Stojkovic Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Witajcie w moim wątku konkursowym. Jak był w toku konkurs zimowy, to wyskoczyłem z afrykańskim Panzer IV... Dlatego, żeby nie trzeba było dużo kombinować, w dzisiejszym odcinku będzie pokaz grillowania przy pomocy halftracka z miotaczami ognia. Najbardziej przemawia do mnie malowanie pudełkowe, bo raz że ciekawe, a dwa że pierońsko trudne W obszernym pudełku znaleźć można ramki z szarego tworzywa i upiększacze Będą też kucharze do grilla Model ma dwie wersje kadłuba, jedna z nitami, druga bez. Robię tę z nitami bo ciekawsza. Model będzie na podstawce najprawdopodobnie, grillując pobliski budynek: A zatem kiełbaski na ruszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Współczuję poczucia humoru.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Zaproszenie na grilla przyjęte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 przecież nie napisał że będzie grillować ludzi tylko budynek. Będę zaglądał bo sam też będę robił esdeka tylko 251/3 ausf.D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Zapowiada się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Stary zestaw ale na bogato. Fajnie też że zaprezentujesz nam ten budynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Zapowiada się ciekawa budowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Jeżeli oceniany ma być sam pojazd to nie. W zimowym konkursie była praca przedstawiająca uniwersalny pojazd gąsienicowo kołowy wraz z podstawką na której były i fragmenty budynku i figurki ale twórca zgłaszł tylko do oceny sam model pojazdu. Jednak myślę że ostatecznie powinien rozsądzić Reflect bo z tego co widzę jeszcze przed rozpoczeciem tego konkursu była gorąca dyskusja na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Bardzo dobry wybór. Zaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Jeżeli na pewnym etapie zarząd stwierdzi, że trzeba przenieść do dioram, to też przzeżyję Ważne, żeby skończyć w terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Zasiadam na widowni. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Jakbyś dodał jakieś figurki, to nie byłoby już problemu z dopasowaniem kategorii, bo scenka zapowiada się na dosyć sporą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Maja 2016 Autor Share Napisano 30 Maja 2016 Witajcie, Jeśli myślicie, że temat jest w stanie agonalnym, to grubo się mylicie. Musiałem poświęcić sporo czasu synowi, więc nie bardzo był czas na dłubanie. Jednak mimo naturalnych przeciwności losu prę do przodu. Ogarnąłem koła, dzięki którym możliwe będzie dokładne pozycjonowanie gąsienic. Przygotowałem także bazę pod montaż. Szkoda, że będzie to zakryte zaraz podłogą, ale fajnie, że Dragon pomyślał o pokazaniu akumulatora i zbiornika na paliwo. No i w końcu "robią się" wspomniane gąsienice Wspomagam się publikacją dot. Flammpanzerwagenów, czyli wszystkim, na czym montowano miotacze płomieni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Walczę dalej! Poskładana maszyneria do mieszanki łatwopalnej. Ścianki boczne też zrobione Mam pytanie do tych, co to dragonowskie esdeki już mają za sobą. Zestawowe kalki kładliście na zegarach już wytłoczonych jak teraz, czy szlifowaliście je a potem kalki? \Proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Na prawdę nikt inny nie kleił Kfz 251 z Dragona żeby podpowiedzieć z tymi zegarami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Na prawdę nikt inny nie kleił Kfz 251 z Dragona żeby podpowiedzieć z tymi zegarami? Moim zdaniem pomalować i dobry lakier błyszczący na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Kładź na to. Tylko mocno daj płynem na kalki np. Micro solem. Tak jak podpowiada Adam zakończ lakierem błyszczącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 ja dziś skończyłem wnętrze ty zaczynasz... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 13 Sierpnia 2016 Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Walczę dalej! Poskładana maszyneria do mieszanki łatwopalnej. Ścianki boczne też zrobione Mam pytanie do tych, co to dragonowskie esdeki już mają za sobą. Zestawowe kalki kładliście na zegarach już wytłoczonych jak teraz, czy szlifowaliście je a potem kalki? Ja malowałem \Proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Kładź na to. Tylko mocno daj płynem na kalki np. Micro solem. Tak jak podpowiada Adam zakończ lakierem błyszczącym. Kilka razy czytałem odpowiedzi waze i chyba tylko ty odpowiadasz wprost na pytanie moje. Czyli zostawiam jak jest maluję całość i kalki z płynami kładę na te wskazówki i zabezpieczam błyskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 13 Sierpnia 2016 Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Miałem na myśli pomalowanie zegarów zamiast użycia kalek, chyba efekt będzie lepszy, kalki bez zaszpachlowania będzie trudno na tym położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 13 Sierpnia 2016 Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Kładź na to. Tylko mocno daj płynem na kalki np. Micro solem. Tak jak podpowiada Adam zakończ lakierem błyszczącym. Kilka razy czytałem odpowiedzi waze i chyba tylko ty odpowiadasz wprost na pytanie moje. Czyli zostawiam jak jest maluję całość i kalki z płynami kładę na te wskazówki i zabezpieczam błyskiem Zgadza się. Adam, a co Ty chcesz szpachlować???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 13 Sierpnia 2016 Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Jak ładnie równo zeszlifujesz to może się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 13 Sierpnia 2016 Share Napisano 13 Sierpnia 2016 ponawiam pytanie co chcesz szpachlować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi