Adrianowro Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 Założenie było proste - zrobić skromną podstawkę do Polskiego Shermana. No i chyba trochę się rozjechało ............. Ludek to będzie pomnik świętego, fontanna to "model" modelu aby rozplanować. Przy fontannie zakładam amerykańca z stosem karnistów... Na ulicy nas sherman + załoga + I TU SIĘ ZOBACZY bo opcji jest kilka. A dokładniej, w skali 48 jest problem z figurkami tzn.największy wybór ma Tamka ale są za małe wg skali ...( czyt. Kurduple) Inne produkty wyglądają przy nich jak wielkoludy... Jest opcja aby stała kobitka z osłem z Toro Model ale muszę obaczyć czy to nie będzie NRD-wska zawodniczka. Ewentualnie jakiś inny pojazd z tamki ... Dodatkowo jakiś bluszcz na kamienicach , pranie, MILIARD dachówek itp..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 No to zasiadam i podziwiam. Co do figurek w skali 1:48 to niestety ale trzeba grzebnąć głębiej w sieci. Jeśli chodzi o cywilów to jest totalna lipa coś tam zrobił Black Gog (babcia z wnukiem) sam staram się nabyć taki zestaw jak niżej co prawda niby Rosjanie ale na Włochów się nadadzą. No i jeszcze masz klechę i dziadka od Hulera Natomiast angoli lub amerykańców kilku się znajdzie min. Gaso.line, Verlinden, Total War Miniatures Ogólnie polecam ci stronkę Scalemates a potem cierpliwe szukanie w necie na eBay lub w zagranicznych sklepach internetowych. W Polsce niestety jest totalna posucha jeśli chodzi o skalę 1:48. Tak czy inaczej trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negev Napisano 20 Stycznia 2016 Share Napisano 20 Stycznia 2016 Ta zielona gąbma to dobry material? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 Ubytki na ścianach to naturalny kamień? Tak jak wyżej co to za zielony materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 Pewnie to styrodur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 1 Lutego 2016 Autor Share Napisano 1 Lutego 2016 Dokładnie to styrodur... Kamyki z parkingu.... Nie mam dobrych fotek ale cos tam dłubię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubix Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Bardzo ciekawie się zapowiada :-) Obserwuje z zaciekawieniem. Powiedz bo tez się przymierzam do mojej pierwszej dioramy. Ten styrodur... Widze ze wykonujesz z niego duzo elementów, jaki on jest w malowaniu itp? Jakies wskazówki co do przygotowywania go? Widze ze całkiem przyjemne dla oka rzeczy można z niego zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 5 Lutego 2016 Autor Share Napisano 5 Lutego 2016 Bardzo ciekawie się zapowiada :-)Obserwuje z zaciekawieniem. Powiedz bo tez się przymierzam do mojej pierwszej dioramy. Ten styrodur... Widze ze wykonujesz z niego duzo elementów, jaki on jest w malowaniu itp? Jakies wskazówki co do przygotowywania go? Widze ze całkiem przyjemne dla oka rzeczy można z niego zrobić. Kleisz na wikol. Ogranicza Cię tylko Twoja wyobraźnia, jak pokryjesz dobrze akrylowym podkładem to w sumie, zabawy z chemią nie znają granic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 Coś nie tak z tymi drutami na balkonie jak dla mnie :v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 15 Lutego 2016 Autor Share Napisano 15 Lutego 2016 Coś nie tak z tymi drutami na balkonie jak dla mnie :v Dla mnie też ale nie mam wprawy... Zamaskuje różami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Lutego 2016 Share Napisano 16 Lutego 2016 Czekamy na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 16 Lutego 2016 Share Napisano 16 Lutego 2016 Tak obserwuje i nie wiem co napisać. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 19 Lutego 2016 Autor Share Napisano 19 Lutego 2016 Modyfikacja balkonu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubix Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 Super! Z czego zrobiłeś kwiatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 Świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 25 Lutego 2016 Autor Share Napisano 25 Lutego 2016 Urodziłem pierwszy dach ......w bólach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Pranie - świetny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 8 Marca 2016 Share Napisano 8 Marca 2016 Wygląda super. Tylko te druty z praniem psują odbiór. Proponuję je wymienić na drucik z uzwojenia jakiegoś silniczka lub wyciągnąć linkę przewodu od sluchawek (jeśli masz takowe na zbyciu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Wygląda super. Tylko te druty z praniem psują odbiór. Proponuję je wymienić na drucik z uzwojenia jakiegoś silniczka lub wyciągnąć linkę przewodu od sluchawek (jeśli masz takowe na zbyciu ) Faktycznie, przydałoby się też lekko ugiąć ten sznur. Przez lata zwiedzałem takie zaułki, oficyny, kamienice od zaplecza. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 15 Marca 2017 Autor Share Napisano 15 Marca 2017 Po długim zastoju Dingo czeka na kalki i rozjaśnianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Dluuugo kazesz czekać na kolejne odsłony ale warto czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 18 Marca 2017 Autor Share Napisano 18 Marca 2017 Doszedł dinguś naszych skorpionów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 Dawno ładnej dioramy nie było. A tu takie cacko się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 O ***** zęby zgubiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi