mydlo Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 No to się zvezda postarała:D sorry za off top, ale milczacy widze że do zepsutych dodałeś ATRa, czemu się nie chwalisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 No to się zvezda postarała:D sorry za off top, ale milczacy widze że do zepsutych dodałeś ATRa, czemu się nie chwalisz? Bo nie ma czym Nie miałem weny aby się przy nim 'wykazać' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 31 Maja 2016 Autor Share Napisano 31 Maja 2016 Podaj wymiary koła - mam sporo pozostałości po A330, po AN-124, może coś przypasi, to ci wyślę. Dzięki wielkie. Potem dam Ci wymiary na PW. Szukałem wszędzie i nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 31 Maja 2016 Autor Share Napisano 31 Maja 2016 Położyłem biały kolor Gunze H 11. Myślę jednak, że w niektórych miejscach trzeba będzie użyć szarego łosza. Jak dla mnie malowanie białym kolorem nie należy do łatwych. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 No takie przeszukiwania klamotów to jest u mnie już Faza 2, o ile w Fazie 1 nie znajdę części bezpośrednio pod stołem. Faza 3, zwana Czystą Desperacją, to jest szczegółowe przeszukiwanie zawartości kosza na śmieci, bo a nuż do niego to wpadło (z sortowaniem i przeglądaniem każdego śmiecia) oraz - moje ulubione zajęcie - chodzenie na czworakach po trasach którymi przemieszczałem się bezpośrednio po zagubieniu części, w złudnej nadziei że gdzieś to tam spadło bo przyczepiło się do ubrania. Z reguły Faza 3 niczego nie daje, za to okazuje się że szukany element wpadł mi we włosy albo przeczepił się do rękawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 31 Maja 2016 Autor Share Napisano 31 Maja 2016 Kółko pewnie odkurzacz zjadł. Sprawdzę dopiero jak nowe worki sobie zakupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 Bo odkurzacz to dobre narzędzie Search&Rescue. Zakładasz na szczotkę pończochę i odkurzasz, co ma być znalezione zostaje na pończosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 31 Maja 2016 Autor Share Napisano 31 Maja 2016 Model pomalowałem matowym białym i nawet o tym nie wiedziałem. Chyba dobrze było by psiknąć półmatowym lakierem przed maskowaniem ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2016 Dałem na wszystko bezbarwny lakier i czekam jak wyschnie. Potem maskowanie pod aluminiowe i pomarańczowe akcenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2016 Dziś pomalowałem krawędzie skrzydeł i statecznika farbką Gunze C8. Aluminiowe akcenty oraz dysze na silnikach też już pomalowane. created by picasa2html.com Kółka bez jednego także pomalowane. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Z doświadczenia krawędzie i obręcze wlotów silników zawsze maluje na samym końcu. Jak je polakierujesz to stracą efekt, jak zamaskujesz to istnieje ryzyko ich zdarcia, a do końca modelu jeszcze trochę i pod wpływem paluchów ten srebrny robi się bardzo brzydki... weź to po uwagę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Ja też właśnie dlatego eksperymentuję z metalizerami Model Master i ichnim sealerem/utrwalaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2016 Dzięki za radę, ale myślę że Gunze C8 to bardzo dobra farba i pod wpływem palców oraz taśmy nie schodzi. Także myślę że będzie dobrze, bo już nie raz malowałem tą farbą. Zresztą na zdjęciach te krawędzie aż tak się nie świecą i wyglądają bardziej na kolor aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 No to tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2016 Na tym zdjęciu nie widać aby te krawędzie aż zbytnio się świeciły. Wiadomo że w ostrym słońcu efekt będzie inny, ale na modelu też. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dru Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Jedyne miejsce gdzie cały czas coś się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2016 No dzieje się bo dwa tygodnie na L 4 już siedzę. W poniedziałek już do roboty ale na model też znajdę czas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2016 Z silników ściągnąłem już maskowanie i okazało się, że jest kilka miejsc do lekkiego retuszu. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Dawno już nie oglądałem z takim zainteresowaniem prac przy pasażerskim w 144, robótka pierwowo sorta. Do maskowania użyłeś taśmy Tmki na tak dużą skalę! Jakie straty po zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2016 Dzięki, co do taśmy to na razie ściągnąłem tylko z silników i nie zerwała farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 4 Czerwca 2016 Share Napisano 4 Czerwca 2016 No dzieje się bo dwa tygodnie na L 4 już siedzę. W poniedziałek już do roboty ale na model też znajdę czas . to dobrze że wyjaśniłeś bo ja już zacząłem podejrzewać że jesteś rentierem Na tym zdjęciu nie widać aby te krawędzie aż zbytnio się świeciły. Wiadomo że w ostrym słońcu efekt będzie inny, ale na modelu też. created by picasa2html.com ja robiłem krawędzie natarcia aluminium z Alclada, zrobiłem jednak błąd ponieważ użyłem 101 zamiast 119 airframe aluminium i teraz te linie sprawiają wrażenie chropowatych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2016 Dobry pomysł z tymi karteczkami . Co do Alcadów to jeszcze nie próbowałem malować tymi farbkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 4 Czerwca 2016 Share Napisano 4 Czerwca 2016 Ja właśnie Alcladów też nie mam. Ale ich chrom jest zdaje się najlepszy. Tylko nie wiem który to numer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2016 Taśma już zdjęta i w żadnym miejscu nie poderwało farby. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 4 Czerwca 2016 Share Napisano 4 Czerwca 2016 Całe szczęście, bo przy tej ilości cm2 przyklejonej taśmy, właśnie zerwania powłoki się obawiałem. Kurde, szczęściarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi