cooper69 Napisano 23 Marca 2016 Autor Share Napisano 23 Marca 2016 Rinaldiego Tank Art 1 kupiłem z drugiej ręki pod koniec roku bo na stronie pisał, że nie będzie wznawiał. Ale wychodzi na to, że nigdy nie mów nigdy Nie będę sprzedawał dla tych dodatków w reedycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Marca 2016 Autor Share Napisano 26 Marca 2016 Mały update - malarnia (kuchnia) zamknięta z powodu sesji zdjęciowej żony jak i świąt. Porobiłem parę akcesoriów na pakę + skrzynka i 2 tobołki z żywicy. Oczywiście zrobię jeszcze jakąś płachtę z Green Stuff, gąski, kółko i jakieś flaszki. Na moje oko to te akcesoria od Asuki to wysoka półka. Szkoda, że zdjęcie na którym się będę wzorował jest takie słabe że trzeba się domyślać co tam jest na przednim pancerzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 26 Marca 2016 Share Napisano 26 Marca 2016 Szkoda, że zdjęcie na którym się będę wzorował jest takie słabe że trzeba się domyślać co tam jest na przednim pancerzu. A mógłbyś zaprezentować to zdjęcie ? Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Marca 2016 Autor Share Napisano 26 Marca 2016 Jest na pierwszej stronie ale przypomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Marca 2016 Autor Share Napisano 30 Marca 2016 (edytowane) No to wymęczyłem malowanie. Oddaję się pod ocenę moje wypociny. IMG_3558 by Rafal Dziegielewski, on Flickr IMG_3560 by Rafal Dziegielewski, on Flickr IMG_3561 by Rafal Dziegielewski, on Flickr Edytowane 30 Marca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Malowanie ładne, choć na każdej fotce inne kolory, he, he. Nie wiem jednak czy ci za mocno nie ściemnieje,ale walcz. Ciekawym efektów dalszych działań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Marca 2016 Autor Share Napisano 30 Marca 2016 Malowanie ładne, choć na każdej fotce inne kolory, he, he. Nie wiem jednak czy ci za mocno nie ściemnieje,ale walcz. Ciekawym efektów dalszych działań. Ze zdjęciami z komóry zawsze ciężko dojść do ładu. Ciemnych olei raczej będę unikał nie powinno za bardzo ściemnieć tym bardziej, że w rzeczywistości jest jaśniejszy. A takie będą graty na czołgu. Z przodu dojdzie jeszcze siatka, a z tyłu albo siatka albo płachta częściowo przykrywająca graty. Skłaniam się jednak ku siatce bo będzie więcej widać. Zdjęcia bez obróbki - prosto z fona. IMG_3562 by Rafal Dziegielewski, on Flickr IMG_3563 by Rafal Dziegielewski, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Wygląda bardzo fajnie. A czajnik, to z jakiego zestawu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Marca 2016 Autor Share Napisano 30 Marca 2016 Wygląda bardzo fajnie.A czajnik, to z jakiego zestawu?? Wszystko oprócz szarej skrzynki jest w zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Witam Waszmościów. cooper rozjaśnij jeszcze. Przód na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Ładny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Dziękuję. Postępów na razie wyraźnych brak bo maluję graty. Czajnik na ten przykład będzie niebieski "majtkowy" Inspiracją był oryginalny plakat z lat wojny. Witam Waszmościów.cooper rozjaśnij jeszcze. Przód na pewno. Pomyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2016 no i kurna zmalowałem "oszukiwacz lufy" po zdjęciu maskowania z taśmy tamki wraz z nią zeszła też farba teraz będzie trzeba drobnym papierem wyrównać, malować jeszcze raz i modlić się o nie złażenie farby... był stosowany przed malowaniem mr. metal primer. a miałem już sido i kalki kłaść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 A to pech. Zastanawiałem się nad zakupem tego specyfiku, ale widzę że średnio działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Na amelinium tylko podkład epoksydowy będzie się trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Ja tam walę zawsze podkład motipa z puchy i nigdy nic mi nie złazi. Czym maskowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Ja tam walę zawsze podkład motipa z puchy i nigdy nic mi nie złazi.Czym maskowałeś? Taśma tamiya. Ja daję podkład Tamki. Póki co nic mi jeszcze nie złaziło samo. surfacer 1200 też był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Mały update. Lufa pomalowana i tym razem specjalnie pomalowałem "zniekształcacz lufy" pędzlem. Wyszedłem z założenia, że to była na początku modyfikacja polowa malowana ręcznie bez zabawy żeby było idealnie. Jak się mylę to poprawcie. Bambetle już częściowo zrobione i wrzucane na zdjęcie żeby się coś działo Co prawda nadal mam wątpliwości czy zasłanianie gwiazdy na górnej płycie przydasiami nie było niebezpieczne ze względu na własne lotnictwo. No i ostatnia rzecz, która mi się baardzo spodobała. Jak wiecie staram się stosować techniki z książki Tan Art 2 i oczywiście w niej znalazłem sposób na nadawanie śladów eksploatacji maszynie zanim pójdą kalki i brudzing. Pierw pojechałem krawędzie suchymi patyczkami do uszu i dzięki temu dostały fajnego połysku eksploatacyjnego (tak sobie wykoncypowałem), a potem zgodnie z sugestiami z książki zrobiłem to samo korzystając z lekkiego nasączenia rozpuszczalnikiem. Warunek konieczny - model musi być pomalowany kilkoma różnymi odcieniami (u mnie 4). Poniżej efekty. Dziś kładę sido i jadę z kalkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 No to Rafale moje spostrzeżenia. Mi ta lufa wydaje się ok, ale ze zdjęć to mało co widać. A te ślady wyglądają ciekawie, jednak mam wrażenie jakby przednia cześć i tylna były z innych pojazdów. Nie wiem czy to wina fotek czy o tyle zapomniałeś, ale tak to na fotach wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) No to Rafale moje spostrzeżenia. Mi ta lufa wydaje się ok, ale ze zdjęć to mało co widać. A te ślady wyglądają ciekawie, jednak mam wrażenie jakby przednia cześć i tylna były z innych pojazdów. Nie wiem czy to wina fotek czy o tyle zapomniałeś, ale tak to na fotach wygląda. I tu masz rację bo to tzw. hybryda inaczej zwana composite Pród bardziej złachałem teraz bo ma fakturę odlewu i ciężej się później będzie fajnie obrabiać, a przyklejony tył jest cały z płaskich blach (tu pojechałem tylko po krawędziach i załamaniach) i olejami się da fajnie wyprowadzić. Taką mam koncepcję Przypominam, że jeszcze nawet sido pod kalki i pin wash nie dałem. Można powiedzieć, że według "klasycznej szkoły brudzingu" nawet jeszcze nie zacząłem Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Ja też już w to idę bo czym dalej to postępuje to się robi ciekawsze i mam przeczucie, że efekt końcowy będzie warty pójścia nietypowymi ścieżkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 21 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2016 Zapuściłem "wiewiórki" na lakjer i pomalowałem 3 raz lufę (bez sidopołysku). Lufa jest bez "ściemniacza długości" bo został wprowadzony urzędowo dopiero styczniu 45. Czołg w barwach 24 Pułku Ułanów. Dziękuję za pomoc merytoryczną Markowi Jaszczołtowi. Przy okazji wyprodukowałem liny konopne do krępowania bambetli - popularny biały kordonek i zabarwienie filtrem A.MIG-1510 Tan for 3 Tone Camo. Taką miałem koncepcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 21 Kwietnia 2016 Share Napisano 21 Kwietnia 2016 Sherman piękny . Linki wyglądają bardzo realistycznie, fajny patent . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterpanzer Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Cooper wszystko bardzo fajnie ,ale większośc znanych mi pojazdów z 24PU miala iina wkształcie PL. Tu na szybko zdjęcie z jakiegoś ątku z PWM. http://i13.photobucket.com/albums/a296/Tomek_K/Firefly/FF2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Cooper wszystko bardzo fajnie ,ale większośc znanych mi pojazdów z 24PU miala iina wkształcie PL.Tu na szybko zdjęcie z jakiegoś ątku z PWM. http://i13.photobucket.com/albums/a296/Tomek_K/Firefly/FF2.jpg Dziękuję, nie sprawdziłem. Na Twoich kalkach (kupiłem od Ciebie na ostatniej wystawie w Osowie) na szczęście taka PL-ka jest. Muszę tylko jakoś sensownie tą zdjąć bo niestety 2 godziny temu maznąłem sido. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi