Forest Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Nie wyświetla wszystkich zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 30 Listopada 2016 Autor Share Napisano 30 Listopada 2016 Super zdjęcia i fantastyczny model Życzę szybkiego sklejenia Dzięki. Szybkie to to raczej nie bedzie. Nie wyświetla wszystkich zdjęć A których nie wyświetla? Tych ostatnich czy wcześniejszych? Podaję na wszelki wypadek tez linka do albumu:https://photos.google.com/album/AF1QipMTsUiHba37NGnBPl6KjXZeR4cek0e_-yNJbnk Chyba udało mi się w końcu wyszlifowac na równo wlot powietrza: I zająłem się "obrabianiem" kabiny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2016 Wczoraj wyryłem na nowo linie podziału tam gdzie zniknęły i chyba na tym zakończę bo już nie mam siły. Co chwilę odkładam model i do niego wracam by po 30 minutach wkurzyć sięi odłożyć znowu. Chciałbym go skończyć ale już sporo nerwów mi napsuł: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 23 Marca 2018 Autor Share Napisano 23 Marca 2018 Dobra, Kraz prawie skończony to czas odgrzebać kotleta. Tym razem postanowiłem sobie, że jednak go skończę. A jak po zrobieniu nie będzie mi się podobał to pójdzie na handel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 Nie wyświetla wszystkich zdjęć A których nie wyświetla? Tych ostatnich czy wcześniejszych? Podaję na wszelki wypadek tez linka do albumu:https://photos.google.com/album/AF1QipMTsUiHba37NGnBPl6KjXZeR4cek0e_-yNJbnk To Google zamienia linki do obrazków, żeby nie używać funkcji "Photos" do hostingu. Mnie to osobiście wpieniło i przerzuciłem się na imgura. Zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Marca 2018 Autor Share Napisano 24 Marca 2018 To Google zamienia linki do obrazków, żeby nie używać funkcji "Photos" do hostingu. Mnie to osobiście wpieniło i przerzuciłem się na imgura. Zero problemów.Bardzo prawdopodobne. Kiedyś czytałem że google uznaje takie fora za przeżytek i nie będzie dodawać funkcjonalności do dizelenia sie obrazkami na forach. Kupiłem żywiczne koła od Armory, przyszły jajowate, napisałem do nich, przysłali drugie identyczne. NO przecież to sie nie nadaje: Tak samo jak niektóre elementy Airesa wyglądają jak kopie zestawowoych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Marca 2018 Share Napisano 24 Marca 2018 Te koła faktycznie dość kuriozalne. Użyj tych gumowych, przecież to chyba nie problem pomalować je żeby wyglądały jak prawdziwa guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Marca 2018 Autor Share Napisano 24 Marca 2018 Taki mam zamiar bo ta żywica to śmiech na sali. Przednie koła jeszcze ok ale te z głównego podwozia to żenada. Dodatkowo wszystkie mają brzydki ślad po formie - taka nadlewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Marca 2018 Autor Share Napisano 25 Marca 2018 Pomalowałem uzbrojenie i nakleiłem kalki: ... Podoklejałem wszystkie elementy które nie będą przeszkadały w malowaniu i nałożyłem podkład: I preshading: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 31 Marca 2018 Autor Share Napisano 31 Marca 2018 Wybrałem malowanie wraparound w odcieniach szarości. Pierwszy kolor: i drugi, jaśniejszy: Teraz malowanie dzióbka, anteny na ogonie, wnęk elektroniki, wnęk podwozia itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 8 Września 2018 Autor Share Napisano 8 Września 2018 Ponieważ potrzebuję sporo miejsca na biurku na zestaw M911/M978/M983/M1025 to w końcu staram się skończyć Korsarza. A więc "szamolot" pomalowany i polakierowany glossem, pierwszy raz użyłem to GX100 i jestem bardzo zadowolony z efektów, chociaż mam wrażenie, że bardzo przyciemnia kolory: ... No i skończyłem też uzbrojenie, teraz montuję je na pylonach. W międzyczasie będę robił to co w modelarstwie najmniej mi się podoba - kalkomanie. Na szczęście nie ma ich dużo, tym bardziej, że malowanie nie jest zestawowe, więc części kalek pewnie nie użyję bo nie będą pasowały/zgadzały się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 8 Września 2018 Share Napisano 8 Września 2018 Piękne uzbrojenie, ale czy on to wszystko jest w stanie unieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 8 Września 2018 Autor Share Napisano 8 Września 2018 Teoretycznie może zabrać 2 Sidewindery i 24 500 funtowe bomby na 2 zewnętrzych pylonach - jakby to wymienić na 12 bomb, 2 Pavewaye i zbiorniki paliwa, to wyszłoby pewnie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 10 Września 2018 Autor Share Napisano 10 Września 2018 Ok, udało się bez problemowo położyć kalki - dosyć grube ale przynajmniej się nie rwały (na zdjęciach dopiero widać bąbelki) ... ... Teraz bezbarwny, wash I zobaczymy co dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 27 Września 2018 Autor Share Napisano 27 Września 2018 Zacząłem washa i ... ...podstawkę. Myślałem że F/A-18 sprzedam bez więc miałbym gotową pod A-7, stety/niestety Hornet poszedł razem z nią więc muszę wydłubac coś nowego. Na drewnianą płytę, nakleiłem 3mm HDF na klej polimerowy i przymocowałem jeszcze kilkom wrkętami. Na to papier ścierny. później malowanko. Samolot po washu: ... I po lakierze bezbarwnym (Alclad): ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Września 2018 Share Napisano 27 Września 2018 Te linie preshadingu na spodzie skrzydeł to wylazły bardzo mocno trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 27 Września 2018 Autor Share Napisano 27 Września 2018 Zdjęcia są nieco podbite, więc jest to na nich bardziej widoczne niż w realu. Poza tym niewiele z tego będzie widać jak dołoże pylony i uzbrojenie. Ale przyznam Ci się szczerze, że jakoś mam dość tego samolotu. Na pewnym etapie straciłem wenę i trochę robię go z musu i bez przekonania i pewnie przez to traci na jakości. Po prostu mnie męczy a nie chcę go po raz n-ty odkładać do pudła - nie na tym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Września 2018 Share Napisano 27 Września 2018 Niepotrzebnie, bo świetne kamo wybrałeś i będzie super wyglądać. Zresztą już wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 27 Września 2018 Autor Share Napisano 27 Września 2018 Dzięki. Z kamo to miałem dylemat - wybrałem takie, bo nic ciekawszego nie znalazłem, chociaż zastanawiałem się nad takim co ty robiłeś Desert Storm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 29 Września 2018 Autor Share Napisano 29 Września 2018 (edytowane) No prawie gotowy. Poprzyklejałem wszystkie pozostałe elementy i uzbrojenie. Góra: I brzuszek: W paru miejscach brudzing do poprawy i ktoś coś widzi to krzyczeć ;-) Edytowane 29 Września 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 29 Września 2018 Share Napisano 29 Września 2018 W paru miejscach brudzing do poprawy i ktoś coś widzi to krzyczeć ;-) Nie da się krzyczeć bo zdjęć nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 29 Września 2018 Autor Share Napisano 29 Września 2018 W paru miejscach brudzing do poprawy i ktoś coś widzi to krzyczeć ;-) Nie da się krzyczeć bo zdjęć nie widać. Poprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 29 Września 2018 Share Napisano 29 Września 2018 To ja krzyknę o jakiegoś washa i innych takich na goleniach podwozia, bo strasznie mdłe są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Września 2018 Share Napisano 29 Września 2018 Ja bym mocno pobrudził spody zbiorników, bo jakieś takie dziewicze są. Spód samolotu też w rzeczywistości był dużo brudniejszy niż na zdjęciach. Od nasady haka aż do końca była jedna wielka smuga brudu. Do tego sporo zabrudzeń przy hamulcu aero, koło działka, zacieki niemal z każdego nitu, także na spodzie skrzydeł. Tu jest niezłe zdjęcie, choć to Grek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 1 Października 2018 Autor Share Napisano 1 Października 2018 (edytowane) Tak może być? Edytowane 1 Października 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi