maciej ritmann Napisano 21 Grudnia 2015 Share Napisano 21 Grudnia 2015 Powiedz mi na jakich planach bazujesz przy nitach? Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Grudnia 2015 Share Napisano 23 Grudnia 2015 Dzięki za podpowiedź ze szlifierką i lutowniczką Już za nabyte, a Mikołaj dowiózł wczoraj Tym samym mój warsztacik jeszcze się doposażył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Mam jakieś rysunki rosyjskie. dasz radę je jakoś udostępnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 31 Stycznia 2016 Share Napisano 31 Stycznia 2016 A co to?? Modelować się nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 A już myślałem ,ze rozjazdy Cie pochłonęły.Tyle się dzieje na świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 zasiadam w kącie i obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 Ja tyż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Lutego 2016 Share Napisano 26 Lutego 2016 Dawaj dalej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 27 Lutego 2016 Share Napisano 27 Lutego 2016 Wyjscia masz dwa z ta owiewką: - owiewka wacu (czy vacu) nie pamiętam. Squadron chyba robi. - lub delikatnie dogiąć szczególnie przód. I potem szpachlować warstwami ubytki. Nie jest źle. Widziałem gorsze stany. Zostaw Ruska i dokończ Ciotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Lutego 2016 Share Napisano 28 Lutego 2016 Ładnie upaćkane. Jak ja nie lubię malowania detali w jednym kawałku Więcej maskowania niż malowanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Lutego 2016 Share Napisano 28 Lutego 2016 Elegancka robota, choć nie wiem co tam jeszcze chcesz robić - i tak wiele nie będzie widać po zamknięciu kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 28 Lutego 2016 Share Napisano 28 Lutego 2016 W końcu zaczyna wyglądać. Pomęczy Cię ten Sztukas. Nie będzie widać. Dlatego właśnie nie widzę sensu pakowania kilogramow zywic, itd. do modelu. Maluj bo jestem ciekaw co Ci z tego brzydala wyjdzie Czy ten RAL nie powinien być bardziej szary czy to wina swiatła? Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 28 Lutego 2016 Share Napisano 28 Lutego 2016 Bardzo fajnie, że widać postępy. Bo pomimo jego bandyckich zastosowań bardzo lubię ten samolot. A nie komentowałem bo z mojej perspektywy nie ma się do czego "czepiać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 28 Lutego 2016 Share Napisano 28 Lutego 2016 W końcu coś do przodu... ;] Co do komentarzy, to fakt, czasem lepiej byłoby coś przeczytać o swoich wypocinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 To dla zmylenia szpionów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 Fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Sorki dopiero dziś to widzę. Słuchaj. A lakier do włosów? może trochę soli jako metoda. Nie wiem co jest z tym chiping fluidem do ak. mam oba do większych i mniejszych zadrapan. Ale to się masakrycznie kladzie aerografem. a na opakowaniu pisza żeby dac 3 warstwy. a tego się nie rozciencza. Geste to i tyle. Jak dla mnie trochę za duże te odrapania masz:) spróbij lakierem do włosów i potem metode na sol jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 aaaa Cos się dzieje dziś z wyświetlaniem fotek. Teraz widze fotke ostatnią. To z papierem już lepiej wygląda ale nie za ciemne zbytnio? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 No ta zielen z deka za ciemna. Ale rozumiem że to testowe skrzydło. Czym rozcieńczasz ten chiping fluid od ak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 8 Marca 2016 Share Napisano 8 Marca 2016 Ja się tylko gapie, bo prosiłeś abym się odczepił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 Aby zaplusowac ,a Cie nie drażnić Lubie oglądać ,miedzy innymi Twoje warsztaty 1-dobre zdjęcia 2-znasz się na rzeczy 3-wprawadzasz trochę światowych nowości (technologie ,materiały,narzędzia)takie mam odczucie 4-Kombinujesz i praktykujesz rożne warianty technik -komentując je na forum z innymi znawcami tematu 5- i najważniejsze uczę się ,gapiąc na nie Teraz chwaląc się ,dostałem fajny aerograf H&S Evolution,zmieniłem i zaoatrzylem się w nowa chemie modelarska ,a klejąc MiG-a 29 mogę się uczyć jak zbudować ładny model A czepialem się -''sentyment'' Stukas by jakieś 30 lat temu moim pierwszym plastykowym modelem ,wcześniej kleiłem karton,kleje nadal.jednak plastyk jakoś mnie bardziej wkręca Bylem wiec ciekaw ,jak może wyglądać pięknie pomalowany i sklejony model tego samolotu Klej kombinuj ,maluj, Zasiadam i podglądam Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 Wspaniałe zdjęcie. To co prawda Stuka D (D-5?) ale doskonale widać ułożenie wzierników na wierzchu płata czy idealnie wręcz ułożenie obu ramion łoża silnika (nierównolegle). Znalazłes może inne ujęcia? Wygląda, ze to fotka z jakiegoś powojennego złomowiska. Ciekawe, że nikt nie usunął działka ze skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 Spróbuj tamkowy X-22, jest nie gorszy, a kładzie się go jakoś tak wygodniej, ja w zasadzie dałem sobie spokój z GX-100 na korzyść tegoż. No i ponoć jest mniej agresywny niż GX-100 w stosunku do kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 Chłopaki a jaka może być róznica od gunziaka 181 miedzy gx100?. Mam właśnie ten klar od gunze i według mnie jest lepszy od x-22 tamki ale GX 100 nie testowałem. Atlis PLW? co to za skrót? (wybacz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 to wiem ze pół mat. ale chodzi mi o twardość. czy faktycznie gx100 jest dużo twardszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi