Skocz do zawartości

T-34/85 - Cyber hobby 1/35

bazylms

Rekomendowane odpowiedzi

Zdrowiej.

Pewnie jakaś odmiana grypy. Wyleż porządnie bo to teraz największy kiler jest (zgony na powikłania czyli poczułem się dobrze i poszedłem do roboty :( )

PS.

Jak nie próbowałeś to polecam koktail - kufel grzanego piwa z jajkiem i miodem.

Przepis znajdziesz w necie.

Gwarantuję, że po tym spocisz się jak szczur

• Odpowiedzi 190
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Jestem na penicylinie i chodzę do roboty. Jako głowa do pomocy. A najlepsze jest to że nie mam żadnych objawów grypy. Brak gorączki itp. Lekarze twierdzą że to Angina. Dzięki za wsparcie.

Dzięki chłopy za zainteresowanie - zdolności manualne już prawie w całości powróciły. Mam nadzieję ze jeszcze parę dni i będzie jak dawniej.

W końcu coś podłubałem. Zabiliście mi klina z tą kratą wentylacyjną, wiec wyciąłem palstik i polutowąłem z blaszki. Wymęczyłem też pozostałe kratki wentylacyjne. Po zmontowaniu w całości wyglądało trochę kiepsko:

DSCF8853.JPG

więc wywaliłem jedną warstwę i teraz wygląda tak:

DSCF8866.JPG

Nie jest idealnie, ale trzeba się jakoś uczyć.

Dobrze jest, jedynie co to na górnej płycie kratka z lewej trochę odstaje, poza tym elegancko i cieszę się że poprawiłeś te kratki, bo te plastikowe poprzeczki rzeczywiście średnio wyglądały.

Muszę jeszcze coś za tymi małymi kratkami wymyślić bo teraz to trochę słabo wygląda. A ta duża jeszcze trochę szpachlą płynną objadę po kantach i powinno być ok.

A to nie masz wewnętrznej części z żaluzjami??

Jeśli nie to musisz coś wystrugać lub kupić kolejne blachy bo tak to będzie widoczna dziura.

• 1 month later...

W zasadzie to prawie mam koniec. Zrobiłem kilka spawów z GS-a, dorobiłem uchwyty z drutu (o dwóch na klapie silnika zapomniałem więc się dorobi i muszę zamocować dodatkowe zbiorniki paliwa. Dlatego też nie wrzucam fotek bo chcę pokazać jak wszystko będzie gotowe. Nie wiem czy uda mi się coś dzisiaj podłubać, ale najpóźniej w połowie przyszłego tygodnia powinny być foty.

Dzięki Irgr za odkopanie tematu - nie musiałem daleko szukać, he, he.

W końcu dziś udało się wygospodarować chwilę na dokończenie montażu. Wyszło jak wyszło. Przy dwójce dzieci troche mało czasu tak więc i precyzja trochę mniejsza. Może w przyszłym tygodniu uda się rozpocząć malowanie.

DSCF8870.JPG

DSCF8871.JPG

Tutaj widać że nie wyszło mi przyklejanie tych obejm idealnie. Ciągle coś mi się urywało. Jak wy to robicie że CA wam te blachy trzyma?

DSCF8872.JPG

Trochę spawów, między innymi na uchwytach wieży...

DSCF8873.JPG

Czy takie położenie żaluzji jest prawidłowe, czy powinny być uchylone w drugą stronę?

DSCF8868.JPG

I jeszcze pytanie odnośnie Picasa. Otóż Google planuje zamknąc portal i trzeba będize korzystać z Google Photo. chodzi o to że tam te linki do fotek są strasznie długie np.:

"https://lh3.googleusercontent.com/UlYDj117ffoYrVORMY7ZUqaz3mSYFun

8r_PeQ7Irl0SQ2OnsmANlrIePzYij0OnIH3iINWpslXrGQW7vl-8996eVDdyY0t3kN2T4_CGgI88QOpFyF05qx7Eyj4XOctwkR1UJh0eVWrna2

OpU9XIsGLT1xnGHsuAkE7Fwsz91vsYgFk5uEnoDbJouOrYhc1YSwvKP67U

bJKH2J21bHZ3W8iV374SflUAdWmGBjaxLCz7WtDQLNmUU-8SXwlIYr9xNC7

To5wd0OXC6OQCjD7WfRrqZ7nWtAXfq871FMgPVICSL80

zeF5RmS3ItC6imAicnaB30JMObtYLWyynEW89a4kXo8XUsiBx_0DcZGAvQ

my7N1ExqCMwAHD5fgALGy8v5Tz0SzwrByZtLP18

npsmr7faE38teD8NGsie0WGTDnJcx694O2nrSjfr0_rU8ZLWCmf1mOgR-LZbxWufmGNUV_9pZnqI8WlY4tY-EWUQ9mIPN4u0EKvEocgetGXTlEgOBU6W

wQroHASCk6ePAUyKMX

y42Q_bijEPWgpUh54pS5soaCOwfLO9LZgCmA-Ri7WzC4AKC=w912-h607-no"

Wiem że były problemy z tym i zdjęć nie było widać. Jakie jest więc rozwiązanie? Może ktoś podpowie jak to wklejać z Google Photo?

Edytowane przez Gość

Marcinie chętnie bym to zrobił ale niestety CA nie chce współpracować i przy lekkim dotknięcie elementy klejone na styk odpadają. Np. oba zbiorniki dodatkowa mają na styku z pancerzem przewiercam otwory i wkleiłem tak druciki - inaczej się trzymać nie chciały. A pusty uchwyt tylko trąciłem delikatnie i się urwał. Nie wiem jak ludziom to wychodzi. Dlatego plastik, bo na styk trzyma się elegancko. Używam tego kleju

7ebdee_47e0ab7640204c0490dc0b998c8aefa0.jpg