xmald Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 (edytowane) Czołem, Zabieram się za kolejnego Albatrosa. Jakichś wielkich modyfikacji nie planuję. Dodałem trochę kabelków do kabiny i dorobiłem kompas i i inne duperele. Zamieniłem pasy na materiałowe firmy HGW. Do silnika dorzuciłem świece, zawory ze sprężynami i takie tam. Generalnie na zdjęciach nie zachwyca, pocieszam się że w realu wygląda to akceptowalnie a ponadto niewiele będzie go widać... Edytowane 10 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 No coś Ty... Przecież umiesz lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 31 Marca 2016 Autor Share Napisano 31 Marca 2016 :((( ja wiem... glutowato to wygląda... Cóż będę musiał choć trochę poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 1 Kwietnia 2016 Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Urocza sklejka... Pozdrawiam. ER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Dzięki!! Mała aktualizacja. Edytowane 10 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 9 Maja 2016 Autor Share Napisano 9 Maja 2016 (edytowane) Posklejałem dziada do kupy używając w międzyczasie dużej ilości słów o raczej wątpliwej urodzie... Niby wszystko pasowało ale jakoś nie chciało się połączyć w całość. Na tej oszałamiającej ilości fotek wygląda na bardzo czysty i bez cieniowania, jednak w realu prezentuje się zdecydowanie mniej dziewiczo. Zabieram się za naciągi i będę mu próbował dorobić jakąś podstawkę z wodą i kawałkiem plaży. Trzeba również podmalować niektóre miejsca i naprawić lozengi. Przerobiłem lotki - dodałem ramiona, do których mocowane były cięgła. Edytowane 10 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Jaki zajebiaszczy. Drewno malowałeś czy kalka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 9 Maja 2016 Autor Share Napisano 9 Maja 2016 Dzięki Bartek! Drewno malowane olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Kurcze super to wyszło. Myślałem, że to kalka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Początek relacji niepokojący, a ostatnie fotki very cacy Sklejka robi faktycznie bardzo dobre wrażenie, ale sklejka, różne wzierniki, lozenge, silnik w rzucie bocznym, dla mnie klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Bardzo mi się podoba... tym bardziej że na pływakach Posklejałem dziada do kupy używając w międzyczasie dużej ilości słów o raczej wątpliwej urodzie eeee.... każdy wie że to modelarski niezbędnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Drewno malowane olejami. Bardzo ładnie wyszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Super, piękne drewno. Zdradzisz jak je tak malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 31 Maja 2016 Autor Share Napisano 31 Maja 2016 (edytowane) Czołem, Kapitan wybacz, że dopiero teraz Ci odpisuję, malowanie drewna to nic trudnego: Na beżowy akrylowy podkład nakładam olejne dla plastyków Umber, Siena, Siena palona i trochę ochry - żeby schło szybciej dodaję sykatywy. Jak już wyschnie transparentny pomarańczowy - akryl jako lakier bezbarwny. Jeżeli masz bardziej szczegółowe pytania to oczywiście chętnie odpowiem. Tymczasem Albi dostał naciągi, przerobiłem również wydech, bo zestawowy mija się z rzeczywistością. Dodałem również szyny po obu stronach silnika - nie do końca wiem dlaczego montowano je tylko w W.4. Niewiele zostało do zrobienia... Edytowane 10 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Czołem, Utrzymujesz koncepcję dioramkową? Idzie fajnie Łech, ależ się Pan obkupił hoho pzdr K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2016 Zgadza się - spróbuję jakąś podstawkę wydłubać. Tym bardziej, że następny też chce zrobić samolot morski - waham się między Hansą W.29 a Macchi M.5... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Weź M-5! Pięknie już Twój Albi wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 20 Lipca 2016 Autor Share Napisano 20 Lipca 2016 (edytowane) Czołem, trochę minęło od ostatniej aktualizacji. Model w zasadzie skończony. Dorobiłem anemometr i wystrugałem śmigiełko. Pozostało dorobić jakieś wózki i kozły oraz podstawkę. Edytowane 10 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 Nadal nikt lepszych naciągów nie robi. Naciągacz pierwsza klasa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Piękna robota, "naciągacz" z Ciebie pierwsza klasa . Napisz jak tak ładnie zrobiłeś odcięcie na śmigle z jego okuciem, jak sądzę, chodzi o tę kryskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 23 Lipca 2016 Autor Share Napisano 23 Lipca 2016 Wielkie dzięki! Jarek, po tym jak wystrugałem i polakierowałem śmigło przygotowałem sobie maski do namalowania tych mosiężnych okuć, i one też posłużyły mi do zaznaczenia delikatnie skalpelem podziału między nimi a resztą śmigła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Lipca 2016 Share Napisano 23 Lipca 2016 BOMBAstyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 10 Lipca 2017 Autor Share Napisano 10 Lipca 2017 Informuję, że ulepek doczekał się w końcu galerii: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=58828 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi