Adrianowro Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Założenie było proste - zrobić skromną podstawkę do Polskiego Shermana. No i chyba trochę się rozjechało ............. Ludek to będzie pomnik świętego, fontanna to "model" modelu aby rozplanować. Przy fontannie zakładam amerykańca z stosem karnistów... Na ulicy nas sherman + załoga + I TU SIĘ ZOBACZY bo opcji jest kilka. A dokładniej, w skali 48 jest problem z figurkami tzn.największy wybór ma Tamka ale są za małe wg skali ...( czyt. Kurduple) Inne produkty wyglądają przy nich jak wielkoludy... Jest opcja aby stała kobitka z osłem z Toro Model ale muszę obaczyć czy to nie będzie NRD-wska zawodniczka. Ewentualnie jakiś inny pojazd z tamki ... Dodatkowo jakiś bluszcz na kamienicach , pranie, MILIARD dachówek itp..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 No to zasiadam i podziwiam. Co do figurek w skali 1:48 to niestety ale trzeba grzebnąć głębiej w sieci. Jeśli chodzi o cywilów to jest totalna lipa coś tam zrobił Black Gog (babcia z wnukiem) sam staram się nabyć taki zestaw jak niżej co prawda niby Rosjanie ale na Włochów się nadadzą. No i jeszcze masz klechę i dziadka od Hulera Natomiast angoli lub amerykańców kilku się znajdzie min. Gaso.line, Verlinden, Total War Miniatures Ogólnie polecam ci stronkę Scalemates a potem cierpliwe szukanie w necie na eBay lub w zagranicznych sklepach internetowych. W Polsce niestety jest totalna posucha jeśli chodzi o skalę 1:48. Tak czy inaczej trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na postępy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Negev Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Ta zielona gąbma to dobry material? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamerio Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 Ubytki na ścianach to naturalny kamień? Tak jak wyżej co to za zielony materiał? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 Pewnie to styrodur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted February 1, 2016 Author Share Posted February 1, 2016 Dokładnie to styrodur... Kamyki z parkingu.... Nie mam dobrych fotek ale cos tam dłubię.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubix Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Bardzo ciekawie się zapowiada :-) Obserwuje z zaciekawieniem. Powiedz bo tez się przymierzam do mojej pierwszej dioramy. Ten styrodur... Widze ze wykonujesz z niego duzo elementów, jaki on jest w malowaniu itp? Jakies wskazówki co do przygotowywania go? Widze ze całkiem przyjemne dla oka rzeczy można z niego zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted February 5, 2016 Author Share Posted February 5, 2016 Bardzo ciekawie się zapowiada :-)Obserwuje z zaciekawieniem. Powiedz bo tez się przymierzam do mojej pierwszej dioramy. Ten styrodur... Widze ze wykonujesz z niego duzo elementów, jaki on jest w malowaniu itp? Jakies wskazówki co do przygotowywania go? Widze ze całkiem przyjemne dla oka rzeczy można z niego zrobić. Kleisz na wikol. Ogranicza Cię tylko Twoja wyobraźnia, jak pokryjesz dobrze akrylowym podkładem to w sumie, zabawy z chemią nie znają granic.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamerio Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 Coś nie tak z tymi drutami na balkonie jak dla mnie :v Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted February 15, 2016 Author Share Posted February 15, 2016 Coś nie tak z tymi drutami na balkonie jak dla mnie :v Dla mnie też ale nie mam wprawy... Zamaskuje różami ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Czekamy na więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tremac Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Tak obserwuje i nie wiem co napisać. Super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted February 19, 2016 Author Share Posted February 19, 2016 Modyfikacja balkonu.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubix Posted February 19, 2016 Share Posted February 19, 2016 Super! Z czego zrobiłeś kwiatki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 19, 2016 Share Posted February 19, 2016 Świetnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted February 25, 2016 Author Share Posted February 25, 2016 Urodziłem pierwszy dach ......w bólach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted March 6, 2016 Author Share Posted March 6, 2016 ....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Pranie - świetny pomysł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 Wygląda super. Tylko te druty z praniem psują odbiór. Proponuję je wymienić na drucik z uzwojenia jakiegoś silniczka lub wyciągnąć linkę przewodu od sluchawek (jeśli masz takowe na zbyciu ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constructor Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Wygląda super. Tylko te druty z praniem psują odbiór. Proponuję je wymienić na drucik z uzwojenia jakiegoś silniczka lub wyciągnąć linkę przewodu od sluchawek (jeśli masz takowe na zbyciu ) Faktycznie, przydałoby się też lekko ugiąć ten sznur. Przez lata zwiedzałem takie zaułki, oficyny, kamienice od zaplecza. Super! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted March 15, 2017 Author Share Posted March 15, 2017 Po długim zastoju Dingo czeka na kalki i rozjaśnianie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tremac Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Dluuugo kazesz czekać na kolejne odsłony ale warto czekać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted March 18, 2017 Author Share Posted March 18, 2017 Doszedł dinguś naszych skorpionów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 Dawno ładnej dioramy nie było. A tu takie cacko się szykuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 O ***** zęby zgubiłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts