Agillus68 Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Witajcie, Rozpocząłem prace przy moim następnym projekcie - lotniskowcu CV-11 Intrepid w wersji na drugą połowę 1944 roku. Model powstaje na bazie USS Essex z Trumpetera plus zestaw Five Star Model, tratwy i reflektory z Shelf Odility oraz dodatki Nano Dread do Boforsów i otwartych dział 5". Na wstępie chciałbym zaprezentować kilka fotek blaszek oraz rozpoczęte prace przy pokładzie. [/img] [/img] Do pełnego szczęścia brakuje mi jeszcze materiału na olinowanie (AK Interactive zapowiedziało właśnie linki do okrętów ze stretchu w 3 rozmiarach) oraz dalmierzy MK-37. W związku z tym mam pytanie do Blackmana. Czy w najbliższym czasie pojawią się te dalmierze w Shelf Odility? Chyba gdzies kiedyś czytałem, że są w planach wydawniczych. Pozdrawiam Agillus68 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted April 10, 2016 Super Moderator Share Posted April 10, 2016 Podpatruję PS. a czemu ten pokład taki pootworkowany w prostokąty ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cypis Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Jak szukasz MK-37 to robi je firma 3D Model Parts , części drukowane na drukarce 3D tutaj masz link jak to wygląda: http://www.3dmodelparts.com/1-700-gun-directors-4-x-mk37-late-and-16-x-mk51/ Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agillus68 Posted April 10, 2016 Author Share Posted April 10, 2016 Marcin, Te prostokątne otwory są od dołu, żeby po złożeniu góry i dołu wlać w nie klej CA. Cypis, Dzięki za linka. Pozdrawiam Agillus68 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted April 10, 2016 Super Moderator Share Posted April 10, 2016 Marcin, Te prostokątne otwory są od dołu, żeby po złożeniu góry i dołu wlać w nie klej CA. Kumam - nie widziałem, ze jest do tego jeszcze część wierzchnia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 łoł !!! zapowiada się mocna rzecz ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taltos1 Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Ciekawy model się zapowiada, kibicuję Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacman Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek@ Posted April 11, 2016 Share Posted April 11, 2016 Rozsiadam się i patrzę ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
witox Posted April 14, 2016 Share Posted April 14, 2016 Na pewno będę oglądał relację. Trochę się na początku zmartwiłem, że dobrałeś sobie niewłaściwy model do tej konfiguracji okrętu jaką chcesz robić, ale jak widzę masz zestaw wzbogacająco-korygujący (też ma jakąś dziwną fotkę na pudle w stosunku do zawartości). Nie znam go, tym bardziej chętnie się będę przyglądał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted April 14, 2016 Super Moderator Share Posted April 14, 2016 dobrałeś sobie niewłaściwy model do tej konfiguracji okrętu jaką chcesz robić, A który byłby lepszy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
witox Posted April 14, 2016 Share Posted April 14, 2016 A który byłby lepszy? Intrepid w owym czasie miał bardzo specyficzną konfigurację i chyba żadna z dostępnych 1/700 i 1/350 nie odtwarza jej prosto z pudła. Ja zacząłbym od Trumpkowego Franklina, oczywiście przeróbki i tak będą konieczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agillus68 Posted April 14, 2016 Author Share Posted April 14, 2016 Wiem, ze ta wersja wymaga przerobek, ale tylko taki trafil sie na Allegro. Inne ciezko kupic. Pozdrawiam Agillus68 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
witox Posted April 14, 2016 Share Posted April 14, 2016 Nawet nie wiedziałem, że obecnie te 700-tki to w Polsce takie rarytasy. Kiedyś było ich wszędzie dużo. Oczywiście wszystko się da teoretycznie przerobić, ale czasem warto jednak sobie nieco ułatwić robotę. Z Essexa łatwo zbudować wczesnego Intrepida, choć wiadomo, nie jest on wizualnie aż tak atrakcyjny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 Gruba robota Cię czeka,ale efekt końcowy może być piorunujący. Ciekaw jestem tych blaszek FS.Jest ich dużo i mają przejrzyste instrukcje,no i za taka kasę powinny być ekstra dopasowane. Powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agillus68 Posted April 17, 2016 Author Share Posted April 17, 2016 Witajcie po przerwie. Podłubałem coś przy kadłubie zagruntowałem i przykleiłem pokład. Pasy blach na burtach malowane podkładem gunze 1100. Dno odciąłem w połowie. Nie chciałem robić idealnie do linii wodnej, żeby po zrobieniu wody okręt nie siedział za nisko. Najwyżej wpuszczę go trochę w podstawkę. [/url] [/url] [/img] [/img] Pozdrawiam Agillus68 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forest Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 Całkiem do rzeczy to wygląda, ciekawe "żelasko" się szykuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 Bardzo elegancka budowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacman Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 swietnie idze... bardzo sie ciesze, ze zamiesciles te relacje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agillus68 Posted May 15, 2016 Author Share Posted May 15, 2016 Witajcie po dłuższej przerwie. Prace idą pomału do przodu. Pogrzebałem przy kadłubie, dodałem boczne galeryjki oraz wyrzeźbiłem boczne sponsony, których nie było w Essexie. Blaszki zagruntowałem przed montażem, ale w niektórych miejscach przy zaginaniu lakier odpadł. Teraz zabrałem się za nadbudówkę. Najgorsze jeszcze jednak przede mną. Malowanie kamuflażu. Pozdrawiam i życzę miłego oglądania. http://i1075.photobucket.com/albums/w422/Agillus68/Intrepid/PICT0215_zpslcslioqn.jpg' alt='PICT0215_zpslcslioqn.jpg'> [/img] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacman Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 Klasa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taltos1 Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 Dobra robota Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 Bombastycznie Dałbym się oszukać i patrząc na te fotki obstawiałbym grubą kasę że to 350 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 Piękna blacharka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 Jest MOC, za małe to dla mnie, dlatego podziwiam nawet mocniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts