Mitrandir Napisano 15 Stycznia 2016 Share Napisano 15 Stycznia 2016 Witam serdecznie Parę osób pytało i było zainteresowanych galerią tego wiatraczka, więc i robię małą retrospekcje Siedząc teraz bezproduktywnie zasypany gruzem i nie mogąc kleić, stwierdziłem, że coś zmontuje Biorąc pod uwagę, że model robiłem 2,5 roku temu, i był to mój pierwszy bój ze scratchem (nawet nie wiedziałem wtedy, że tak to się nazywa ), a w ogóle był to może mój 6 ty model. Jestem z niego bardzo dumny Wiele rzeczy pierwszy raz robiłem z okazji tego śmigłowca, chociażby wash. Muszę przyznać, że wiele mnie nauczył ale również rozbudził odwagę i ambicje, że można coś nie tylko z pudełka, i że jakość wcale nie jest uzależniona od samego modelu Nie takie modele się psuło Ale dość o motywach, czas przejść do konkretów i biorąc pod uwagę, że się tam we wnętrzu coś dzieję. Postaram się przybliżyć wam model jako taką warsztato-galerię. Model Revella Seaking Mk.41 który mi posłużył jako baza pod HAR.3A niestety musiałem najpierw "pochlastać" Wzbogacić nieco wnętrze kadłuba. Dorobić brakujące części zabudowy wewnętrznej i wyposażenia. i poskładać jakoś to wszystko razem Doszła jeszcze podsufitówka i tapicerka, szara pikowana na wewnętrznych ścianach kadłuba. Trochę rozbudowałem zawartość kabiny, trochę kabli i kabelków Kilka innych elementów wymagało też ingerencji w detalowanie Golenie podwozia wołały o pomstę... Dorobiłem tez na podłogę gumowany fartuch, chroniący przed wdzieraniem się do wnętrza śmigłowca wody w czasie wodowania. Z powodu tego, że HAR.3A w pewnym momencie przeszły modernizacje, musiałem również dorobić głowicę Aż przyszedł ten dzień, kiedy po położeniu podkładu na wiosne Roku Pańskiego 2013 mój HAR.3A się był i zażółcił Po wcześniejszym sprawdzeniu odczynu pH przez inspektora nadzoru... ...mogłem wreszcie położyć kalki To była jedyna rzecz która mi się do czegoś przydała z zestawu Airfixa Tak to wyglądały boje "młodego" zlepiacza z materią ...a taki efekt udało mi się osiągnąć Miłego oglądania ... i jeszcze kilka fotek na lustrach po założeniu anten i szyb w kabinie pilotów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2016 Share Napisano 15 Stycznia 2016 Ładny wiatrak - podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Stycznia 2016 Share Napisano 15 Stycznia 2016 Bardzo fajny Szczególnie podobają mi się przeróbki goleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 15 Stycznia 2016 Share Napisano 15 Stycznia 2016 A czemu chwalisz się dopiero teraz?? Dostajesz karnego ku... tzn. skalpela bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2016 Gdyż, ponieważ robiłem go Pablo, jak jeszcze nie byłem na forum. cieszę się i uznaje nadanie karnego skalpela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Stycznia 2016 Share Napisano 15 Stycznia 2016 Kurczę blade, podoba mi się ten helikopter. Ilość dodatków własnych i skala przeróbek są naprawdę imponujące. Troszkę może przesadziłeś z tymi okopceniami, ale nie wiem jak to wygląda w oryginale. General nie model naprawdę robi wrażenie, a to co w środku robi wrażenie jeszcze większe. No i inspektor nadzoru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2016 Wiesz, wszystko przed Tobą Hasegawa swego czasu wypuściła ten wiatrak w 1/48. Jakieś 400zł jak dostaniesz w Mirage'u na Sadybie ostatnio mieli Dzieki za uznanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Stycznia 2016 Share Napisano 15 Stycznia 2016 Fajniuchny.....jakoś zawsze mnie przyciągał ten śmigłowiec wizualnie.....i ten żółty kolorek........już kilka lat wstecz robiłeś niezłe modele ....a ten rudy to 1:1 ............aaaaa te butelki-jak je stworzyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2016 Fajniuchny.....jakoś zawsze mnie przyciągał ten śmigłowiec wizualnie.....i ten żółty kolorek........już kilka lat wstecz robiłeś niezłe modele ....a ten rudy to 1:1 ............aaaaa te butelki-jak je stworzyłeś Tak naczelny technolog jest w 1:1 Miło mi, że Ci się spodobał ...a butelki są toczone z ramek oszklenia, tak jak i lampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Stycznia 2016 Share Napisano 15 Stycznia 2016 Świetne są.......widzę też w drzwiach coca-cole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Stycznia 2016 Share Napisano 15 Stycznia 2016 Co ten rudy tam pije z filiżanki? Aby to nie aceton, albo inny SOL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2016 Świetne są.......widzę też w drzwiach coca-cole Jak zawsze Co ten rudy tam pije z filiżanki?Aby to nie aceton, albo inny SOL? Czysta woda do kalek, w miseczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 No ładny i zdjęcia fajne masz wspólną sesję z kormoranem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 Mitrandir - jak zwykle u ciebie superancko bierzesz do Bytomia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2016 Mitrandir - jak zwykle u ciebie superancko bierzesz do Bytomia? Nie, niestety już w Bytomiu był dwa lata temu... co poniektórzy stwierdzili, że mam zbytnią tendencje do brudzenia modeli No cóż widocznie mieli racje, nie mnie oceniać Ale dzięki za ciepłe słowo Stakor, to jedyne fotka tych dwóch maszyn :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 no tak wszystko jasne... akurat dwa i trzy lata temu mnie nie było - pomieszkiwałem wtedy na Pomorzu i zabrakło motywacji by się tłuc całą Polskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 Fajne lądowisko na 2 ostatnich fotkach dzięki za takowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 Rzadko teraz wpadam na forum bo remont, ale nie moge przejść obojętnie koło takiego dzieła. Przepiękny w każdym detalu ten King gratulacje i pozdtawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 Stakor, to jedyne fotka tych dwóch maszyn :( szkoda, dwa żółtki... W sumie to niby mogę se zejść do garażu i dorobić... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2016 Fajne lądowisko na 2 ostatnich fotkach dzięki za takowe Przynajmniej teraz wiem komu je dałem Jakby co to mam to lądowisko w wersji cyfrowej Rzadko teraz wpadam na forum bo remont, ale nie moge przejść obojętnie koło takiego dzieła. Przepiękny w każdym detalu ten King gratulacje i pozdtawiam. Oj Rafale, jak zwykle mało obiektywny szkoda, dwa żółtki... W sumie to niby mogę se zejść do garażu i dorobić... :P ... widzę, że nikt dawno twojego truchła w podmurówkę garażu nie wmurował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 23 Stycznia 2016 Share Napisano 23 Stycznia 2016 A to spotkanie pamiętasz? fot. Marcin Werpachowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2016 A to spotkanie pamiętasz? fot. Marcin Werpachowski. oczywiście, że pamiętam ... Przeca wiem, kiedy żeś mi patent z butelkami coca coli zasunął Piękna maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 29 Stycznia 2016 Share Napisano 29 Stycznia 2016 Nic o opatentowaniu tego pomysłu nie mówiłeś, więc bezczelnie go zasunąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 29 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2016 Wiesz Bladek, co zrobić bezczelność to kwestia natury Nikt nikomu nie żałuje, jak najbardziej na zdrowie Chociaż robisz już jakiegoś nowego wiatraczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 29 Stycznia 2016 Share Napisano 29 Stycznia 2016 Czeka CH46D i MH-53 teraz po Vikingu jakiegos lajta musze zaliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi