jureczek Napisano 15 Lipca 2016 Autor Share Napisano 15 Lipca 2016 Sleepwalker- chyba mi się udało Przeszlifowałem położyłem nowy preszaiding A oto próbny efekt, mas- kowalem plastelina wnuków Jestem zadowolony bo o taki efekt mi chodziło Powolutku jadę do przodu Solo ,Twoja 18-tka jest zarąbista.Mam stara w 48-ce-sklejona,miała jeszcze wypukle linie podziału.Rylem strasznie.Czeka na wenę i chyba w takim malowaniu jak Twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Lipca 2016 Share Napisano 15 Lipca 2016 Prawe skrzydło wygląda - jeśli chodzi o kontrast - tak jak powinno wyglądać. Też jestem ciekaw co zmieniłeś w kwestii farb, że teraz się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 15 Lipca 2016 Autor Share Napisano 15 Lipca 2016 Sleepwalker -Zaznaczyłem ,ze dość porządnie mieszałem zawartość słoiczka-pędzelkiem,aby dokładnie wymieszać pigment z spodu potem dość długo machałem słoikiem. Malowanie i efekt po tych zabiegach pokazałem na zdjęciach.Bylem bardzo nie zadowolony Dzięki waszym podpowiedzią pokombinowałem z kolorem dołu tzn. H-308 -FS-36375 Do 10 kropel H 308 dodałem 3 krople białej H 316 To jest to co mnie zadowoliło ,bo jechałem powolutku (10+1;10+2) Solo efekt tej kombinacji widać właśnie na prawym skrzydle Z radości z efektu wstawiłem fotkę,malowanie musiałem odłożyć na później bo zona nie mogla dać rady z rozbrykanymi wnukami Właśnie skończyłem malowanie ,jednak z godzinkę musi wyschnąć Nie chce podpisu w postaci lini papilarnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 16 Lipca 2016 Autor Share Napisano 16 Lipca 2016 Teraz kamuflaż, przecieranie,brudzenie i zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 Świetnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 Świetny brzydal tu powstaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 Także i w moim guście bardzo fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 Wygląda to naprawdę fajnie. Ciekaw jestem efektu końcowego. Bardzo chcesz go brudzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 16 Lipca 2016 Autor Share Napisano 16 Lipca 2016 ciesze się ogromnie, ze się podoba Takie opinie dają kopa W poprzednim wątku pisałem o brudzeniu,złe się wyraziłem -dzikusy nie są mocno utytłane.Chodzi mi plamistość Nie wiem czy zdjęcia to oddadzą ,ale chodziło mi o coś takiego Samolocik schnie ,a ja walczę z podwoziem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 Jurek bez końcowej galerii stawiam na Ciebie ja niestety wież gdzie i wiesz że bez niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 17 Lipca 2016 Autor Share Napisano 17 Lipca 2016 Wielkie dzięki Sabatms -wiem Solo zajęty,Atlis się guzdrze Jednak grono rywali duże i dużo pięknych modeli Marzy mi się miejsce chociaż w pierwszej dziesiątce jak zdążę skleić Po probie podwozia ,leci mi do tylu,a wsadziłem w dziób sporo ołowiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 ciesze się ogromnie, ze się podobaTakie opinie dają kopa W poprzednim wątku pisałem o brudzeniu,złe się wyraziłem -dzikusy nie są mocno utytłane.Chodzi mi plamistość Nie wiem czy zdjęcia to oddadzą ,ale chodziło mi o coś takiego Samolocik schnie ,a ja walczę z podwoziem A w jaki sposób wykonałeś tą "plamiastość"? Ciekawi mnie to bardzo bo wygląda rewelacyjnie, w mojej ocenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 …Po probie podwozia ,leci mi do tylu,a wsadziłem w dziób sporo ołowiu Przyklej przednie koło do podstawki na CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 17 Lipca 2016 Autor Share Napisano 17 Lipca 2016 Tak ,tez biorę to pod uwagę Jednak chce sprawdzić ile brak ,aby się ustabilizował Jeśli nie za dużo,to mam nie przyklejone i ne zrobione jeszcze działko Kombinuje nawiercić otwór i przez niego wepchnąć jakiś ołowiany pręt W dziobie upchnąłem sporo ołowiu.Mialem problem z spasowaniem dolnej pokrywy.Poszła szpachla ,ale widać delikatniutki szew,i tylko na powiększonych fotkach.Malo tam miejsca ,Wypełnia je komora podwozia przedniego i wanna kokpitu.Teraz wiem ze powinienem wkleić jakaś płytę z ołowiu,z tylu za fotelem i było by bez problemu Na razie walczę : z goleniami podwozia.HB się zbytnio nie przyłożył.Prawie zwykle patyki ,nie ma w zestawie nawet reflektorów do lądowania,na przedniej goleni. Wiec sobie rzeźbie i kombinuje jak zrobić rozmyte czarne kamo,tak jak na zdjęciu ,które mnie zainspirowało Dzisiaj opuściła mnie wena twórcza,wiec dla sprężenia podziwiam modele Rywali i warsztacik KRL http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=54707 Nauki nigdy nie za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 17 Lipca 2016 Autor Share Napisano 17 Lipca 2016 Rymulus ,przepraszam czytam posty,a a nie zajrzałem do swoich Juz opisuje technikę jaka to zrobiłem Na tym zdjęciu widać to chyba lepiej Słabe te moje zdjęcia, w realu wygląda na prawdę lepiej Potrzebne specyfiki Na pomalowany akrylami Gunze położyłem jako werniks-(W moim nazewnictwie to izolator bo izoluje poszczególne warstwy lakieru)Gloss Cote Humbrola-olejny Po wyschnięciu napa calem pędzelkiem specyfik AK,Otrzymując taki efekt Na jeszcze mokry specyfik AK pryskałem kolorem bazowym z kropelka czarnego(5 baza + 1 czarny) Po wyschnięciu -Gunze schnie szybko-ok,15-20 min, papierem o gradacji 4000 na mokro delikatnie szlifowanko .Drobne poprawki wykonuje filcem tez na mokro PO wyschnięciu pryskam lakier do zabezpieczenia przed dalszymi obróbkami,w zależności od planów dalszej pracy ,i tak jak w planach akryle -to izolator- olej lub celuloza,jeśli olej lub celuloza to Sidoluks Koledzy zaznaczam ,ze nie jestem specem od lakierowania, tak sobie wykombinowałem,a co najważniejsze jestem bardzo zadowolony z efektu mojej pracy Przeglądając posty zauważyłem ,ze podobne efekty koledzy modelarze uzyskują za pomocą soli.A mnie nie udało się podkraść zonie lakieru do włosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 Sposób niby prosty, a jaki genialny ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 17 Lipca 2016 Autor Share Napisano 17 Lipca 2016 Sleepwalker super masz te zdjęcia Właśnie do tego zmierzam ,Musze potrenować z czarnym kamo ,gdzieś na sucho aby nie spartolić już osiągniętego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 Kombinuj, dobrze Ci idzie. A to chyba jedno z fajniejszych malowań: trzeba będzie zamówić takie kalki Ogólnie przy tym samolocie jest spore pole do popisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 Ja podobny efekt robiłem z użyciem soli (na moim Rafalle) mi wyszło niezbyt dobrze. Twój pomysł z werniksem wygląda całkiem fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 A moze jak w realu na tych A-10 , nałóż czarnego oleja i wycieraj całe powierzchnie white spirytem ? Z tego co widze na zdjęciach od jonathana , amerykańcy wycierają te sadze z działka white spirytem albo mekiem . Tego drugiego nie stosuj bo zje Ci model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 20 Lipca 2016 Autor Share Napisano 20 Lipca 2016 Więcej nie kombinuje, aby nie spartolić Jestem zadowolony z efektu Gondola silnika w środku na biało i obwódka na zewnątrz. Sidoluks i kalki Podrasowałem golenie I co najważniejsze napchałem przez wywiercony otwór działka ołowiu ,ustabilizowałem nie leci na "D" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 No i bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 22 Lipca 2016 Autor Share Napisano 22 Lipca 2016 "prawie "podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Przez Ciebie sam już zacząłem zbierać rożne materiały aby polepić jakiegoś guźca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Wszystko to co najciekawsze jest w cieniu, więc wiele nie widać, ale chyba faktycznie ładnie to zaczyna wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi