makinen Napisano 6 Maja 2016 Autor Napisano 6 Maja 2016 Wstępnie z przypadkowym humvee Zaklepane jest tylko miejsce głównego bohatera na tle drzwi, które będą niebieskie Cytuj
kubisz Napisano 6 Maja 2016 Napisano 6 Maja 2016 Dzięki za foto Przyczepię się jak zwykle Nie bardzo rozumiem, co robią goście przed frontową ścianą z żaluzjami. Wielkość budynku i wzajemne usytuowanie głównego i bocznego wejścia sugeruje, że oba prowadzą raczej do jednego pomieszczenia. A nawet jeżeli założyć, że do dwóch osobnych, to - za Twoim opisem przebiegu zdarzenia - Kasal opuścił budynek "dopiero po upewnieniu się, że każdy z marine już ją [pomoc] uzyskał a Marines na zewnątrz budynku nie postrzelą własnych kolegów wychodzących z niego". Czyli budynek powinien być raczej oczyszczony z rebeliantów. Ustawiłbym figurki jako zabezpieczających teren na zewnątrz budynku, plecami do niego, dookoła wychodzącej trójki i Humvee. Nie zapomnij o jakichś dziurach po kulach, po tak intensywnej strzelaninie coś powinno być widać na ścianach. A nie myślałeś o tym, żeby dać jednemu do łapy aparat i odtworzyć moment zrobienia słynnego zdjęcia, albo chwilę tuż po? I pytanie poza konkursem - widziałem gdzieś galerię tego "przypadkowego Humvee"? Cytuj
makinen Napisano 6 Maja 2016 Autor Napisano 6 Maja 2016 Przychylam się do uwag- wszelkie sugestie mile widziane. Przestawi się. Skąd wziąć figuranta Marines, który robi, lub może robić zdjęcia po przeróbce???? temat "przypadkowego humvee" został poruszony tutaj ---> http://www.humvee-models.com/viewtopic.php?f=27&t=74&start=160 pod hasłem :"część warsztatowa do ukończenia" Cytuj
Gerd Napisano 6 Maja 2016 Napisano 6 Maja 2016 Malowałem kiedyś figurkę w UCP i więcej tego nie zrobię, a Ty widzę sobie hell painting zaserwowałeś. Cały tłumek.... Popatrzę. Cytuj
makinen Napisano 6 Maja 2016 Autor Napisano 6 Maja 2016 Gerd, trochę oszukam... Jak się zapatrujesz na to? viewtopic.php?f=68&t=53692 PS> jeszcze strzelec w wieży humvee i jeden "podpięty" pod radio w pojeździe. Miejsca dla człowieka z maskotką w plecaku chyba już nie będzie... Cytuj
kubisz Napisano 6 Maja 2016 Napisano 6 Maja 2016 Skąd wziąć figuranta Marines, który robi, lub może robić zdjęcia po przeróbce???? A temu stojącemu z tego zestawu: nie da się np. powiesić karabinu na przodzie i dać aparatu do lewej ręki? Tyle, że wtedy wyglądałby dużo bardziej statycznie i "spokojnie", niż ta pochylona dwójka, którą umieściłeś na wprost głównego wejścia. Musiałbyś ich jakoś... no nie wiem... odsunąć jak najbardziej od siebie na tej dioramie Albo... jeszcze strzelec w wieży humvee i jeden "podpięty" pod radio w pojeździe. Miejsca dla człowieka z maskotką w plecaku chyba już nie będzie... ...trochę przerzedzić tłum. Np. usuwając właśnie tych dwóch najbardziej "napiętych", a robiąc miejsce dla człowieka z maskotką w plecaku. temat "przypadkowego humvee" został poruszony tutaj ---> http://www.humvee-models.com/viewtopic.php?f=27&t=74&start=160 pod hasłem :"część warsztatowa do ukończenia" No właśnie coś gdzieś skądś kojarzyłem... Cytuj
makinen Napisano 6 Maja 2016 Autor Napisano 6 Maja 2016 to chyba nie jest dobry pomysł... http://www.jadarhobby.pl/black-dog-f35063-war-journalist-p-31967.html Cytuj
kubisz Napisano 6 Maja 2016 Napisano 6 Maja 2016 Na pewno nie Zresztą widać, że zdjęcie zostało zrobione z poziomu stojącego człowieka. A nie podpasowałaby Ci żadna z figurek z tego zestawu? Ewentualnie mix? Może z ładującego pocisk i uchylającego się po lewej stronie dałoby się wymodzić pstrykającego zdjęcie? Służę również aparatem z tego zestawu Cytuj
makinen Napisano 6 Maja 2016 Autor Napisano 6 Maja 2016 Kuba, obejrzyj ten zestaw i zobacz, czy można jakoś te ręce poprzyklejać... Cytuj
kubisz Napisano 6 Maja 2016 Napisano 6 Maja 2016 Ja Ci to w poniedziałek wyślę, zobaczysz sam. Bez szpachli na pewno się nie obejdzie, w końcu to Trumpeter, no i tym bardziej, jakbyś mieszał przeszczepami. Pokaż w wolnej chwili nowe ustawienie figurek po moich sugestiach, może ktoś jeszcze będzie miał jakieś spostrzeżenia. Cytuj
makinen Napisano 6 Maja 2016 Autor Napisano 6 Maja 2016 Nie wysyłaj, tylko oceń wstępnie, czy ma to sens. Może po przestawieniu figurek całość będzie grała bez fotografa. Cytuj
kubisz Napisano 6 Maja 2016 Napisano 6 Maja 2016 Fotograf byłby fajnym dopełnieniem historii, ale oczywiście nie nalegam, i bez tego zapowiada się imponująco. A skoro mam ocenić wstępnie (i mam nadzieję nie tylko ja), to dawaj nowe ustawienie Cytuj
makinen Napisano 6 Maja 2016 Autor Napisano 6 Maja 2016 To sprawdź proszę mierniczym okiem, czy tego Frankensteina da się poskładać. Cytuj
kubisz Napisano 6 Maja 2016 Napisano 6 Maja 2016 Mierniczym okiem - da się. Zawsze się da. Po linii najmniejszego oporu - ładowniczemu wymieniasz pocisk na aparat. Powinno to chyba nawet całkiem naturalnie wyglądać - gość przykłada aparat do oczu albo go od nich odsuwa. Trochę bardziej kombinując - można mu przeszczepiać ręce od pozostałych - zawsze któraś ugięta spasuje na tyle, żeby aparat był przy twarzy. Jakby co - dłonie (tylko dłonie) klęczącego już wykorzystałem. Cytuj
Gerd Napisano 6 Maja 2016 Napisano 6 Maja 2016 http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=53692 - wrzuć to jakoś żeby szło zobaczyć. Najlepiej między URL-e z pełnego edytora ;) Cytuj
makinen Napisano 6 Maja 2016 Autor Napisano 6 Maja 2016 http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=53692 - wrzuć to jakoś żeby szło zobaczyć. Najlepiej między URL-e z pełnego edytora ;) aaaaa....tak dla słabszych...? Cytuj
kubisz Napisano 6 Maja 2016 Napisano 6 Maja 2016 Zobacz w pierwszym wpisie na tej stronie - dałeś pół linku. A we wpisie powyżej moderator zadziałał i już poprawił, zresztą zostawił podpis Cytuj
Moses Napisano 7 Maja 2016 Napisano 7 Maja 2016 Pozwolę sobie okrasic temat materiałem videło https://www.youtube.com/watch?v=fg7KGAN3TIE Makinen Ci kolesie kompletnie nie pasują do Falludzy. Jeden ma kamizelkę MTV (ten po lewej) wprowadzoną w 2006 a ten po prawej ma SPC zastępującego MTVkę. Cytuj
makinen Napisano 7 Maja 2016 Autor Napisano 7 Maja 2016 (edytowane) Wiedziałem, ze Moses tu wpadnie Co teraz? Najgorsze jest to, ze żeby coś sensownego wymyśleć, to mając na rynku ograniczoną liczbę zestawów w określonych pozach i nie zawsze właściwym oporzadzeniu i umundurowaniu pozostaje nam...no właśnie- co? Ps. Będąc precyzyjnym- materiał Mosesa dotyczy pierwszej bitwy o Fallujah, a moja scenka teoretycznie dotyczy drugiej... Edytowane 7 Maja 2016 przez Gość Cytuj
makinen Napisano 7 Maja 2016 Autor Napisano 7 Maja 2016 magiczne maści, które stosuję u Lovity Pewnie tak, tylko najpierw trzeba gościa rozebrać z niewłaściwej kamizelki... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi