Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

To jak szkice scenariusza

Zaj...cie to ci wychodzi.

Ps po ile browar ?

Gorzej jak chłopaki się zrelaksują i małą ustawkę przed barem zrobią.

Na początku zawsze jest kulturka

280765_1237522172_large_zpsjvhjddia.jpg

Potem nieco się komplikuje.

alien-isolation-xenomorph-wallpaper-wallpaper-4_zps3wkxbdor.jpg

Edytowane przez Gość
  • Super Moderator
Napisano

Fazzy w pubie oprócz piwa, trzeba by było jeszcze zarobić na jakiejś atrakcji.

Domyślam się, że będą tam przychodziły całe rodziny, więc musisz przed wejściem taką oto planszę postawić.

Alien_zpsoquoez6z.jpg

Zdjęcie z internetu

Napisano
Znowu dostaniesz 5 z malowania?

Fajnie skubiesz ten plastik!

Nie tym razem.. coś mnie podkusiło, stwierdziłem, że może jednak zdążę.. i sam nie wiem po cholerę odpalałem aerograf? Całość kusi do malowania w czerniach i szarościach - jak to na filmie. Z drugiej strony faktura ścian pomiędzy kamieniami prosi się o piaskowy kolor.. co by rozjaśnić te ponure ciemne wnętrza i wyszło takie ujwico.

Ja to sobie rekreacyjnie od czasu do czasu dłubam .. fajnie to skubie np. Marudek i paru innych co od podstaw robią.

Btw. dostałeś taki sam.. więc działaj :P

Ps po ile browar ?

Gorzej jak chłopaki się zrelaksują i małą ustawkę przed barem zrobią.

Na otwarcie będzie open bar.. a potem znajdzie się kompromis.. może wymiana trofeów albo organów (niekoniecznie własnych) za trunek..

Więc zdecydowanie poza miłym relaksem przy barze możesz liczyć na ustawkę i krwawą jatkę

Chyba robisz w branży reklamowej

Rozwalił mnie ostatni wpis

Nie wiem, która jego część.

Z reklamą nie mam nic wspólnego.. jestem skromnym bibliotekarzem w fabryce studentek.

pomyślimy pomysł kuszący ale chyba wtedy to już nikt tej pracy serio nie odbierze i będę mógł co najwyżej w kategorii N-ic śmiesznego pokazać.

:kawa: Tiaaaa widziałem ten odcinek "Pieprz i wanilia", w którym Tony Halik podpisał się Alienom na szyldzie ichnego Pubu

A drugą część, gdzie napisał na piramidzie "Cortez zalega z żołdem" widziałeś?

A tak w ogóle to skręcam się z radości w węzeł i dzięki za motywację do dalszych prac.

W odwiedziny wpadł większy brat co by pomóc kłaść fakturę na ściany:

mF20zQQl.jpg

hXxGBBsl.jpg

Pomazana podłoga:

BFoALyql.jpg

I banner:

j5uPuuwl.jpg

I ściany:

wEOBanjl.jpg

Nk12RFal.jpg

Napisano

Panie, tynki jak ta lala.

Dobrze ,ze nie wszyscy wyjechali za robota do tej Unyji.

Trochę twarze mają ci tynkarze zmarnowane ale widzę ,że o wczesnej porze był post pisany to jeszcze popychacza w płynie nie łykneli.

Napisano

Szykowny baranek!

EDIT: Właśnie doczytałem co napisałeś o robieniu od podstaw. Za skromny jesteś! Właśnie dłubiesz makietę jaką chcieliby mieć przy kręceniu pierwszych części Aliena! Widać, że lubisz być dumny z tego co robisz. Jak powiedział kiedyś Wojtek Fajga: "Ni ma lipy!". Tak trzymaj

Napisano

Z racji ciemności panujących w korytarzu malowanie xenomorfów wymagało dosyć drastycznego rozjaśnienia (co by nie wyszło, że na zdjęciach statystuje 5 murzynów w ciemnej sieni).

Przy świetle dziennym widać, że obcym dobrze w "błękitnym horyzoncie" - aż się proszą o przymiarkę do pierwszowojennych okopów

phS2YHKl.jpg

Po lewej lekkie cieniowanie, po prawej rozjaśnienie "światłem":

OQHjgfQl.jpg

Tak mi się spodobało tworzenie petroglifów z green stuffu, że na frontowej ścianie knajpy powstały podobizny stałych bywalców zamawiających złocisty trunek:

33W3L7vl.jpg kcgyEZVl.jpg

I takie tam karakany wychodzące po libacji:

YytxqDdl.jpg

A jeden to nawet po suficie:

HP1JbrMl.jpg

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 3 months later...