cooper69 Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 Zdrowiej. Pewnie jakaś odmiana grypy. Wyleż porządnie bo to teraz największy kiler jest (zgony na powikłania czyli poczułem się dobrze i poszedłem do roboty :( ) PS. Jak nie próbowałeś to polecam koktail - kufel grzanego piwa z jajkiem i miodem. Przepis znajdziesz w necie. Gwarantuję, że po tym spocisz się jak szczur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lutego 2016 Autor Share Napisano 15 Lutego 2016 Jestem na penicylinie i chodzę do roboty. Jako głowa do pomocy. A najlepsze jest to że nie mam żadnych objawów grypy. Brak gorączki itp. Lekarze twierdzą że to Angina. Dzięki za wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 jakas taka glupia grypa grasuje , mam podobne objawy juz ponad tydzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lutego 2016 Autor Share Napisano 15 Lutego 2016 To zdrowia Marcin. A z drugiej strony to mnie trochę pocieszyłeś bo już zaczynałem się trochę martwić co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 18 Lutego 2016 Share Napisano 18 Lutego 2016 Krzysiek, jak zdrowie? Kiedy aktualizacja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2016 Autor Share Napisano 18 Lutego 2016 Dzięki chłopy za zainteresowanie - zdolności manualne już prawie w całości powróciły. Mam nadzieję ze jeszcze parę dni i będzie jak dawniej. W końcu coś podłubałem. Zabiliście mi klina z tą kratą wentylacyjną, wiec wyciąłem palstik i polutowąłem z blaszki. Wymęczyłem też pozostałe kratki wentylacyjne. Po zmontowaniu w całości wyglądało trochę kiepsko: więc wywaliłem jedną warstwę i teraz wygląda tak: Nie jest idealnie, ale trzeba się jakoś uczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 18 Lutego 2016 Share Napisano 18 Lutego 2016 Krzysiek jest na moje oko bdb. Jak byś zrobił bardziej od linijki zaburzyłbyś prawdę historyczną ;D Ruski są do tego idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2016 Autor Share Napisano 18 Lutego 2016 Muszę jeszcze coś za tymi małymi kratkami wymyślić bo teraz to trochę słabo wygląda. A ta duża jeszcze trochę szpachlą płynną objadę po kantach i powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 18 Lutego 2016 Share Napisano 18 Lutego 2016 Dobrze jest, jedynie co to na górnej płycie kratka z lewej trochę odstaje, poza tym elegancko i cieszę się że poprawiłeś te kratki, bo te plastikowe poprzeczki rzeczywiście średnio wyglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 I jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lutego 2016 Autor Share Napisano 19 Lutego 2016 No to można lecieć dalej. Mateusz te małe kratki jeszcze nie wklejone,na razie trzymają się tylko na taśmie do zdjęcia. Będą wklejanie na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 Muszę jeszcze coś za tymi małymi kratkami wymyślić bo teraz to trochę słabo wygląda. A ta duża jeszcze trochę szpachlą płynną objadę po kantach i powinno być ok. A to nie masz wewnętrznej części z żaluzjami?? Jeśli nie to musisz coś wystrugać lub kupić kolejne blachy bo tak to będzie widoczna dziura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lutego 2016 Autor Share Napisano 19 Lutego 2016 Pod tą dużą klapą z tyłu mam żaluzje. Chodzi mi o te boczne i górne. Muszę się zorientować jak to tam wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 Krzysiek, potrzebne ci będą części oznaczone na instrukcji blach Abera numerami 62L, 62R, 67 wraz z całą drobnicą wokół tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lutego 2016 Autor Share Napisano 19 Lutego 2016 Dzięki Marcin. Myślę że po prostu zrobię temu wstałem z plastiku mniej więcej jak ta blacha pokazuje. Jak to pomaluje na czarno to nie powinno zbytnio rzucać się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 Dokladnie tak zrob, pod siatkami tego i tak nie za bardzo widac. Pamietaj o bocznych siatkach tam gdzie sa wlewy paliwa ( tez je podklej od srodka i pomaluj na czarno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Znalazłem ten temat na końcu 4tej strony. Najgorsze etapy składania chyba już za Tobą, więc jak tam postępy? =P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 1 Kwietnia 2016 Share Napisano 1 Kwietnia 2016 No właśnie Krzychu co tam w temacie teciaka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2016 W zasadzie to prawie mam koniec. Zrobiłem kilka spawów z GS-a, dorobiłem uchwyty z drutu (o dwóch na klapie silnika zapomniałem więc się dorobi i muszę zamocować dodatkowe zbiorniki paliwa. Dlatego też nie wrzucam fotek bo chcę pokazać jak wszystko będzie gotowe. Nie wiem czy uda mi się coś dzisiaj podłubać, ale najpóźniej w połowie przyszłego tygodnia powinny być foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) Dzięki Irgr za odkopanie tematu - nie musiałem daleko szukać, he, he. W końcu dziś udało się wygospodarować chwilę na dokończenie montażu. Wyszło jak wyszło. Przy dwójce dzieci troche mało czasu tak więc i precyzja trochę mniejsza. Może w przyszłym tygodniu uda się rozpocząć malowanie. Tutaj widać że nie wyszło mi przyklejanie tych obejm idealnie. Ciągle coś mi się urywało. Jak wy to robicie że CA wam te blachy trzyma? Trochę spawów, między innymi na uchwytach wieży... Czy takie położenie żaluzji jest prawidłowe, czy powinny być uchylone w drugą stronę? I jeszcze pytanie odnośnie Picasa. Otóż Google planuje zamknąc portal i trzeba będize korzystać z Google Photo. chodzi o to że tam te linki do fotek są strasznie długie np.: "https://lh3.googleusercontent.com/UlYDj117ffoYrVORMY7ZUqaz3mSYFun 8r_PeQ7Irl0SQ2OnsmANlrIePzYij0OnIH3iINWpslXrGQW7vl-8996eVDdyY0t3kN2T4_CGgI88QOpFyF05qx7Eyj4XOctwkR1UJh0eVWrna2 OpU9XIsGLT1xnGHsuAkE7Fwsz91vsYgFk5uEnoDbJouOrYhc1YSwvKP67U bJKH2J21bHZ3W8iV374SflUAdWmGBjaxLCz7WtDQLNmUU-8SXwlIYr9xNC7 To5wd0OXC6OQCjD7WfRrqZ7nWtAXfq871FMgPVICSL80 zeF5RmS3ItC6imAicnaB30JMObtYLWyynEW89a4kXo8XUsiBx_0DcZGAvQ my7N1ExqCMwAHD5fgALGy8v5Tz0SzwrByZtLP18 npsmr7faE38teD8NGsie0WGTDnJcx694O2nrSjfr0_rU8ZLWCmf1mOgR-LZbxWufmGNUV_9pZnqI8WlY4tY-EWUQ9mIPN4u0EKvEocgetGXTlEgOBU6W wQroHASCk6ePAUyKMX y42Q_bijEPWgpUh54pS5soaCOwfLO9LZgCmA-Ri7WzC4AKC=w912-h607-no" Wiem że były problemy z tym i zdjęć nie było widać. Jakie jest więc rozwiązanie? Może ktoś podpowie jak to wklejać z Google Photo? Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Fajnie idzie. Jak juz wymieniales porecze to trza bylo wymienic tez uchwyty na plandeke ( te z tylu wiezy ), teraz wygladaja na pancerne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Marcinie chętnie bym to zrobił ale niestety CA nie chce współpracować i przy lekkim dotknięcie elementy klejone na styk odpadają. Np. oba zbiorniki dodatkowa mają na styku z pancerzem przewiercam otwory i wkleiłem tak druciki - inaczej się trzymać nie chciały. A pusty uchwyt tylko trąciłem delikatnie i się urwał. Nie wiem jak ludziom to wychodzi. Dlatego plastik, bo na styk trzyma się elegancko. Używam tego kleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Ja też. Jest najlepszy z dotychczasowych (Tamiya, UHU, Super Glue) ale też ma klimaty takie jak u Ciebie. Ale myślę, że te uchwyty da się ogarnąć bo mają dość sporą powierzchnię klejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Ja używam superglue, albo kropelki i nigdy nie miałem takich problemów, nawet najmniejsze blaszane części dobrze się trzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Takie proste i male g...nka fajnie wychodza z rozciagnietej ramki. Rozciagasz do jakiej chcesz grubosci, ladnie sie wyginaja i trzymaja na normalny klej Tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi