Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 16 Maja 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Maja 2016 Bardzo interesujący temat. Skoro letnie narodziny, to może by tak scenka z wodowania okrętu? Raczej nie, choć kuszące ;) Wodowany okręt to tylko sam kadłub - wątpię, czy cieszyłby moje oko ;) Ponadto wymagałoby to dużego nakładu pracy w konstrukcję nabrzeża, a na to zdecydowanie nie miałbym czasu.... Zresztą obecny postęp na chwilę obecna również pozostawia nieco do życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 Jak tam sytuacja w stoczni wygląda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Maja 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Maja 2016 Jak tam sytuacja w stoczni wygląda Pozdrawiam Dziękuję za zainteresowanie Sytuacja wygląda tak, że na ukończeniu jest projekt pierwszej części blaszek. Do przygotowania ostania część - niestety prace idą bardzo powoli - i to nie ze względu na rysowanie ale z uwagi na długie analizy skąpej dokumentacji zdjęciowej. Liczę, że za miesiąc fizyczny postęp będzie już widoczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 Publika kibicuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Czerwca 2016 Jakby ktoś pytał - rysuję, rysuję, rysuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 3 Lipca 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Lipca 2016 Jakby ktoś pytał - rysuję, rysuję, rysuję... Narysowałem.... Na pierwszą blaszkę już czekam, powinna być lada moment u mnie. Druga dopiero będzie wysyłana do trawienia; zatem u mnie dopiero pod koniec lipca Czy zdążę? Oto jest pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Zdolny jesteś Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 4 Lipca 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Lipca 2016 Zdolny jesteś Rysowanie to najprostsza rzecz - teraz trzeba zacząć składać to do kupy, a z tym nie będzie tak różowo Pierwszą blaszkę mam już w rękach - wyszedł brak doświadczenia w projektowaniu - wiele delikatnych detali jest widocznych, jednak pod dwoma warstwami farby pewnie znikną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Lipca 2016 Share Napisano 5 Lipca 2016 Kolejny blaszkowiec !! BRAWO !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 wiele delikatnych detali jest widocznych, jednak pod dwoma warstwami farby pewnie znikną... dlaczego miałyby zniknąć...? rzadka farba, prawie mgiełka - i tak ze trzy razy można pomalować bez jakiejkolwiek utraty detali a i z dobrym pokryciem kolorem ... Czym malujesz? P.S. Blachy SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 21 Lipca 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Lipca 2016 wiele delikatnych detali jest widocznych, jednak pod dwoma warstwami farby pewnie znikną... dlaczego miałyby zniknąć...? rzadka farba, prawie mgiełka - i tak ze trzy razy można pomalować bez jakiejkolwiek utraty detali a i z dobrym pokryciem kolorem ... Czym malujesz? P.S. Blachy SUPER No to mnie troszeczkę podratowałeś na duchu ;) Czym maluję? Wcześniej Gunze i chyba bym pozostał przy nich choć mam jeszcze nie ruszone kolorki do amerykańców od WEM. Jeszcze nie podjąłem decyzji. Masz jakąś sugestię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Masz jakąś sugestię? Oczywiście Gunze. Ja malując Gunze nakładam zazwyczaj 3-4 warstwy bez utraty jakichkolwiek detali. Bardzo małe ciśnienie i bardzo rzadka farba. Proporcje: na kroplę farby 7-10 kropel rozcieńczalnika. Tak mi się wydaje - bo zazwyczaj mam już rozcieńczoną farbę do konsystencji mleka i dodatkowo przed malowaniem coś tam jeszcze "dokroplę" Odległość malowania 1-2cm od obiektu. Oczywiście bez podkładu powodzenia - fajny model będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 21 Lipca 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Lipca 2016 Masz jakąś sugestię? Oczywiście Gunze. Ja malując Gunze nakładam zazwyczaj 3-4 warstwy bez utraty jakichkolwiek detali. Bardzo małe ciśnienie i bardzo rzadka farba. Proporcje: na kroplę farby 7-10 kropel rozcieńczalnika. Tak mi się wydaje - bo zazwyczaj mam już rozcieńczoną farbę do konsystencji mleka i dodatkowo przed malowaniem coś tam jeszcze "dokroplę" Odległość malowania 1-2cm od obiektu. Oczywiście bez podkładu powodzenia - fajny model będzie Bez podkladu? Toś mnie tu zaskoczył..... Właśnie o ten podkład miałem największe obawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Lipca 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Lipca 2016 Żeby nie było, że nic nie robię.... Pomału pcham tę łajbę do przodu, czekam na drugą część blaszek i z każdym dniem znika mi to światełko w tunelu , ale nie rzucam ręcznika Poniżej stan na dzisiejszy wieczór, generalnie blacharka i hips produkcji własnej.... Cóż więcej można dodać, hahahha.... się robi, się robi PS.wybaczcie jakoś fotek ale ani sprzętu ani talentu w tej kwestii u mnie nie znajdziecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 29 Lipca 2016 Share Napisano 29 Lipca 2016 Chciałbym mieć taką wyobraźnię przestrzenną i cierpliwość aby samemu projektować.Znakomita robota Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 29 Lipca 2016 Share Napisano 29 Lipca 2016 O coś się ruszyło, super że działasz i idziesz do przodu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 30 Lipca 2016 Share Napisano 30 Lipca 2016 No i fajnie. Imitacje węży p.poż - te małe coś koło drzwi - to własna produkcja czy jakaś blaszka znanego wytwórcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Lipca 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 30 Lipca 2016 Imitacje węży p.poż - te małe coś koło drzwi - to własna produkcja czy jakaś blaszka znanego wytwórcy?Blaszka mało znanego wytwórcy - czyli moja , choć na FlyHawku widziałem gdzieś nieco inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 31 Lipca 2016 Share Napisano 31 Lipca 2016 Marcinie gdybyś kiedyś wypuścił na rynek blaszkę z takimi elementami wyposażenia pokładowego to biorę kilka sztuk. W zestawie do "Sary" Five Stara zrobili szoty/ściany tylko na przednich platformach właśnie z imitacjami węzy p.poz natomiast rufa została potraktowana po macoszemu. Będę musiał coś samemu wytworzyć z niczego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 31 Lipca 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 31 Lipca 2016 Marcinie gdybyś kiedyś wypuścił na rynek blaszkę z takimi elementami wyposażenia pokładowego to biorę kilka sztuk.Pewnie nie wypuszczę, ale jak chcesz to póki co jakieś 10 sztuk się znajdzie luzem (kolejne na blaszce, której jeszcze nie mam). Jak chcesz to mogę ci wysłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 pieknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 4 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Dziś odebrałem drugą część blaszek Patrzę na nie i widzę ciemność Ale nie zwykłem łatwo rzucać ręcznikiem na ring - nie mam dużej windy kotwicznej w druku 3D więc sobie zmajstrowałem z 56 elementów fototrawionych Ufff..... Jak na pierwszy raz takiej dłubanki to nawet jestem zadowolony Stocznia już dziś zamknięta - nie pukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 5 Sierpnia 2016 Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Z ilu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 5 Sierpnia 2016 Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Masochista ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 5 Sierpnia 2016 Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Pojechał z koksem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi