Mirek66 Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 Witam , Challenger schnie po washu to wrzucę fotki w końcu złożonego do kupy teciaka Model męczyłem dość długo gdyż zakres przeróbek był spory a wolnego nie za dużo . Udało mi się obniżyć wannę oraz skrócić fartuchy ,podnieść wieżę oraz trochę poprawić elementy wokół gniazda wieży . Gąski oraz pokrywę silnika dałem z Trumpetera co skróciło mi czas montażu . Blaszki Voyagera wykorzystałem tylko te które uważałem za konieczne gdyż sam model ma według mnie ładnie odwzorowany detal . Wrzucam fotki jak mi to wyszło ; Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 Aj Mirku, błąd ten co w Tamiyowskim T-72. Zasobnik patrząc od przodu pierwszy z prawej ma zaczepy z lewej strony: http://data3.primeportal.net/tanks/yuri_pasholok/t-90/images/t-90_043_of_261.jpg Poza tym czekam na dalszy ciąg! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 Rany Boskie... Ja się cieszyłem, że udało mi się kilka blaszek ładnie przykleić... Jakiego kleju używasz do fototrawien? Ewentualny nadmiar usuwasz debonderem, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2016 Witam , Januszu podstawka na pewno będzie co do figurek mam tylko te ze Zvezdy a one raczej są do wcześniejszych .dam je do 80 . Może coś zakupię z żywicy co by nie było łyso . Tomku dzięki za czujność , tak podaje Voyager na instrukcji dlatego z rozpędu tak zrobiłem , ale poprawka musi być póki jeszcze nie pomalowany . Solaris kleję wszystko na CA Stronger z nosorożcem jest dobry jak dla mnie nadmiar usuwam nożykiem lub debonderem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 A jakie malowanie planujesz? Cały zielony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Kawał dobrej blacharskie roboty. Szczególnie te zaczepy. Szkoda że nie masz zdjęć z przeróbek wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Wspaniała robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2016 Tomku malowanko 3 kolorowe gdyż zieloną planuję 72 z Trumpetera . Krzyśku miałem ale wcięło mi na starym komputerze , korzystałem z internetu gdzie jest pokazane jak i co ,potem jeszcze porównałem do Menga i jestem zadowolony . Dzięki Kamilu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Ja swojej tak przerabiać nie będę. Ja nie jestem wielkim fanem współczesnej pancerki ale chciałem go mieć. Dlatego też wziąłem ten a nie Meng bo był od połowy ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2016 Krzyśku z gąskami i z blaszkami wyszedł mi drożej jak z Menga którego mam z wieżą odlewaną i z łyżką od spychacza Tego zrobię prosto z pudła , to znaczy już mam go prawie poskładanego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 Miras pojechałeś po bandzie teraz! Jesteś pewny, że chcesz go malować? Taki jeden golas na całą kolekcję prezentowałby się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 15 Lutego 2016 Autor Share Napisano 15 Lutego 2016 Witam , FAHR miałem dylemat czy malować czy nie ale w końcu go pokrasiłem Zakupiłem taki oto zestawik ; Do malunków użyłem 4131,4134 i 4008 malowało się dość przyjemnie i kolorki odpowiadają mi do dalszych prac typu wash i etc.. Model dostał sido i kalki które bardzo ładnie siadły płyn do kalek pod spód i na kalki . Jak zrobię postępy to się pochwalę . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 16 Lutego 2016 Share Napisano 16 Lutego 2016 Co tu dużo mówić... fachura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maus Napisano 16 Lutego 2016 Share Napisano 16 Lutego 2016 Wzorujesz się na jakimś konkretnym egzemplarzu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lanczyslaw Napisano 16 Lutego 2016 Share Napisano 16 Lutego 2016 Blaszki to dla mnie szok i jak czyściutko, moje gratki mam pytanko co do kleju CA jakim kleisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 16 Lutego 2016 Share Napisano 16 Lutego 2016 A pisał już o tym: " kleję wszystko na CA Stronger z nosorożcem jest dobry jak dla mnie nadmiar usuwam nożykiem lub debonderem ." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 16 Lutego 2016 Share Napisano 16 Lutego 2016 Do kreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 16 Lutego 2016 Autor Share Napisano 16 Lutego 2016 Podziękował koledzy co do kleju to kolega mnie wyręczył wzór z fotki z rosyjskiego forum ,lewa strona domniemana . Do kreta to włożyłem ostatni model 7 lat temu teraz mogę poprawić malowanie albo wywalić model . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 16 Lutego 2016 Share Napisano 16 Lutego 2016 Świetny !!! . Swoją drogą, te współczesne tanki, mają mnóstwo ustrojstwa na sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 16 Lutego 2016 Share Napisano 16 Lutego 2016 Świetny !!! .Swoją drogą, te współczesne tanki, mają mnóstwo ustrojstwa na sobie... Zgadzam się z przedmówcą, elegancka robota k: Maskowałeś czymś plamy czy z ręki siadły Ci takie ostre przejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 17 Lutego 2016 Autor Share Napisano 17 Lutego 2016 Rack mają coraz więcej wyposażenia bo i jest coraz więcej ustrojstwa które może je zniszczyć Maskowałem Blue Tack -iem aby nie mieć przy kurzu który byłby dość widoczny i psułby efekt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 17 Lutego 2016 Share Napisano 17 Lutego 2016 Po zbudowaniu model wygląda pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lutego 2016 Share Napisano 17 Lutego 2016 Wygląda dobrze. Lecisz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 8 Marca 2016 Autor Share Napisano 8 Marca 2016 Witam , model odpoczął 2 tygodnie ode mnie to pora pokazać w jakim jest stanie Prace z olejnymi produktami oraz z emaliami prawie zakończone , pozostało dodać mokre plamki koło wlewów paliwa oraz wykończenie dolnej części modelu . Tak wygląda na teraz ; Wszelkie opinie oraz sugestie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 8 Marca 2016 Share Napisano 8 Marca 2016 Wyglada swietnie, pamietaj tylko okopcic wydech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi