bazylms Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 Ja bym po mozaikę tylko wash zrobił i budził. Tylko może troszkę mniejsza rozbieżność przy kolorowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 Zdecydowanie wychodziłbym od czarnego koloru jako bazy pod dalsze działania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Grudnia 2016 Dziękuję Panowie za rady Zwykła ulica, a nie wiem od czego zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Grudnia 2016 Witam. Poprawkę czas zacząć. Dzisiaj pomalowałem odcieniami szarego i jest też kolor rdzawy i niebieski. Panowie co teraz, całość przyprószyć jasnym szarym czy ciemnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Przyprószyć to można śniegiem. Filtr połóż na to. A potem złoszuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Na jezdni chyba dobra baza do dalszej zabawy. A podoba Ci się chodnik? Wyszła szachownica, a zazwyczaj kolor betonowych płyt chodnikowych był jednak bardziej jednolity, niż kamiennej kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Grudnia 2016 A podoba Ci się chodnik? Wyszła szachownica, a zazwyczaj kolor betonowych płyt chodnikowych był jednak bardziej jednolity Ok dzięki za uwagę, naturalnie poprawię. Przyprószyć to można śniegiem. Filtr połóż na to. A potem złoszuj. Filtr z farb olejnych czy z AK? Jak z olejnych, to z jakiego koloru najlepiej zrobić filtr? Wybacz że pytam, ale mam małe doświadczenie w nakładaniu filtrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Może być taki: Pooglądaj sobie również tą relację: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=28&t=20837 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemas Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 W tamtych czasach nie było takiej kostki brukowej. Kocie łby lub granitowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Grudnia 2016 Może być taki: Pooglądaj sobie również tą relację: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=28&t=20837 Dzięki Kapitanie. Nie mam tego filtra z AK, mam brązowy. Chyba będę zmuszony zrobić filtr z olejnej czarnej farby. A nie opłaca mi się zamawiać samego filtra, bo zabulę za wysyłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Przede wszystkim zrezygnowałbym z tych niebieskich kostek, są zbyt jaskrawe. Zrób wszystko w szarościach (na czarnym podkładzie psiknij szarym), potem po całości daj rozwodnioną brązową, zwaszuj, a dopiero na koniec niektóre kostki zaznacz innym odcieniem i to też bardzo bladym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Chyba będę zmuszony zrobić filtr z olejnej czarnej farby. Z czarnej nie rób. Może masz jakąś olejną ciemno niebieską, szarą ew. brązową. Połóż filtr, zobacz jak będzie wyglądało po wyschnięciu - możesz sobie pomóc suszarką. Jak będzie trzeba połóż drugą, a nawet trzecią warstwę filtru. Po złoszowaniu będziesz miał zgaszone kolory. A swoją drogą to dziwię się, że poszedłeś akurat w taką kolorystykę, chociaż w naturze taki bruk występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Występuje ale czy występował w tamtym czasie? Pojawił się głos, że wtedy go nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Gdzie się pojawił "głos"? Jak sądzisz ? Kiedy te drogi były wybrukowane ? U Jawkersa jest to na razie przerysowane, ale powinien z tego dojść do dobrego efektu. To już zależy jakiego "brukarza" zatrudni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemas Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Zdjęcia potwierdzają, że nie było eurokostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 jawkers napisał: Gdzie ty tu widzisz eurokostkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemas Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Mea culpa. Źle przyjrzałem się podstawce. Ostatnie zdjęcie jako przykład jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Grudnia 2016 Witam. Postanowiłem jednak troszkę kolory stonować (za bardzo waliły po oczach), poprzez przyprószenie całości jasno szarym kolorem. Zamaskowałem szyny i nałożyłem filtr z AK. Reszta pozostawiona dla porównania, jaka jest różnica. Chodnik pozostawiłem bez zmian. Zamaskowałem bruk wokół szyn i pomalowałem je w Black Gloss C002. Następnie prysnąłem Alcladem 107 Chrome. Boki szyn pomaluję w kolorze Gun Metal. Na całość nałożyłem sidolux i odłożyłem na całą noc do wyschnięcia. Dzięki wszystkim za rady, były bardzo pomocne. Bez nich nie wiedział bym co mam zrobić. Jutro ciąg dalszy działań. Nałożę wash, pomaluję szyny, pigmenty i nie mam pojęcia co jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Grudnia 2016 Share Napisano 20 Grudnia 2016 Teraz to mi się to podoba. Możesz jeszcze płyty chodnikowe suchym pędzlem z jaśniejszy odcieniem potraktować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 20 Grudnia 2016 Share Napisano 20 Grudnia 2016 Zaczyna to jakoś powoli wyglądać. Postaw sobie teraz uaza i popatrz czy za bardzo nie kontrastuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Grudnia 2016 Share Napisano 20 Grudnia 2016 Jest gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Grudnia 2016 Dzięki Panowie, na tą chwilę odetchnąłem z ulgą. Zobaczymy co będzie jutro. Zaczyna to jakoś powoli wyglądać. Postaw sobie teraz uaza i popatrz czy za bardzo nie kontrastuje. Zrobiłem zdjęcia z UAZem i niestety bateria w aparacie mi padła. Jak się naładuję to od razu wrzucę je. Powiem że wygląda ciekawie, to znaczy mi się podoba. Jak dojdzie jeszcze wash i inne zabiegi to będzie ciekawie to wyglądało. PS. A jak by kontrastował, to co należy dalej zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 20 Grudnia 2016 Share Napisano 20 Grudnia 2016 To zależy jak będzie to wyglądało. Wstawisz zdjęcia to się pomyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Grudnia 2016 Share Napisano 20 Grudnia 2016 Na teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Grudnia 2016 Proszę koledzy, tak jak pisałem wrzucam zdjęcia UAZa na podstawce. Wash i pigmenty jeszcze zmienią wygląd podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi