Piterpanzer Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 A może spróbować ją spłaszczyć zamalowując owal od góry i od dołu? I tak potem reinsami się zgubi to miejsce+ otarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Poprawiona PL-ka Tamtą zdjąłem i umieściłem z powrotem na arkuszu za pomocą Mr. Mark Setter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 A te ślady wyglądają ciekawie, jednak mam wrażenie jakby przednia cześć i tylna były z innych pojazdów. Nie wiem czy to wina fotek czy o tyle zapomniałeś, ale tak to na fotach wygląda. I tu masz rację bo to tzw. hybryda inaczej zwana composite Mnie o styl malowania chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 A te ślady wyglądają ciekawie, jednak mam wrażenie jakby przednia cześć i tylna były z innych pojazdów. Nie wiem czy to wina fotek czy o tyle zapomniałeś, ale tak to na fotach wygląda. I tu masz rację bo to tzw. hybryda inaczej zwana composite Mnie o styl malowania chodziło. Dalej się uczę i testuję Krzyśku. Ale mam przeczucie, że będzie sensownie PS. dopiero teraz się będę brał za klasyczny wash i obicia - myślę że się wyrówna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Poprawiona PL-ka Tu na szybko zdjęcie z jakiegoś ątku z PWM. http://i13.photobucket.com/albums/a296/Tomek_K/Firefly/FF2.jpg Rafale, patrząc na zdjęcie z postu Piterpanzera i na tył Twojego modelu (bardzo fajnego), zwróciłem uwagę na dwa szczegóły: czy ta plakietka "PL" nie jest za mała w stosunku do numeru? Czy zbieżność numerów jest tu przypadkowa, czy to może ten sam pojazd, który robisz? Przyznaję, że nie znam się na Shermanach, z góry zatem przepraszam, jeżeli pytania są trywialne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterpanzer Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 I jest fajnie. Jak ogólnie kalki znajdujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Rafale, patrząc na zdjęcie z postu Piterpanzera i na tył Twojego modelu (bardzo fajnego), zwróciłem uwagę na dwa szczegóły: czy ta plakietka "PL" nie jest za mała w stosunku do numeru? Czy zbieżność numerów jest tu przypadkowa, czy to może ten sam pojazd, który robisz? Przyznaję, że nie znam się na Shermanach, z góry zatem przepraszam, jeżeli pytania są trywialne. Zbieżność całkowicie przypadkowa - na zdjęciu jest popularniejszy Sherman Firefly Vc oparty na Shermanie Mk. V vel M4A4. PL-ki miały kilka rodzajów i jak się okazało nie tylko w jajku. Pojazd jaki staram się odwzorować jest w barwach 1 DPanc. 24 Pułk Ułanów dostarczony 24 sierpnia 1944 roku na podstawie zdjęcia Rolanda Mc Nair z WIELKĄ pomocą Marka Jaszczołta i podpieraniem się min. Śladami Polskich Gąsienic Tom 3. Gwiazda i numery to kalkomanie Asuka, reszta to wyrób kolegi Piterpanzer. PS. Shermanów dopiero się uczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 na zdjęciu jest popularniejszy Sherman Firefly Vc oparty na Shermanie Mk. V vel M4A4Ślepota, Panie, ślepota, czas iść znowu do okulisty. Dzięki, sprawa jasna. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 23 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2016 Gąski zrobione pierwszy raz tylko puderniczkami Tamiya - czekam na opinie. Zostały zrobione w kolejności według numerków. Gąsienice zostały pierw pryśnięte Tamiya XF-84 Potem brzegi (zęby) pomaziane własnoręcznym Track rust wash - 4 ml rozpuszczalnika X-20A, 0,2 ml A.MIG-041 + 3 krople A.MIG-042 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 23 Kwietnia 2016 Share Napisano 23 Kwietnia 2016 Gąski wyglądają bardzo realistycznie. Kawał dobrej roboty. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Kwietnia 2016 Share Napisano 23 Kwietnia 2016 Wyszły ci elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 24 Kwietnia 2016 Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Ciekawy pomysł z tymi pudrami w fajny efekt Ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Łosiek (A.MIG-1005 Dark Brown Wash for Green Vehicles) zrobiony i schnie. Obijać go jakoś specjalnie nie będę. Cytując w skrócie Stevena Zaloge z MODELING US ARMOR OF WORLD WAR II (super pozycja) 1). Części były pierwszy raz malowane w fabryce. 2). Pomalowane po raz drugi po zmontowaniu. 3). Pomalowane antykorozyjnie przy wysyłaniu statkiem do Wielkiej Brytani. 4). Pomalowane w magazynie/centrum systrybucyjnym w Wielkiej Brytanii. 5). Pomalowane jeszcze raz w magazynie/centrum systrybucyjnym we Francji. A potem na front gdzie podobno farba nie była deficytowym towarem podczas polowych napraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Zdjęcia po łosiu - na żądanie publiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Kwietnia 2016 Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Cały czas idziesz to w dobrym kierunku. Jak się używa tych pudrów Tamiya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Cały czas idziesz to w dobrym kierunku. Jak się używa tych pudrów Tamiya? Bardzo fajnie - u mnie mają dożywocie. Generalnie one mają właśnie konsystencję pudru. Trzymają się nieźle, w porównaniu do pigmentów "klasycznych" nawet bdb. W zestawie jest bardzo dobrej klasy miękki pędzelek + na drugim końcu gąbka. Kupiłem jeszcze kilka pędzli i gąbek (polecam nie najtańsze bo te zaraz się rozpadają) do makijażu w kosmetycznym. Wielki (dla mnie) plus to ich kompaktowe rozmiary. Uzupełniająco jeszcze będę używał Weathering Sticks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 24 Kwietnia 2016 Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Łosiek (A.MIG-1005 Dark Brown Wash for Green Vehicles) zrobiony i schnie. Świetny wybór. Bardzo dobrze to moim zdaniem wygląda: nowocześnie, ale zarazem klasycznie - całość tworzy spójny przekaz, który nie razi sztucznością. Zdecydowanie, idź dalej tą drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zlevikk Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Ładniutki. O ile się nie mylę to własnie jeden z takich zrobił Wittmann'owi z d**y jesień średniowiecza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Moja tfurczość po: - metaliku podwozia (koła napędowe, napinające, rolki i ślizgacze) - obijactwie całej reszty Nowa koncepcja na graciarnię Słucham opinii? Olejować go jeszcze czy robić szlajusa (zacieki) i pudrować do finalnej sesji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zlevikk Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Może jakieś kocyki do graciarni z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Może jakieś kocyki do graciarni z tyłu? z przodu będzie zwinięta siatka, za z tyłu siatka albo rozwinięta płachta identyfikacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Nowe ułożenie bagaży o wiele lepsze, chociaż w tym momencie wydają się trochę za bardzo zepchnięte na tylną krawędź. Poprzednie kojarzyło mi się z martwą naturą na zajęciach z rysunku =P To teraz czekam na brudzenie. Wygląda na to że się idealnie z nim wyrobisz przed konkursem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Nowe ułożenie bagaży o wiele lepsze, chociaż w tym momencie wydają się trochę za bardzo zepchnięte na tylną krawędź. Poprzednie kojarzyło mi się z martwą naturą na zajęciach z rysunku =PTo teraz czekam na brudzenie. Wygląda na to że się idealnie z nim wyrobisz przed konkursem. Na razie to tylko wstępna koncepcja ale, że się podoba to przy niej zostanę. A tak wygląda świetlik po dzisiejszym wymęczeniu bryły AK-015 Dust Effect Jutro delikatnie podmęczę go streaking grime (rdzy nie będę robił bo to maszyna świerzo z uzupełnień), dodam trochę engine oil i fuel stains i z płynami powinno być ok. Po tym brudzenie podwozia, zapięcie gąsek, przymocowanie bambetli i makijaż zestawami Tamiya Weathering Master. Oczywiście wszelkie uwagi mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 ... rdzy nie będę robił bo to maszyna świerzo z uzupełnień Niby tak, ale młotkiem już go obiłeś. Trochę zacieków z ciemnej olejnej możesz zrobić. Ciągle mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Obity już jest ale teraz przez ten szary pył młotki poznikały. Dlatego między innymi pójdzie jeszcze brązik streaking grime, a jak będzie potrzeba to poprawię rust streak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi