makinen Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 Wstępnie z przypadkowym humvee Zaklepane jest tylko miejsce głównego bohatera na tle drzwi, które będą niebieskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Dzięki za foto Przyczepię się jak zwykle Nie bardzo rozumiem, co robią goście przed frontową ścianą z żaluzjami. Wielkość budynku i wzajemne usytuowanie głównego i bocznego wejścia sugeruje, że oba prowadzą raczej do jednego pomieszczenia. A nawet jeżeli założyć, że do dwóch osobnych, to - za Twoim opisem przebiegu zdarzenia - Kasal opuścił budynek "dopiero po upewnieniu się, że każdy z marine już ją [pomoc] uzyskał a Marines na zewnątrz budynku nie postrzelą własnych kolegów wychodzących z niego". Czyli budynek powinien być raczej oczyszczony z rebeliantów. Ustawiłbym figurki jako zabezpieczających teren na zewnątrz budynku, plecami do niego, dookoła wychodzącej trójki i Humvee. Nie zapomnij o jakichś dziurach po kulach, po tak intensywnej strzelaninie coś powinno być widać na ścianach. A nie myślałeś o tym, żeby dać jednemu do łapy aparat i odtworzyć moment zrobienia słynnego zdjęcia, albo chwilę tuż po? I pytanie poza konkursem - widziałem gdzieś galerię tego "przypadkowego Humvee"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 Przychylam się do uwag- wszelkie sugestie mile widziane. Przestawi się. Skąd wziąć figuranta Marines, który robi, lub może robić zdjęcia po przeróbce???? temat "przypadkowego humvee" został poruszony tutaj ---> http://www.humvee-models.com/viewtopic.php?f=27&t=74&start=160 pod hasłem :"część warsztatowa do ukończenia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Ambitny projekt, życzę Ci powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Malowałem kiedyś figurkę w UCP i więcej tego nie zrobię, a Ty widzę sobie hell painting zaserwowałeś. Cały tłumek.... Popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 Gerd, trochę oszukam... Jak się zapatrujesz na to? viewtopic.php?f=68&t=53692 PS> jeszcze strzelec w wieży humvee i jeden "podpięty" pod radio w pojeździe. Miejsca dla człowieka z maskotką w plecaku chyba już nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Skąd wziąć figuranta Marines, który robi, lub może robić zdjęcia po przeróbce???? A temu stojącemu z tego zestawu: nie da się np. powiesić karabinu na przodzie i dać aparatu do lewej ręki? Tyle, że wtedy wyglądałby dużo bardziej statycznie i "spokojnie", niż ta pochylona dwójka, którą umieściłeś na wprost głównego wejścia. Musiałbyś ich jakoś... no nie wiem... odsunąć jak najbardziej od siebie na tej dioramie Albo... jeszcze strzelec w wieży humvee i jeden "podpięty" pod radio w pojeździe. Miejsca dla człowieka z maskotką w plecaku chyba już nie będzie... ...trochę przerzedzić tłum. Np. usuwając właśnie tych dwóch najbardziej "napiętych", a robiąc miejsce dla człowieka z maskotką w plecaku. temat "przypadkowego humvee" został poruszony tutaj ---> http://www.humvee-models.com/viewtopic.php?f=27&t=74&start=160 pod hasłem :"część warsztatowa do ukończenia" No właśnie coś gdzieś skądś kojarzyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 to chyba nie jest dobry pomysł... http://www.jadarhobby.pl/black-dog-f35063-war-journalist-p-31967.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Na pewno nie Zresztą widać, że zdjęcie zostało zrobione z poziomu stojącego człowieka. A nie podpasowałaby Ci żadna z figurek z tego zestawu? Ewentualnie mix? Może z ładującego pocisk i uchylającego się po lewej stronie dałoby się wymodzić pstrykającego zdjęcie? Służę również aparatem z tego zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 Kuba, obejrzyj ten zestaw i zobacz, czy można jakoś te ręce poprzyklejać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Ja Ci to w poniedziałek wyślę, zobaczysz sam. Bez szpachli na pewno się nie obejdzie, w końcu to Trumpeter, no i tym bardziej, jakbyś mieszał przeszczepami. Pokaż w wolnej chwili nowe ustawienie figurek po moich sugestiach, może ktoś jeszcze będzie miał jakieś spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 Nie wysyłaj, tylko oceń wstępnie, czy ma to sens. Może po przestawieniu figurek całość będzie grała bez fotografa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Fotograf byłby fajnym dopełnieniem historii, ale oczywiście nie nalegam, i bez tego zapowiada się imponująco. A skoro mam ocenić wstępnie (i mam nadzieję nie tylko ja), to dawaj nowe ustawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 To sprawdź proszę mierniczym okiem, czy tego Frankensteina da się poskładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Mierniczym okiem - da się. Zawsze się da. Po linii najmniejszego oporu - ładowniczemu wymieniasz pocisk na aparat. Powinno to chyba nawet całkiem naturalnie wyglądać - gość przykłada aparat do oczu albo go od nich odsuwa. Trochę bardziej kombinując - można mu przeszczepiać ręce od pozostałych - zawsze któraś ugięta spasuje na tyle, żeby aparat był przy twarzy. Jakby co - dłonie (tylko dłonie) klęczącego już wykorzystałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=53692 - wrzuć to jakoś żeby szło zobaczyć. Najlepiej między URL-e z pełnego edytora ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=53692 - wrzuć to jakoś żeby szło zobaczyć. Najlepiej między URL-e z pełnego edytora ;) aaaaa....tak dla słabszych...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Zobacz w pierwszym wpisie na tej stronie - dałeś pół linku. A we wpisie powyżej moderator zadziałał i już poprawił, zresztą zostawił podpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 się jakoś w pół skopiowało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyps Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Ooo Panie, bardzo ambitny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 Pozwolę sobie okrasic temat materiałem videło https://www.youtube.com/watch?v=fg7KGAN3TIE Makinen Ci kolesie kompletnie nie pasują do Falludzy. Jeden ma kamizelkę MTV (ten po lewej) wprowadzoną w 2006 a ten po prawej ma SPC zastępującego MTVkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Maja 2016 Autor Share Napisano 7 Maja 2016 (edytowane) Wiedziałem, ze Moses tu wpadnie Co teraz? Najgorsze jest to, ze żeby coś sensownego wymyśleć, to mając na rynku ograniczoną liczbę zestawów w określonych pozach i nie zawsze właściwym oporzadzeniu i umundurowaniu pozostaje nam...no właśnie- co? Ps. Będąc precyzyjnym- materiał Mosesa dotyczy pierwszej bitwy o Fallujah, a moja scenka teoretycznie dotyczy drugiej... Edytowane 7 Maja 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauoli00 Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 magiczne maści, które stosuję u Lovity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Maja 2016 Autor Share Napisano 7 Maja 2016 magiczne maści, które stosuję u Lovity Pewnie tak, tylko najpierw trzeba gościa rozebrać z niewłaściwej kamizelki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauoli00 Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 to go na ,,skrobankę" wysłać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi