Agillus68 Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Witajcie, Rozpocząłem prace przy moim następnym projekcie - lotniskowcu CV-11 Intrepid w wersji na drugą połowę 1944 roku. Model powstaje na bazie USS Essex z Trumpetera plus zestaw Five Star Model, tratwy i reflektory z Shelf Odility oraz dodatki Nano Dread do Boforsów i otwartych dział 5". Na wstępie chciałbym zaprezentować kilka fotek blaszek oraz rozpoczęte prace przy pokładzie. [/img] [/img] Do pełnego szczęścia brakuje mi jeszcze materiału na olinowanie (AK Interactive zapowiedziało właśnie linki do okrętów ze stretchu w 3 rozmiarach) oraz dalmierzy MK-37. W związku z tym mam pytanie do Blackmana. Czy w najbliższym czasie pojawią się te dalmierze w Shelf Odility? Chyba gdzies kiedyś czytałem, że są w planach wydawniczych. Pozdrawiam Agillus68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Kwietnia 2016 Super Moderator Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Podpatruję PS. a czemu ten pokład taki pootworkowany w prostokąty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Jak szukasz MK-37 to robi je firma 3D Model Parts , części drukowane na drukarce 3D tutaj masz link jak to wygląda: http://www.3dmodelparts.com/1-700-gun-directors-4-x-mk37-late-and-16-x-mk51/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agillus68 Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Marcin, Te prostokątne otwory są od dołu, żeby po złożeniu góry i dołu wlać w nie klej CA. Cypis, Dzięki za linka. Pozdrawiam Agillus68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Kwietnia 2016 Super Moderator Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Marcin, Te prostokątne otwory są od dołu, żeby po złożeniu góry i dołu wlać w nie klej CA. Kumam - nie widziałem, ze jest do tego jeszcze część wierzchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 łoł !!! zapowiada się mocna rzecz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Ciekawy model się zapowiada, kibicuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 11 Kwietnia 2016 Share Napisano 11 Kwietnia 2016 Rozsiadam się i patrzę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Na pewno będę oglądał relację. Trochę się na początku zmartwiłem, że dobrałeś sobie niewłaściwy model do tej konfiguracji okrętu jaką chcesz robić, ale jak widzę masz zestaw wzbogacająco-korygujący (też ma jakąś dziwną fotkę na pudle w stosunku do zawartości). Nie znam go, tym bardziej chętnie się będę przyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 14 Kwietnia 2016 Super Moderator Share Napisano 14 Kwietnia 2016 dobrałeś sobie niewłaściwy model do tej konfiguracji okrętu jaką chcesz robić, A który byłby lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 A który byłby lepszy? Intrepid w owym czasie miał bardzo specyficzną konfigurację i chyba żadna z dostępnych 1/700 i 1/350 nie odtwarza jej prosto z pudła. Ja zacząłbym od Trumpkowego Franklina, oczywiście przeróbki i tak będą konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agillus68 Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Wiem, ze ta wersja wymaga przerobek, ale tylko taki trafil sie na Allegro. Inne ciezko kupic. Pozdrawiam Agillus68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Nawet nie wiedziałem, że obecnie te 700-tki to w Polsce takie rarytasy. Kiedyś było ich wszędzie dużo. Oczywiście wszystko się da teoretycznie przerobić, ale czasem warto jednak sobie nieco ułatwić robotę. Z Essexa łatwo zbudować wczesnego Intrepida, choć wiadomo, nie jest on wizualnie aż tak atrakcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 15 Kwietnia 2016 Share Napisano 15 Kwietnia 2016 Gruba robota Cię czeka,ale efekt końcowy może być piorunujący. Ciekaw jestem tych blaszek FS.Jest ich dużo i mają przejrzyste instrukcje,no i za taka kasę powinny być ekstra dopasowane. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agillus68 Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Witajcie po przerwie. Podłubałem coś przy kadłubie zagruntowałem i przykleiłem pokład. Pasy blach na burtach malowane podkładem gunze 1100. Dno odciąłem w połowie. Nie chciałem robić idealnie do linii wodnej, żeby po zrobieniu wody okręt nie siedział za nisko. Najwyżej wpuszczę go trochę w podstawkę. [/url] [/url] [/img] [/img] Pozdrawiam Agillus68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Całkiem do rzeczy to wygląda, ciekawe "żelasko" się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Bardzo elegancka budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 swietnie idze... bardzo sie ciesze, ze zamiesciles te relacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agillus68 Napisano 15 Maja 2016 Autor Share Napisano 15 Maja 2016 Witajcie po dłuższej przerwie. Prace idą pomału do przodu. Pogrzebałem przy kadłubie, dodałem boczne galeryjki oraz wyrzeźbiłem boczne sponsony, których nie było w Essexie. Blaszki zagruntowałem przed montażem, ale w niektórych miejscach przy zaginaniu lakier odpadł. Teraz zabrałem się za nadbudówkę. Najgorsze jeszcze jednak przede mną. Malowanie kamuflażu. Pozdrawiam i życzę miłego oglądania. http://i1075.photobucket.com/albums/w422/Agillus68/Intrepid/PICT0215_zpslcslioqn.jpg' alt='PICT0215_zpslcslioqn.jpg'> [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Klasa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Dobra robota Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Bombastycznie Dałbym się oszukać i patrząc na te fotki obstawiałbym grubą kasę że to 350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Piękna blacharka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Jest MOC, za małe to dla mnie, dlatego podziwiam nawet mocniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi