Bengal Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Witam, na stół ląduje liczę na waszą pomoc B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Ta sylwetka, bezcenne:))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Niełatwy kamuflaż jak na początek sobie wybrałeś, ale czemu nie - warto stawiać sobie trudne cele. Do roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Dobry, w oczekiwaniu na farby chciałbym was podpytać o jakiś patent na zrobienie pasów : rozważam dwie opcje a - zostawienie ich w takim stanie jak są b - zeszlifowanie ich i dorobienie pasów np z puszki po piwie ? coś poradzicie ? B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Dobre pasy wychodzą z taśmy Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Dobre pasy wychodzą z taśmy Tamiya. Jakiś przykład ? Nie widziałem chyba takowych pasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Kilka przykładów z różnych polskich for Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Super, wielkie dzięki będę dziś kombinował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Czy to dlatego że papier z tych banknotów jest podobny do tego z którego Eduard robi pasy typu "Fabric" albo "Super Fabric"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Czyli za jakieś 4 zł mam materiału na kilkadziesiąt pasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Czyli za jakieś 4 zł mam materiału na kilkadziesiąt pasów. Gdzieś tam znajdę $ spróbuje tego patentu najpierw. A sprzączki do pasów hmm zszywka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Są w sprzedaży same sprzączki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Znalazłem na szybko : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Tu masz cały środek do twojego modelu z pasami włącznie http://www.mojehobby.pl/products/Buffalo-Model-339-TAM.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Tu masz cały środek do twojego modelu z pasami włącznie http://www.mojehobby.pl/products/Buffalo-Model-339-TAM.html Widziałem, zastanawiam się nad nim właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Tu masz cały środek do twojego modelu z pasami włącznie http://www.mojehobby.pl/products/Buffalo-Model-339-TAM.html Widziałem, zastanawiam się nad nim właśnie Jako wygodnicki leniwiec, polecam. Znacznie to ułatwia i przyspiesza robotę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Dla chętnych i mniej leniwych. Przy okazji, to jest akurat właściwa wersja pasów dla brytyjskich Buffalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Gonzo. Jesteś nie tylko wielki ale też wspaniały! Rysunki są przepiękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Zerknij tutaj: http://www.florymodels.co.uk/how-to-scratch-build-seat-belt/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2016 wow, nie powiem weszliście mi na ambicje ... kupiłem parę rzeczy spróbuje obu metod, zobaczymy co mi wyjdzie edit1. pierwszą zmodyfikuje, nie mam pilników by przeciąć tak idealnie igłę :( edit2. zrobiłem pierwszy - masakra, muszę znaleźć patent na równiejsze klamry podpowiecie jak zrobić ładniejsze klamry ? kolejna w dobrą stronę idę ? edit3. trzeci - dziś ostatni i 3 razem : jutro do tego wrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2016 W przerwie od pasów pomalowałem "wstępnie" wnętrze ( XF-3:1 + XF-5:2 ). Zdjęcie jak zdjęcie wybaczcie, jutro zrobię w lepszych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Te pasy nie są złe, a nawet całkiem dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Są złe zła skala, ale przynajmniej wiem co muszę zmienić.. wczorajsze malowanie : Muszę zakupić namiot bezcieniowy oraz mniejszy drucik do klamerek. B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 17 Sierpnia 2016 Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Lubię ten samolocik, mam go 1/72. Old school. W tek skali warto poszaleć z kabiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2016 W oczekiwaniu na farby, wróciłem do pasów. Pomniejszyłem skalę, znalazłem cieńszy drut, pierwszy wyszedł tak : Na pewno muszę zmniejszyć środkową sprzączkę Na razie robię drugi , trzeci , czwarty może setny wyjdzie akceptowalny. No i w między czasie biorę papier i ogarniam fotel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi