Dorotka Napisano 6 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2016 A możesz wrzucić oryginały tych zdjęć? Niepowiększone i bez zaznaczeń Bardzo proszę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2016 Wiarygodne źródło (człowiek z Armoramy) twierdzi, że to pojemnik BII (cokolwiek to znaczy) z 5-tonowego HEMTT. Zdjęcia na razie nie ma, a ja nie mam pojęcia który to jest Że to chyba długie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2016 He, he... Wygląda na to, że załoga "mojego" Abramsa pożyczyła sobie od kolegów łańcuch i wzięła pasujące jej pudełko. Można powiedzieć, że wojenny bajzel w pełnej krasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 Świrujemy i kompletujemy rzeczy na kosze... Przy okazji pojemnik zaprojektowany przez Abera do HEMTT z Italarei jest za długi (co widać na fotce). Trzeba brać z Eduarda do Dragonowskiego SEP-a... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2016 Opanowuje bałagan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2016 Troszkie podkładów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2016 Koszyki i zasobniki trafiły na miejsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2016 Udało się też po długich przygodach, którymi nie będę zanudzał (chyba, że ktoś zainteresowany), ogarnąć to dziadowskie pudełko, wraz z jego historią. Przy okazji poznałem na odległość jednego załoganta robionego czołgu. Do teraz jestem w szoku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 chyba, że ktoś zainteresowany Lubię takie rozkminy, więc chętnie przeczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Dawaj śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2016 Zawsze się jakiś Popapraniec znajdzie, a tu nawet dwóch... Przez warsztat na „Armoramie” i później FB udało mi się odnaleźć gościa, który służył w jednostce „BI” i „BB”. Wiedział co to za złom wozili więc zacząłem go prywatnie nękać, skąd wie, bo zdjęcia niewyraźne. Ble, ble, ple, ple okazało się że zna załogę i dał mi namiar na jednego załoganta. Załogant zeznał, że w dwa czołgi wjechali do jakiejś bliżej mu nieznanej składnicy złomu i zwyczajnie wzięli sobie po jednym pojemniku od HEMTT. Na „BI” trafił krótszy, na „BB” trafił dłuższy. Wozili w tym różne różności, od skarpetek po wódę, znaczy wodę oczywiście. Dopiero jak to zeznał popatrzyłem jeszcze raz na fotki tych czołgów i faktycznie na jednym jest taki, a na drugim owaki. W każdym bądź razie zamówiłem sobie blaszki od HEMTT do modelu Italarei i kontemplując swój geniusz czekałem na listonosza. Otrzymany pojemniczek poskładałem i okazało się, że jestem idiotą nie geniuszem, bowiem blachy robione są pod model Italarei i niekoniecznie muszą pasować pod model Abramsa z RMF. Generalnie był za duży i nadawał się na wysypisko, bo właściwie nie wchodził do abramsowego kosza. Po kolejnych poszukiwaniach okazało się, że takowy (albo nie takowy, ale taki sam) kosz występuje w blachach do Dragonowskiego SEP-a. I po sprawie. Uff… Się rozpisałem obrzydliwie…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 No i gitara Dobrze, że "Popapraniec" z wielkiej litery napisałeś, uznam to za komplement Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Wiarygodność modelu wzrosła o jakieś 467%, o Twoim Geniuszu nie wspomnę. "Popapraniec"...w pewnych kręgach, to nawet komplement, więc tak to odbiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Wątek niezwykle ciekawy. A i przygód co nie miara. Rekord długości warsztatu masz już chyba na swoim koncie a i model zdaje się że będzie klasa. Ciekawi mnie jak ty tego Ruska z pudła poskładasz, jakoś tego nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 .... Ciekawi mnie jak ty tego Ruska z pudła poskładasz, jakoś tego nie widzę... Wyżyję się na tych biało czerwonych barierkach i tej betonowej doniczce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 .... Ciekawi mnie jak ty tego Ruska z pudła poskładasz, jakoś tego nie widzę... Wyżyję się na tych biało czerwonych barierkach i tej betonowej doniczce.... W MS-ie też będziesz mógł poszaleć, robiąc kopułę dowódcy i te wszystkie małe kabelki ( żadnego Ci nie przepuszcze) , ale to będzie krótkie szaleństwo w porównaniu z abramsem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 .... żadnego Ci nie przepuszcze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 Uff.... Się narobiłem się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 Stan obecny... Jeszcze dużo, dużo do zrobienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 Dobrze, że wnętrza nie robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 Dobrze, że wnętrza nie robisz Ciiiiiiiii...nie podpowiadaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2016 Dobrze, że wnętrza nie robisz Ciiiiiiiii...nie podpowiadaj Bez obaw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2016 Panowie... A te one anteny na czerwono maźnięte to od czego "som"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 To anteny szerokopasmowe o dużej mocy VHF/UHF, do radiostacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2016 To anteny szerokopasmowe o dużej mocy VHF/UHF, do radiostacji. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi