Trojan Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 Mały update. Prace powoli zbliżają się do końca. Karoseria prawie skończona. Muszę tylko poczyścić z nadmiaru pigmentów, dodać jakieś naloty z mchu itp. Zostały jeszcze tylko jakieś detale i można całość składać do kupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Wygląda trochę jak wyciągnięty z morza, albo po pożarze. Mocno mu dałeś w kość, ale przekonująco. Dawaj teraz te mchy i porosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 jednolicie zardzewiały, takim zakurzona rdza, jakby przesiedział 30 lat w koncie jakiegoś warsztatu, byłby najfajniejszy. Bo samochód ma fajny kształt, a te łaty go trochę gubią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 W tym malowaniu wygląda jakby był po spaleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Eeee tam, myślę, że przesadzacie z tym zniszczeniem. Chłopaki z niejednego komisu zrobiliby z niego nówkę, garażowaną, niepalone w środku, itd... Generalnie Niemiec płakał jak sprzedawał i odprowadzał lawetę do samej granicy ;-) Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 4 Maja 2016 Autor Share Napisano 4 Maja 2016 Wydaje mi się, że nie ma żadnej konkretnej reguły jak niszczeją samochody. Pewnie zależy to od warunków na zewnątrz, klimatu, otoczenia itp. Nie ma zatem co się rozwodzić dlaczego tak a nie inaczej jest uszkodzony, czy za dużo, czy za mało. Jak napisałem na początku wątku, jest to moja swobodna interpretacja i taki był plan zniszczeń od początku. Chciałem się pobawić w takie klimaty jako odskocznia od polerowania lakierów na karoseriach. Każdy pewnie wykonałby ten model inaczej, do czego zatem zachęcam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Generalnie Niemiec płakał jak sprzedawał i odprowadzał lawetę do samej granicy Tiaaa Opa tylko woził nim Omę do kościoła... Każdy pewnie wykonałby ten model inaczej A ja myślę, że nawet ten sam autor nie zrobiłby tego tak samo za drugim podejściem. To będzie unikat Dawaj więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 4 Maja 2016 Autor Share Napisano 4 Maja 2016 Drzwi prawie gotowe. Prawe będą zamknięte, lewe otwarte. Stąd niesymetryczne, rdzawe zacieki. Drzwi były aluminiowe (stąd brak wżerów rdzy) ale ramki okien metalowe. Widziałem na fotkach z netu, że taka możliwość występuje. No i dojechały grunty. Rozważając za i przeciw zdecydowałem, że podkład zakupię. Lenistwo albo to mi się to spodobało - jak uważacie. Teraz zostało tylko rozejrzenie się za fajnymi krzakami i może jakim drzewkiem. Odbyłem ciekawą rozmowę z fachowcem od dioram i ewentualnie coś pomoże w tej kwestii. Myślę jak to ciekawie oprawić? Mam przygotowany styropian. Ale jaka ramka dookoła? Drewno, amelinium? Już się nie mogę doczekać finału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Jak dla mnie ramka drewniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 No drzwi ekstra ;-) ramki wokół bajka, może dodać jaką wiszącą uszczelkę? Podstawka superancka, można dopracować tylko jakiś zarośnięty podjazd, bo nawet 40lat temu musiał jakoś tam dojechać. Może nieco "podgolić" czy przerzedzić trawkę, żeby był delikatnie widoczny dwuślad ;-) no ale to już niuansidła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 15 Maja 2016 Autor Share Napisano 15 Maja 2016 A teraz coś z zupełnie innej beczki. Znaczy tej samej, mojej choć rzadko w tym dziale pokazuje się jak się robi drzewka No to tak. Pęczek drutu Formujemy pień i podstawę Rozgałęziamy... ...i druciana baza gotowa. Pień i gałęzie pokryte papierem toaletowym namoczonym w Wikolu Nadawanie faktury Drzewko w podkładzie A tu dodane małe gałązki. Znakomicie sprawdziła się stolarska wata stalowa. i gotowe. Całość pokryta zakupionym zestawem listowia. Fotki kiepsko wyszły ale drzewko prezentuje się cudownie. Użyłem gotowego zestawu do drzewek. Po pomalowaniu całości na odpowiedni kolor gałęzie spryskałem klejem montażowym w sprayu a na to posypka. Nawet nie sądziłem, że to tak fajnie i łatwo wychodzi Obecnie pracuję nad podstawką i finalizuję projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Zajebiste to drzewo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 15 Maja 2016 Autor Share Napisano 15 Maja 2016 Obiady tymczasowo jemy na podłodze no ale komu to przeszkadza? Przecież nie będę do każdego posiłku zwijał warsztatu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 15 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 15 Maja 2016 Czołem Tak czasem zaglądam... no ale w tej skali... to "takie" liście już nie bardzo... Ja męczę temat zielonego z paprotki miniaturki, efekty: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 17 Maja 2016 Autor Share Napisano 17 Maja 2016 Podstawka prawie gotowa i finał bliziutko. I teraz mam zagwozdkę. Czy można publikować swoją pracę w dwóch różnych działach na Forum? No jest "Pojazdy cywilne" ale też jest i "Diorama". Muszę podpytać Admina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 Jeden dział wystarczy. Poza tym według wielu wrak na trawce z drzewkiem to nie diorama ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 18 Maja 2016 Autor Share Napisano 18 Maja 2016 Poza tym według wielu wrak na trawce z drzewkiem to nie diorama ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 Dla mnie diorama, tym bardziej, że drzewo wykonane samemu:) Podstawka to raczej jedynie trawa lub ziemia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 18 Maja 2016 Autor Share Napisano 18 Maja 2016 Piękna robota Marcin. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 19 Maja 2016 Autor Share Napisano 19 Maja 2016 Koniec warsztatu. W uikend sesja zdjęciowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 21 Maja 2016 Witam. No to tak. Pęczek drutu Jakiego drutu używasz do robienia drzewek? Drzewo wyszło przepięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 nie ma co - ogrodnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Dzięki za super tutorial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 22 Maja 2016 Autor Share Napisano 22 Maja 2016 Jakiego drutu używasz do robienia drzewek?Drzewo wyszło przepięknie. Zwykły, stalowy ocynkowany 0,5 mm. Ale teraz już wiem, że następnym razem użyłbym miedzianego. Jest bardziej miękki i nie kłuje tak w łapy jak stalowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 22 Maja 2016 Autor Share Napisano 22 Maja 2016 Zapraszam do Galerii http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=73&t=54227 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi