cooper69 Napisano 24 Lipca 2016 Share Napisano 24 Lipca 2016 Jak nie masz to na facebookowej giełdzie modelarskiej pojawiły się błotniki blaszane do Twojego modelu - to nie moja oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 24 Lipca 2016 Autor Share Napisano 24 Lipca 2016 Jak nie masz to na facebookowej giełdzie modelarskiej pojawiły się błotniki blaszane do Twojego modelu . Dzięki za info ale wszystko już mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Lipca 2016 Share Napisano 24 Lipca 2016 Poza blaszkami ogólnymi coś dokupowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 24 Lipca 2016 Autor Share Napisano 24 Lipca 2016 Tak jak już wcześniej pisałem , wszystkie żywice AFV i kalki ARCHER . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Lipca 2016 Share Napisano 24 Lipca 2016 Z blaszek czy coś dokupowałeś. Cooperowi odpisałeś, że masz już blaszki i zastanawiam się z jakich zestawów będziesz korzystał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 24 Lipca 2016 Autor Share Napisano 24 Lipca 2016 Podstawa i błotniki Voyager , reszta to wszystkie poza podstawą i błotnikami pozostałe zestawy ABER . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 24 Lipca 2016 Autor Share Napisano 24 Lipca 2016 Firewall wklejony i pospawany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Lipca 2016 Share Napisano 24 Lipca 2016 skończę Panterę i chyba wyciągam ten model bo obserwuję z wypiekami Twoje poczynania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 24 Lipca 2016 Autor Share Napisano 24 Lipca 2016 No to dawaj . Co dwa kotki to nie jeden . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Sklecone zbiorniki paliwa , dorobione mocowania i podparcia podłogi . Przerobiona skrzynka która będzie za fotelem kierowcy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Wklejone przednie smarownice . Ta która jest na zdjęciu musiała być obniżona i zmienione mocowanie do Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Wklejone przednie smarownice . Ta która jest na zdjęciu musiała być obniżona i zmienione mocowanie do boku . Dorobione uchwyty do mocowania zbiornika na paliwo oraz prowadnica na cięgno . I tu wyszedł babol który popełnili wszyscy wcześniej , mianowicie obie tylne smarownice też są za wysokie i wymagają obniżenia . Na zdjęciu prawa obniżona , lewa jeszcze nie . W międzyczasie dodane cięgno i przewody od smarownic ale tylko te które mogą być widoczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Mały postęp . Przeróbki wymagało praktycznie wszystko - rozdzielacz zbiorników paliwa , przewody paliwowe , osłona na cięgna z dorobionymi mocowaniami , osłona mechanizmu do przestawiania rozdzielacza . Poza tym wklejone wałki skrętne i wszystko trochę popaćkane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 O japier... ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 O ja pierdziele... Toż to wygląda jak zdjęcia oryginału! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 10 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Filtr paliwa z dorobionymi uchwytami . Filtr paliwa wklejony i upaćkany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Teraz Ci pozwól, że przerwę a Ty nam opowiesz jak to malujesz i brudzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Teraz Ci pozwól, że przerwę a Ty nam opowiesz jak to malujesz i brudzisz ...dołączam się do pytania, bo malowanka pierwszorzędna..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Farby jakie do tej pory użyłem , Lifecolor jest z zestawu do wnętrz I pigmenty które stosuje w przeróżnych mieszankach . Te cztery wystarczą do uzyskania wszelakich odcieni brudu i kurzu . Do małych detali stosuję zasadę - mocno pigment , rozrzedzona farba bazowa mniej więcej do konsystencji washa , pigment ale już delikatnie . Do większych powierzchni sam pigment . Do uzyskania efektu takiego jak na rozdzielaczu paliwa dodatkowo przetarte palcem . Engine oil w połączeniu z pigmentami był użyty do upaćkania smarownic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 12 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Akumulatorki - oczywiście przerobione : zrobiona od nowa pokrywa , dorobione zakrętki i mocowania pokryw . I wklejone na swoje miejsce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Pokazalbys kiedys krok po kroczku jak to u Ciebie wyglada. Znaczy sie tworzenie takiego elementu. Dokumentacji zapewne masz sporo, bo szczegolowosc powala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Pancerniak ze mnie żaden, ale muszę powiedzieć że po prostu mnie zatkało oglądając Twoją pracę. Genialne detale, malowanie, a brudzenie to po prostu poezja. Gratuluję i czekam na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 12 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Pokazalbys kiedys krok po kroczku jak to u Ciebie wyglada. Znaczy sie tworzenie takiego elementu. Dokumentacji zapewne masz sporo, bo szczegolowosc powala. Jak na razie to są same proste rzeczy jak płytki polistyrenowe odpowiednio docięte , druty , nity i śruby lub tak jak w przypadku smarownic skrócenie całego elementu . Jedyne co mnie zmusiło do pomyślenia to przewody paliwowe i zakrętki do akumulatorów . Jak chcesz to mogę opisać jak to zrobiłem lub w przyszłości elementy które będą cię interesowały . W tym modelu prawie wszystko jest do poprawy lub zrobienia od podstaw . Dokumentacje mam potężną i jak by ktoś chciał to nie ma problemu z udostępnieniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Ja się piszę na kwity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi