Skocz do zawartości

Abrams od RMF + Voyager do Dragona :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 653
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zdecydowanie muszka (ze względu na wymienne lufy nie jest mocowana na lufie), z uwagi na to, że w M2 jest celownik przeziernikowy nie masz klasycznej szczerbinki, tylko właśnie przeziernik

Napisano
Zdecydowanie muszka (ze względu na wymienne lufy nie jest mocowana na lufie), z uwagi na to, że w M2 jest celownik przeziernikowy nie masz klasycznej szczerbinki, tylko właśnie przeziernik

Na FB mówią, że "pizdyk", czyli też ładnie

Napisano
32 strony, a tu dopiero kopuła i karabin prawie ukończony Dorotka idziesz na rekord

Kopuła, karabin i 1 (słownie: jeden) pocisk 0.5cala.

Nie do końca... Pocisk nie jest jeszcze skończony... No i o całym "spodzie" Kolega Tomek zapomniał

Druk%20016b_zpsva0bczzh.jpg

Napisano

Ma ktoś może "pomysła" jak zrobić rozgraniczenia dla trzech kolorów na elemencie o grubości 0,25 mm, bez taśmy, farbą o super drobnym pigmencie, żeby się "czapeczka" na końcu nie robiła???

Druk%20035o007_zpsiodnnzvx.jpg

Napisano
Zamocować w jakiejś wolnoobrotowej maszynie tzn. tam gdzie wchodzi na obroty płynnie od zera typu wiertarka , wkrętarka i zmalować cieniutkim pędzelkiem .

Piotrze... Nie znam tak cienkich pędzelków, którymi można by namalować tak cienki "pasek"....

• Super Moderator
Napisano

Raczej ciężko będzie z w/w maszynkami co by bicia nie miały na tak małym elemencie... Ja bym próbował zanurzyć w rzadkiej farbie... Bo to małe strasznie

Napisano
Raczej ciężko będzie z w/w maszynkami co by bicia nie miały na tak małym elemencie... Ja bym próbował zanurzyć w rzadkiej farbie... Bo to małe strasznie

Nie sprawdza się z powodu grubości pigmentu... Na tę chwilę najlepsze są rezultaty z Micronem, ale to byłoby rozwiązanie gdybym miał do czynienia z jednym kolorem... Niestety są trzy...

Napisano

Nieaktualne.... Na wieczór mnie olśniło. Da się, choć trzeba jeszcze tę moją metodę ulepszyć (ale to już jutro)... W pełni powtarzalna i pod kontrolą Sorry ale fotka na szybko...

Druk%20035o008_zpsihrlys0e.jpg

Napisano
Zajob z Ciebie i tyle

Pięknie... juz widzę jak taki nabój strzela z pęsety.xD

Do tej pory żaden nie wystrzelił, także luz... Zresztą jest potrzeba tylko pięć

Napisano
Tylko 5?.... No dobra, to żart bo te 5 wbijają w siedzisko.

A tak z drugiej mańki - będziesz też Dorotko robił ogniwka, jak to się ładnie mówi, taśmy rozsypnej?

No, jak nie, jak tak Przecież nie będę leżeć luzem między pudełkiem, a karabinem...

Napisano

Dorzucę dowódcy trochę map na biurowej podkładce, żeby wiedział w którą stronę ma strzelać... Przy okazji pomyślałem, że przydałby się długopis... Robił ktoś? Mógłby być ołówek, albo flamaster..

Druk%20035o0010_zpsqfaxox1m.jpg