lutego 2016 Share Napisano 26 Lutego 2016 E tam, umiem lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Lutego 2016 Share Napisano 26 Lutego 2016 A cóż to za machina zagłady? Pierwszy raz widzę taki samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Lutego 2016 Share Napisano 26 Lutego 2016 Serio, nigdy się nie zetknąłem, to chyba jakiś szkoleniowy? Szkoda, bo wygląda fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 26 Lutego 2016 Share Napisano 26 Lutego 2016 Taki zupełnie szkoleniowy to on nie był. Swego czasu Szwedzi nie mogli pozwolić sobie na "marnotrawstwo", więc samolocik mógł przenosić całkiem konkretne uzbrojenie i zostać użyty jako szturmowy: http://www.super-mystere.net/ci023/planche/images/full/ci32.jpg http://www.super-mystere.net/ci024/planche/images/full/ci08.jpg http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/middle/1/0/7/1494701.jpg Dzisiaj oczywiście nikt go tak nie uzbraja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Marca 2016 Share Napisano 2 Marca 2016 To chyba nie jest jakaś super nowość, jednak zaskoczył mnie ten model, nic o nim nie słyszałem wcześniej: Recenzja jest dość zachęcająca: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 2 Marca 2016 Share Napisano 2 Marca 2016 Wypraski te same co w HobbyBossie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Trwają prace nad poprawnym "nosem" do (tfu) hobbybosowskiego MiG-17PF. http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=291370 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek419 Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 To tak na szybko dla porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 Tomku, ale nie ma co porównywać nosa Twojego Lim-5P z nosem od Mig-17PF, to są dwa różne nosy :-) Widać tutaj: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=63&t=13244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Z tymi "nosami" to ja ju zglupialem... Chce zrobic Lima-5P i Lima-6M i mam do dyspozycji dwa modele Hobby Bossa (odnosnie ktorego juz czytalem ze "nos" jest nieprawidlowy tylko ze nie wiem do ktorej wersji) i jeden Smera... Ktory wiec bardziej bedzie odpowiadal prawdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Domyslam sie ze nie ten temat Ale skoro zostal tu rozwiniety wiec skorzystalem i pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 http://www.hadmodels.com/148017_mig_21_um_futomu_akna_trumpeter_maketthez_148_1559 http://www.modelmaker.com.pl/HAD148008-MiG-21-MF-Bis-Airfield-accessories-set-for-Eduard-Academy-Italeri-kits-148/730/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Z tymi "nosami" to ja ju zglupialem... Chce zrobic Lima-5P i Lima-6M i mam do dyspozycji dwa modele Hobby Bossa (odnosnie ktorego juz czytalem ze "nos" jest nieprawidlowy tylko ze nie wiem do ktorej wersji) i jeden Smera... Ktory wiec bardziej bedzie odpowiadal prawdzie? Nos Hobby Bossa jest skopany do każdej wersji, chociaż bardziej przypomina MiG-17PF (jest za mocno spłaszczony). Jeśli chcesz zrobić Lim-5P, to nos Smera jest lepszym rozwiązaniem, choć (piszę z pamięci więc bez 100% pewności) tą okrągłą antenę we wlocie lepiej wziąć z HB. W podlinkowanym wyżej temacie są moje zdjęcia obu wlotów na których widać różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Zwłaszcza jak się to skrzyżuje z HB a ten akurat ma takie nierówne porozlewane linie, że sam jest mocno do poprawki. Hmm... kleiłem go jakieś 2 lata temu, ale nie przypominam sobie, żeby były z tym jakieś kłopoty. Generalnie żadnych godnych wspomnienia problemów poza tymi, które miałem na własne życzenie (zachciało mi się zamykać podwozie ). No dobra, linie w okolicy lawety działek słabo się schodzą... W merytorykę bryły nie wnikałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Moze jeszcze gosciu dopracuje ten "nos"... Tylko jak go ew wtedy nabyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Arek, a co takiego nosowi edwardowego Bisa dolega ze jest konwersja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Koledzy nie ma co się denerwować na Edka że popełnił błąd. Który można naprawić gotowym zestawem od firmy coldwarstudio.com. Która to robi poprawny nos Bisa wraz z stożkiem. Kwota wraz z przesyłką prosto od producenta z Bułgarii rzeczywiście nie należy do niskich bo przy obecnym kursie Euro i dolara wynosi ponad 60zl. Zamawiałem i jestem zadowolony z jakości i szybkości sfinalizowania transakcji. Bo trwało to od zakupu dokładnie 4dni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamar Napisano 14 Marca 2016 Share Napisano 14 Marca 2016 Obyś sie nie mylił !Chociaż drogo to pojęcie względne.Su-33 wraz z kosztami przesyłki wyniósł mnie 322 PLN .Przy cenie w Polsce to prawie jak okazja Witajcie.Od soboty jestem nabywcą tego Su 33.Za 280zł. Generalnie dwa tematy . Model w porównaniu do Academy to wbija w ziemię...Właśnie go wymiarowo porównuję do planów w 1:48.Kalki takie sobie, bez napisów eksploatacyjnych i niebieskich numerów. Drugi temat to niedolewki. Zobaczyłem temat na scalemodels.ru i z lekka przerażony dokładnie obejrzałem model.U mnie są niedolane osłony siłowników wychyłu stateczników poziomych.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 14 Marca 2016 Share Napisano 14 Marca 2016 (edytowane) Na emodels Su-33 kinetica byly po 37 funciakow netto, wysylka na europe 11 funtow, fajna cena jest tez na MiG-31 z AMK - ok. 32 funty netto, Super Etandard Kinetica 26 funtow Nie patrzylem ile w pl kosztuja, ale pewnie wiecej @Hamar - Zobacz podobny temat na ARC, w dziale jet modeling, udziela sie tam gosc z Kinetica, Raymond Chung. Kontakt z nim na PW znaczaco przyspiesza reklamacje Edytowane 14 Marca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Marca 2016 Share Napisano 14 Marca 2016 Drugi temat to niedolewki. Zobaczyłem temat na scalemodels.ru i z lekka przerażony dokładnie obejrzałem model.U mnie są niedolane osłony siłowników wychyłu stateczników poziomych.Pozdrawiam Kilka dni temu na forum ARC był o tym temat - jeden z forumwoiczów wkurzył się, bo w jego przypadku niedolewki były znaczne, z tego co pamiętam. Udziela się tam przedstawiciel Kinetica który szybciutko zobowiązał się dosłać mu prawidłowe wypraski z częściami - temat niestety chyba już został skasowany (trochę dziwne). Możesz tam napisać, podejrzewam że gość z Kinetica też zareaguje na Twój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 14 Marca 2016 Share Napisano 14 Marca 2016 Hehe, Solo zobacz moj poprzedni post. Faktycznie skasowali temat, ale Raymunda mozna namiezyc w innych tematach zwiazanych z kinetic. Generalnie gosc pisal ze mieli problemy z kontrola jakosci i dlatego czesc zestawow wyszla w swiat z nioedolewkami, i ze ponoc problem zostal juz naprawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Marca 2016 Autor Share Napisano 14 Marca 2016 W temacie reklamacji Su-33. Miałem to samo i obyło się bez problemów: viewtopic.php?p=764074#p764074 Dodam, że wysyłają całe ramki, a nie tylko uszkodzone elementy. W instrukcji modelu na którejś stronie jest opisana procedura reklamacji, nie trzeba ścigać ludzi po forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Marca 2016 Share Napisano 14 Marca 2016 Trzeba przyznać, że takie firmy jak Kinetic, AMK czy FMK bardzo dobrze reagują na skargi klientów i aktywnie udzielają się na forach modelarskich. Spróbujcie załatwić jakąś reklamację w Hobby Bossie czy Kitty Hawk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 14 Marca 2016 Share Napisano 14 Marca 2016 Dzisiaj przyjrzałem się dokładnie wypraskom w moim egzemplarzu Su-33 i nie znalazłem żadnego niedolanego elementu. Wszystkie części są bez zarzutu, więc chyba kontrola jakości KINETIC'a już działa poprawnie. Przesyłka z modelem przyszła w piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Marca 2016 Share Napisano 14 Marca 2016 Model jest już od jakiegoś czasu na rynku, więc pewnie natłukli nowych wyprasek bez błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi