gumowy01 Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Witam Długo nic nie pokazywałem, tak że trochę nadrobię wrzucając kilka moich prac ukończonych jakoś przed Bytomiem. Na pierwszy rzut idzie Krupp Raumer S. Model kupiłem rok temu w trakcie festiwalu w Brnie. Firma to Castle Resin. Model na pierwszy rzut oka wyglądał spoko. Jednak po bliższym zapoznaniu się z zawartością łapki opadły. Miał pozapadane boki trzeba było to korygować a co za tym idzie dorabiać następnie zeszlifowane detale. Od siebie poprawiłem tłumiki spalin i rury doprowadzające, mechanizm łączący oba elementy pojazdu oraz układ mocowania zawieszenia. Dla porównania na podstawce dołożyłem jeep-a z zestawu Dragona i figurki z Milicasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Bomba i tyle. Rewelacyjnie wymalowałeś rdzę, był moim faworytem w tej kategorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 15 Marca 2016 Autor Share Napisano 15 Marca 2016 Dzięki Andrzeju, dla mnie najważniejsze że się podobał innym modelarzom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Trudno, żeby się nie podobał. Kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Podoba się i to bardzo! Czemu tylko tak pordzewiał? Nie zabezpieczali go żadną farbą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 15 Marca 2016 Autor Share Napisano 15 Marca 2016 Jest to pojazd prototypowy, wykonany z surowych blach. Tak że nie zardzewiał, a jedynie nie dostał jeszcze właściwego malowania. Taki był standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Dopiero w Bytomiu dowiedziałem się że coś takiego istniało. Bardzo fajny temat i wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 gumowy01jak zwykle w formie. Surowe blachy faktycznie rewelacja. Podoba się bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Bardzo fajny model Artku Pochwal się pozostałymi ukończonymi ostatnio bo coś tam na relacjach z Bytomia widziałem ich więcej - w tym diamencik Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Bardzo się podoba... Gratulacje! Pojazd wygląda jak z filmu SF... lubię takie smaczki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 17 Marca 2016 Autor Share Napisano 17 Marca 2016 Cieszę się bardzo że się podoba. Faktycznie trochę tematów ostatnio ukończyłem, będę się starał uzupełniać galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Aleś dał do pieca! rdza w pytkę Zbysia, jak mawiał jeden bohater z kreskówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 18 Marca 2016 Share Napisano 18 Marca 2016 Bardzo lubię takie wariackie konstrukcje no i jeszcze Willys, palce lizać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 18 Marca 2016 Autor Share Napisano 18 Marca 2016 Dzięki Panowie za dobre słowo. Z dziwolągów w planach jest angielski prototyp czołgu superciężkiego A-39 Tortoise Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 spektakularny model. Podoba się. Nawet bardzo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Ja bym się przyczepił jedynie do sposobu umieszczenia gwiazdy na masce Jeepa, jeden z trójkątów tej gwiazdy powinien być zwrócony centralnie w stronę szyby, nie w stronę chłodnicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 23 Marca 2016 Autor Share Napisano 23 Marca 2016 Ja bym się przyczepił jedynie do sposobu umieszczenia gwiazdy na masce Jeepa, jeden z trójkątów tej gwiazdy powinien być zwrócony centralnie w stronę szyby, nie w stronę chłodnicy... A nie prawda, mam kupę zdjęć właśnie jeep-ów, z tak umiejscowioną gwiazdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Ja też mam kupę fotek, na których ta gwiazda jest umieszczona tak, jak opisałem... Właściwie to mam same takie, dlatego się odezwałem, bo uznałem, że to symptomatyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi