Super Moderator Reflect Napisano 4 Maja 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Maja 2016 Lecę dalej z materiałem :-) Dziś na tapecie lodówka Coca-Cola, przyznam, że zrobiona na bardzo szybko (około 2h). Jeszcze brakuje wielu detali, ale kształt już jest :-) Zapraszam do oglądania... I jeszcze dodałem butelki (bo zakładam, że tam będą). Do ułożenia zaprzęgnąłem silnik symulacyjny oraz 216 butelek (niektórych elementów nie da się ułożyć tak "z łapy"). To pożyteczna funkcja - określa kształt obiektu który spada i liczy kolizję. Proszę oto przykład: A tutaj już uspokojona kompozycja (butelki skaczą jeszcze przez chwilę aż do wygaśnięcia sił). Dzięki takiemu zabiegowi - elementy ułożone są bardzo naturalnie (zastanawiam się tylko, czy przypadkiem butelki nie są zbyt małe... ???) No i na koniec jeszcze lodówka w pobliżu dystrybutorów (finalne położenie zapewne się zmieni) I to by było na tyle ;-) Dzięki za wszystkie komentarze! Odpowiadając na pytanie - ja pracuję z Cinema 4d pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Wygląda jakbyś już położył Surfacera 1500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Wymiatacz ;) Lodówka z butelkami to będzie jeden wydruk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 4 Maja 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Maja 2016 Mogę wszystko drukować osobno... albo razem (drukarka, będzie zachwycona :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 No to w SF jest już pozamiatane ;) Możesz zdradzić jakim sprzętem będziesz drukował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Jak na razie wszystko wygląda naprawdę ciekawie czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Super rendery! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 bardzo ciekawe -- powodzenia ja w 3D (MAYA i 3D Max) siedziałem długo i dawno jak jeszcze drukarek 3D nie było nawet w projektach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 5 Maja 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Maja 2016 Jadę dalej... nawet się rozpędziłem muszę przyznać - no ale temat ciekawy (dla mnie przynajmniej ;-) Dziś na oko 4 godzinki dłubania. Głównie poprawiałem lodówkę (detale) oraz zrobiłem znak drogowy. Oglądajcie: No i na koniec jeszcze całość kompozycji (oczywiście to tylko tak poglądowo... położenie elementów zmieni się) Dzięki za wszystkie komentarze - jeśli macie jakieś sugestie do elementów, które powinny zaistnieć na mojej stacji - dajcie znać ;-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Witam Możesz napisać coś więcej o aspektach technicznych twojego projektu. Jakiego software używasz, i w jakim formacie są to pliki. Jakiego sprzętu używasz/będziesz używał do wydruku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 No Christian - pojechałeś na maksa. Czekam na te wydruki jak na ciepłe bułki. Powodzenia życzę i wygląda na to że będzie się tutaj nieźle działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 6 Maja 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Maja 2016 Czołem Panowie Jeśli chodzi o program w którym to robię to jak napisałem już wcześniej, ja używam Cinema 4d - to komercyjny produkt - zawiera moduły do modelowania, animacji a także rozbudowane silniki symulujące fizykę etc. Bardzo fajne narzędzie, którego interface jest podobny troszkę do Photoshop-a. Pliki są w formacie natywnym, ale program jest kompatybilny z drukarkami 3D (exportuje do formatu OBJ, który jest przetwarzany przez soft maszyny do STL - czyli pliku pod druk 3D). Maszyna która będzie drukować moją pracę to drukarka typu PolyJet - drukująca fotopolimerem -więcej o technologii TUTAJ (prawdopodobnie będzie to PolyJet Eden260VS) do usłyszenia Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 wooow..... no to zaorałeś to może się dołączę i podrzucę trochę inspiracji - może się przyda: https://www.pinterest.com/pin/325314773054901070/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 7 Maja 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Maja 2016 Dzięki M.A.V. !!! To nadaje się idealnie! W samochody raczej nie będę się bawił - chociaż oczywiście bez problemu można by takiego starego amerykańca machnąć :-) Bardziej zależy mi na małych elementach tła - beczki, karnistry porzucone narzędzia itp pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 A taka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 ....Bardziej zależy mi na małych elementach tła - beczki, karnistry porzucone narzędzia itp... Właśnie dziwna sprawa ale przeglądając wiele fotek z takich porzuconych stacji benzynowych rzuca się w oczy jedno - w zasadzie nie ma żadnych "drobnych" klamotów. Jak już, to jakieś duże wraki samochodów, ewentualnie sterty opon. Ciekawe czy resztą 'zaopiekowali się złomiarze" czy porzucający zostawili porządek. Z drugiej strony wiadomo, że przy jakiejś katastrofie (czy nuklearnej apokalipsie) to zupełnie inna bajka i jakieś porzucone w panice graty na pewno by się znalazły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Nadrabiam zaległości w poznawaniu konkursowych warsztatów i wreszcie tu dotarłem WOW Trochę jak Mad Max, trochę jak Fallout, trochę jak... (coś innego) Już mi się podoba - kibicuję i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 22 Maja 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Maja 2016 Czymś takim :-) pozdrawiam Chrstian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Ciekawe ile to będzie $... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 Co tam słychać na warsztacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 Może przyda się trochę tego produktu: http://www.agamazoologiczny.pl/teraria/729-trixie-piasek-pustynny-do-terrarium-czerwony-5kg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Czerwca 2016 @M.A.V. No nie bardzo mam możliwość pracy - cały czas biegam między biurem a warsztatami modelarskimi w poznaniu (remont). Mam nadzieję, że już na nowej lokacji dokończę stację. @jonathan Bardzo dziękuję - możliwe, że skorzystam :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 13 Czerwca 2016 Share Napisano 13 Czerwca 2016 Myślę że piasek godny uwagi. Korzystam z takowego u swojej jaszczurki. Jak coś mogę zrobić zdjęcie jak drobny jest ten piasek. Przy tym bardzo ciężki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 cichoszaaaaaaaa....czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 16 Czerwca 2016 Share Napisano 16 Czerwca 2016 Natrafiłem na magazyn WEATHERING i przypomniała mi się twoja praca. Może akurat się przyda. Jeśli chcesz to zajrzyj na 28stronę http://www.migjimenez.com/img/cms/PDF/WEATHERING%20GREATEST%20HITS.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi