barszczo Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2016 Suchy pędzel z szarego. Tam nie ma za bardzo co malować, kilka czerwonych reszta czarna jak noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2016 Wygląd na chwilę obecną, wklejone hamulce aerodynamiczne i klapy, podwozie główne gotowe do malowania, zespół napędowy na ostatniej prostej złożony na sucho do zdjęcia: Dzisiaj zabieram się za żywiczne pylony, będzie trochę zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2016 Pylony gotowe, silnik uzbrojony w przewody do świec. Lakiernia nadciąga wielkimi krokami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2016 Silnik zakończony, tak to ostatecznie wyszło: I Skyraider w całej krasie: Jeszcze parę pierdółek przy kokpicie, parę anten i malujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2016 Drobne prace w okolicach kokpitu, pomalowana osłona tablicy, dopasowany celownik który wygląda jak wygląda...: Parę chwil i jest ciut lepiej: Grunt to grunt, następnie doklejona owiewka i oto mamy: Jeszcze tylko drobna polerka po całości i zaczynamy zabawę z aerografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2016 Pierwsze malunki, zdjęcia na szybko między meczami: Pod spodem cieniowanie jaśniejsze, w ogóle to malowanie to będzie jeden wielki eksperyment. Trzymajcie kciuki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2016 Aerograf w dłoń i oto jasnoszary Gunze H311 na miejscu, starałem się nie wygasić za mocno cieniowania: No a teraz grają Włosi, więc już nic dzisiaj nie zmaluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Czerwca 2016 Share Napisano 13 Czerwca 2016 No ale wygasiłeś. Bez problemu możesz to poprawić kolorem Tamiya Smoke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2016 Zapewniam Cię Solo że jest dokładnie tak jak miało być, a Smoke jeszcze pójdzie w ruch . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2016 Kolejny kolor położony, brąz FS30219. Na prawdziwym samolocie kamuflaż był cięty na ostro, więc u mnie też tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Na tym etapie już coś zacznij działać aerografem w temacie okopceń za wydechami, żeby na koniec nie było zbyt jednorodnie i jak umazane węglem ;) Z kopciuchem na tym samolocie można się popisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2016 Powiem tak, kopciucha się trochę obawiam. Nigdy nie było to moja mocną stroną, zazwyczaj używałem pigmentów, a tutaj trzeba będzie pobawić się aerografem. Mam trzy zdjęcia tej maszyny: pierwsze praktycznie bez okopceń, drugie preferowane z delikatnym śladem (oba na początku relacji) i to, z charakterystycznym dla Skyraidera śladem: Najfajniejsze jest to ostatnie ale nie wiem czy podołam, temat jeszcze do przemyślenia. Tymczasem dzisiejsza skromna aktualizacja, zabezpieczone pasy Wing Comandera i tło pod litery na ogonie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Czerwca 2016 Share Napisano 15 Czerwca 2016 Czy litery na ogonie nie miały być czarne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2016 Jak najbardziej czarne, jak spojrzysz uważniej na zdjęcie powyżej, zobaczysz że są namalowane na tle brązowego kamuflażu (maja brązowe ramki dookoła). A że kalkowe maja błędny kolor tła więc nie było wyjścia. Niestety napis Miss Eileen też ma błędny kolor, ale z tym już nic nie zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Czerwca 2016 Share Napisano 15 Czerwca 2016 Ja nie widzę niczego namalowanego, tylko wydaje mi się (popraw mnie jeśli się mylę), że nakleiłeś maski TC na brązowe tło, a powinieneś chyba na czarne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2016 Atlis, tak jest. Litery mają obwódkę koloru brązowego takiego jak w kamuflażu. Jak będzie po lewej widać na zdjęciu, po prawej całość na zielonym tle. Idę na łatwiznę i same czarne literki będą z kalki, po naklejeniu dookoła zostanie brązowa obwódka. Co do kopcia przymierzam się do emalii żeby łatwo można było poprawić w razie niepowodzenia, na pewno wcześniej poćwiczę na jakimś strupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2016 Drugi kolor od góry na miejscu. Zielony FS34102 czyli Gunze H303: Brąz to oczywiście też Gunze H310. A właściwie nie Gunze tylko Mr.Hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2016 Ostatni kolor położony. Gunze H309 jako ciemno zielony FS34079: Teraz muszę go na spokojnie obejrzeć w świetle dziennym bo ten dzisiejszy kolor wydaje się miejscami za ciemny. Jutro ewentualne poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2016 Malowanki uważam za zakończone. Po poprawkach wygląda to tak: Teraz połysk i mój "ulubiony" etap czyli kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Wygląda jak Skyraider ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Eleganckie malowanie. Takie trochę standardowe, ale mam nadzieję że weathering zrobi robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2016 Kalki to niestety totalna porażka. O ile po starym Revellu spodziewałem się kłopotów, to litery i cyfry na ogonie z rosyjskiego Print Scale pobiły na głowę wszystko co kiedykolwiek kładłem na model. Beznadziejny gruby i matowy podkład, każdą literę i cyfrę trzeba wycinać osobno, nie działają na nie płyny zmiękczające i wszechobecne srebrzenie pomimo potrójnej warstwy Sidoluxu. No ale żeby nie było że tylko narzekam: Jeszcze do obklejenia skrzydła i nazwa własna na osłonie silnika. Na dokładkę lada dzień wchodzą fachmani masakrować mi łazienkę, więc modelowanie zwolni jeszcze bardziej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Czerwca 2016 Share Napisano 22 Czerwca 2016 oj tam, oj tam... dobrze jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2016 Kalki położone. Płynów hektolitry poszły, a i tak się srebrzą tu i ówdzie. Finisz widać na horyzoncie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 24 Czerwca 2016 Share Napisano 24 Czerwca 2016 Ładny, ale masz niedomalowaną literę C po prawej stronie i fragment pasów też po tej stronie u góry (brak piaskowego koloru). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi