letalin Napisano 21 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2016 Masz wszystkie mikrusy??? Wszystkie, ale nie mam wszystkich edycji:) Te pakowane pojedynczo są bardzo trudne do upolowania. Hurricane, czy Spitfire to zupełny rarytas, bo który z dzieciaków nie chciał ich natychmiast złożyć? Ja pokleję takie, które niedawno kupiłem w zgniłym pudełku śmierdzącym pleśnią i myszami, oraz parę takich, które kupiłem uszkodzone, zdekompletowane. Jest zabawa. Na Spitfire i Hurricane mam nawet fajne kalki. Tak wygląda dekomplet Spitfire. Brakuje podwozia. Za to skrzydło eliptyczne bardziej niż w oryginale. W sumie to brakuje również chłodnic, wlotu do silnika, anten, uzbrojenia, wnęk podwozia itp, itd. Wznios zerowy Poprawiłem trochę kształty:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Kabinkę dasz na niebiesko / srebrno czy na kopycie wyvacujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Kabinkę dasz na niebiesko / srebrno czy na kopycie wyvacujesz Dam jakiś kolorek, żadnego odsysania nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Nie ingeruj za dużo,bo przestanie leżeć w planach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Nie ingeruj za dużo,bo przestanie leżeć w planach Mądrze prawisz. Jednak już trochę popsułem. Zmieniłem, skróciłem osłonę kabiny, zaszpachluję też otwory montażowe podwozia. Jakieś kółko ogonowe i antenę też wymyślę. Osłonę kabiny pchnę chyba na chrom z alclada. A tu jest nawet blaszka: Brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 skróciłem osłonę kabiny Trza było zostawić, wydłużyć i UTI zrobić, byłby unikat w serii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 skróciłem osłonę kabiny Trza było zostawić, wydłużyć i UTI zrobić, byłby unikat w serii Właśnie jestem po konsultacjach ze specjalistą, który przekonał mnie do pewnych poprawek. Chłodnice się pojawią. Natnę też rury wydechowe. Co do UTI...no nie głupie, ale nie mam kalkomanii gwiazdek, które by pasowały. Jak bogowie będą przychylni, to w niedzielę galeria:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Poprawka... Poprawka do poprawki. Seria I: - PZL-P24 "Super P" Oddzielny model:[/b] - PZL-37 B Łoś To ja chyba inną serię miałem, bo z Łosiem. Działajcie, działajcie ja popatrzę, a nawet popcorn nastawię sobie A tu jest nawet blaszka: Brać? Bierz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sarmata73 Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Za K. Wagner, Budowa plastikowych modeli samolotów (W-wa 1984, wyd.II): "Modele te, ze względu na wykonanie ich w podziałce 1:144, nie przedstawiają większej wartości jako materiał dla zaawansowanego modelarza, spełniają jednak znaczną rolę w propagowaniu modelarstwa plastykowego i polskiego lotnictwa w kręgach początkujących modelarzy." Jak to życie potrafi zweryfikować niegdysiejsze prawdy oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Cała seria była super. Oglądam z wielkim sentymentem. Jak się to uchowało...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 23 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2016 Zdecydowanie Twój najlepszy model. Tego poziomu raczej nie przeskoczysz. Dla takich chwil warto żyć. Dzięki temu modelowi komuś takiemu jak Ty chciało się zarejestrować na tym forum, żeby napisać ten dziewiczy, pierwszy post poświęcony właśnie moim dokonaniom. Jest moc. Jeszcze czekam na fotkę admina, mistrzostwo Polski, a potem mogę umrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 24 Kwietnia 2016 Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Nie umieraj - jest jeszcze kupa takiego szrotu do złożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Nie umieraj - jest jeszcze kupa takiego szrotu do złożenia. Nawet fotki admina mi nie dali, więc muszę jeszcze pożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Kwietnia 2016 Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Brak fotki admina to skandal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Skąd się wzięła nazwa serii MIKRO144? Na pewno nie od skali modeli:) Dla porównania wypraska Spitfire Eduarda w skali 1/144. Mój Spitfire w skali 1/115 będzie miał trochę bajerów. Wnęki podwozia! Niekoniecznie w tej samej skali:) Rury wydechowe będą za to w 1/144. Od modelu Hurricane F-Toys, którego kiedyś rozpuściłem próbując zmyć fabryczne malowanie. Poszedłem na ilość, bo jakości i tak nie dam rady poprawić Tu prawie kompletny Hurricane, piszę, bo może być dla kogoś niejasne co to za samolot. Karaś: Breguet XIX. Tu odkryłem pewne błędy wykonawcy formy, które poprawię. Nie niszcząc za mocno zabytkowej substancji spróbuję złapać geometrię komory płata w sposób podobny do oryginału. Malowanie będzie b.odjazdowe. Polskie, ale najbardziej kolorowe ze znanych mi przedwojennych. Breuguet dlatego raczej się szybkiego końca nie doczeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 24 Kwietnia 2016 Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Zrobisz wszystkie? To znaczy obydwie serie plus to co luzem wydane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Zrobisz wszystkie? To znaczy obydwie serie plus to co luzem wydane? Insha'Allah! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 24 Kwietnia 2016 Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Allach-u al'Akbar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Podoba mi się dwumiejscowy Hurricane z miejscami obok siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Hurricane wygląda bardziej jak siebel si 202... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Może by tego "Hurjanca"* na Zlina 42 przerobić * Hurjanca- w podstawówce na ZPT kleiłem tego cosia i dostałem 5. Kolega lepił P-11c z Siedlec i mu się kółeczka rozjechały i dostał 4. Kolega na głos przeżywał że on dostał 4, a ja 5 za mniejszego Hurjanca jak go nazwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 26 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Może by tego "Hurjanca"* na Zlina 42 przerobić * Hurjanca- w podstawówce na ZPT kleiłem tego cosia i dostałem 5. Kolega lepił P-11c z Siedlec i mu się kółeczka rozjechały i dostał 4. Kolega na głos przeżywał że on dostał 4, a ja 5 za mniejszego Hurjanca jak go nazwał O ile dobrze pamiętam, to P.11 z Siedlec kosztował dokładnie tyle samo co dziewięcioczęściowy "Hurjanec" z Pruszkowa. Oba były po 12 złotych. Cenę modeli z Pruszkowa podbijały chyba produkowane w Austrii suche kalkomanie. Były to więc zestawy równowarte i nie wielkość ma znaczenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi