Gość Napisano 20 Sierpnia 2016 Share Napisano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) To zadam jeszcze jedno głupie pytanie. Łaczniki ogniw były już z otworami czy sam nawiercałeś? Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2016 To żądam jeszcze jedno głupie pytanie. Łaczniki ogniw były już z otworami czy sam nawiercałeś? RMF zrobił gąski w dwóch wersjach, bez i z otworami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Sierpnia 2016 Share Napisano 20 Sierpnia 2016 RMF zrobił gąski w dwóch wersjach, bez i z otworami. No nareszcie ktoś pomyślał i o tym detalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2016 RMF zrobił gąski w dwóch wersjach, bez i z otworami. No nareszcie ktoś pomyślał i o tym detalu Trzeba przyznać, że model, jeżeli chodzi o ilość szczegółów (w porównaniu do dotychczas uznanego za najlepszego Dragona), zaskakuje. Są oczywiście błędy, są uproszczenia, ale naprawdę minimalne. Generalnie wart ceny, choć oczywiście mogliby rozbić na dwa (bez Tuska II) i sprzedawać taniej (tak chyba planują zrobić te z wnętrzem). No i jak dla mnie bardzo miękki plastik, którego nie każdy klej się chwyta... Trochę zielonego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Sierpnia 2016 Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Ja zawsze będę miał sentyment do Dragona i modelu 3535. Szkoda że jest już praktycznie niedostępny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Świetna robota, ilość detali kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Świetna robota, ilość detali kosmos E tam... Bez przesady... Trochę czarnego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Włeb zachodzę i zaskoczyć nie mogę -co to jest RMF ? radio jakieś modele rozdaje ? ... Rye Field Model - firma ... Prosba by nie nadawać szyfrem, jakieś RMF , RFM , co to jest RMF , RFM -RMF FM ? Ooo!, i dziękuję za odpowiedź :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Trochę brązowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Upierdliwa robota przy "boczkach"... Listwy między Tuskiem a wanną są w różnych kolorach i trzeba się będzie nieco nagimnastykować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Korekty, korekty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Korekty , poprawki toż to sama przyjemnosć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Cyzelujemy dalej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Dostał pierwsze, delikatne obicia (gównie tył) i w celu "ocieplenia wizerunku" bardzo rzadki żółty filtr. Zmiana jest praktycznie minimalna, ale przed zalakierowaniem raczej nic już tu nie wymyślę (oprócz rozjaśnienia pancerzy)... Mogę go jedynie bardziej brutalnie podrapać, ale nie wiem czy to ma sens... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Dyskusje na temat poobijania współczesnych czołgów już się na Forum toczyły . Moim zdaniem nie ma co przesadzać, najwyżej obetrzesz Tuska z boków od przechodzenia przez za wąskie przejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Dyskusje na temat poobijania współczesnych czołgów już się na Forum toczyły . Moim zdaniem nie ma co przesadzać, najwyżej obetrzesz Tuska z boków od przechodzenia przez za wąskie przejścia Też mi się tak wydaje.... Łuszczy się raczej ta farba, którą malowali na irackie potrzeby, ta która jest na czołgach z pozostawionym europejskim kamo nie wygląda wcale tak źle. W jej przypadku raczej charakterystyczne są mocne zmatowienia i przebarwienia niż chamskie obicia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Sierpnia 2016 Share Napisano 27 Sierpnia 2016 15.08 widziałem Abramsa z 2 metrów. W malowaniu NATO właśnie. Wyglądał na zmatowiony i właściwie pomimo kamuflażu dość jednolity (pomalowany filtrem jak sądzę ). Poobijany z pewnością nie był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Rozjaśnione boczne pancerze, ze dwa obicia dodane, i bezbarwny, bo mi się więcej psuć nie chciało. Reszta ewentualnie olejami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 27 Sierpnia 2016 Share Napisano 27 Sierpnia 2016 15.08 widziałem Abramsa z 2 metrów. W malowaniu NATO właśnie. Wyglądał na zmatowiony i właściwie pomimo kamuflażu dość jednolity (pomalowany filtrem jak sądzę ). Poobijany z pewnością nie był. Oj zdziwił byś się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Jesteś pewien, że to wszystko to obicia, a nie resztki farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 27 Sierpnia 2016 Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Macałem osobiście. One były piaskowe a kamuflaż natowski był walnięty na wierzch i to byle jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 27 Sierpnia 2016 Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Generalnie abramsy w Europie były przemalowywane z malowania pustynnego jakoś w ubiegłym roku i robili to na szybko (rozkaz w związku z zaostrzeniem sytuacji na Ukrainie), więc mogą to być zarówno obicia, złuszczenia jak i resztki starej farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Generalnie abramsy w Europie były przemalowywane z malowania pustynnego jakoś w ubiegłym roku i robili to na szybko (rozkaz w związku z zaostrzeniem sytuacji na Ukrainie), więc mogą to być zarówno obicia, złuszczenia jak i resztki starej farby "Mój" nie był malowany na pustyni.... --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jakie by te Abramsy nie były w rzeczywistości, to na zdjęciach "mojego" Abramsa zbyt drastycznych śladów nie widać, zresztą nawet jeżeli to i tak pokryte kurzem. Cała dyskusja jest już zresztą bezprzedmiotowa, gdyż "podmiot został zalakierowany". Mnie tych obić wystarczy a jak komuś mało trudno. Dzięki za wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 27 Sierpnia 2016 Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Te malowane w Europie też nie były malowane na pustyni Fajnie Ci to malowanie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 ... Fajnie Ci to malowanie wyszło.... Szału nie ma, ale na tym etapie może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi