Skocz do zawartości

Junkers Ju-87R-2 Hans-Ulrich Rudel, 1/48, Italeri

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

zasiadam w kącie i obserwuję

• 2 weeks later...
Napisano

Wyjscia masz dwa z ta owiewką:

- owiewka wacu (czy vacu) nie pamiętam. Squadron chyba robi.

- lub delikatnie dogiąć szczególnie przód. I potem szpachlować warstwami ubytki. Nie jest źle. Widziałem gorsze stany.

Zostaw Ruska i dokończ Ciotkę

Napisano

W końcu zaczyna wyglądać. Pomęczy Cię ten Sztukas. Nie będzie widać. Dlatego właśnie nie widzę sensu pakowania kilogramow zywic, itd. do modelu. Maluj bo jestem ciekaw co Ci z tego brzydala wyjdzie

Czy ten RAL nie powinien być bardziej szary czy to wina swiatła?

Pozdrówka

Napisano

Bardzo fajnie, że widać postępy.

Bo pomimo jego bandyckich zastosowań bardzo lubię ten samolot.

A nie komentowałem bo z mojej perspektywy nie ma się do czego "czepiać".

Napisano

Sorki dopiero dziś to widzę.

Słuchaj. A lakier do włosów? może trochę soli jako metoda. Nie wiem co jest z tym chiping fluidem do ak. mam oba do większych i mniejszych zadrapan. Ale to się masakrycznie kladzie aerografem. a na opakowaniu pisza żeby dac 3 warstwy. a tego się nie rozciencza. Geste to i tyle. Jak dla mnie trochę za duże te odrapania masz:) spróbij lakierem do włosów i potem metode na sol jeszcze

Napisano

Aby zaplusowac ,a Cie nie drażnić

Lubie oglądać ,miedzy innymi Twoje warsztaty

1-dobre zdjęcia

2-znasz się na rzeczy

3-wprawadzasz trochę światowych nowości (technologie ,materiały,narzędzia)takie mam odczucie

4-Kombinujesz i praktykujesz rożne warianty technik -komentując je na forum z innymi znawcami tematu

5- i najważniejsze uczę się ,gapiąc na nie

Teraz chwaląc się ,dostałem fajny aerograf H&S Evolution,zmieniłem i zaoatrzylem się w nowa chemie modelarska ,a klejąc MiG-a 29 mogę się uczyć jak zbudować ładny model

A czepialem się -''sentyment'' Stukas by jakieś 30 lat temu moim pierwszym plastykowym modelem ,wcześniej kleiłem karton,kleje nadal.jednak plastyk jakoś mnie bardziej wkręca

Bylem wiec ciekaw ,jak może wyglądać pięknie pomalowany i sklejony model tego samolotu

Klej kombinuj ,maluj,

Zasiadam i podglądam

Powodzenia

Napisano

1-JU-087%20640.jpg

Wspaniałe zdjęcie. To co prawda Stuka D (D-5?) ale doskonale widać ułożenie wzierników na wierzchu płata czy idealnie wręcz ułożenie obu ramion łoża silnika (nierównolegle). Znalazłes może inne ujęcia? Wygląda, ze to fotka z jakiegoś powojennego złomowiska. Ciekawe, że nikt nie usunął działka ze skrzydła.

Napisano

Spróbuj tamkowy X-22, jest nie gorszy, a kładzie się go jakoś tak wygodniej, ja w zasadzie dałem sobie spokój z GX-100 na korzyść tegoż.

No i ponoć jest mniej agresywny niż GX-100 w stosunku do kalkomanii.

Napisano

Chłopaki a jaka może być róznica od gunziaka 181 miedzy gx100?. Mam właśnie ten klar od gunze i według mnie jest lepszy od x-22 tamki ale GX 100 nie testowałem.

Atlis PLW? co to za skrót? (wybacz )