tompac Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 Nie chcę KRLowi zaśmiecać wątku, ale może po prostu pokaż jak wygląda według Ciebie bardzo dobrze pomalowany model.Wtedy będzie prościej. Nie udało.mi się jeszcze takiego stworzyć :-( A może Ty pokażesz zdjęcia prawdziwego samolotu, który byłby tak wypreszajdingowany czy jak się to tam zwie lub wyfitrowany jak modele w trendzie, który prezentujesz? Mam nadzieję że KRL nie ulegnie presji otoczenie i zrobi to wg wizji, którą wcześniej przedstawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 Chodziło mi o model, czyjkolwiek, który świetnie wygląda i jednocześnie nie jest efekciarski. Skoro można tak zrobić, to pokaż, na pewno gdzieś taki widziałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youngtiger1 Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Just saw this thread and I'm glad I did. I love the Su-25 and those markings are totally awesome. I love the digi camo on fighter jets. You are doing nice work and I love how you eliminated the seams. And painting is look top notch. Can't wait to see more ;) Mike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Chodziło mi o model, czyjkolwiek, który świetnie wygląda i jednocześnie nie jest efekciarski.Skoro można tak zrobić, to pokaż, na pewno gdzieś taki widziałeś. Po zapowiedzi kolegi KRLa sądzę że właśnie to Su ma szansę być takim modelem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 O ja pier.... Super wygląda!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 Panowie, delikatny Post Shading i odrobina cieniowania ale jak już wspominałem odrobina ponieważ uważam że ten "zabawkowy" charakter tych samolotów w tym konkretnym kamuflażu musi pozostać. Wygląda to tak: I całość: Fotki wykonane w nocy przy sztucznym oswieteniu telefonem więc jakby to ująć są nie co przerysowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Panowie, delikatny Post Shading i odrobina cieniowania ale jak już wspominałem odrobina ponieważ uważam że ten "zabawkowy" charakter tych samolotów w tym konkretnym kamuflażu musi pozostać. Wygląda to tak: ... I wygląda SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Jest zajebiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Piękna robota, a jak chodzi o cieniowanie i przebarwienia - już bym zdecydowanie na tym poprzestał. Poziom prezentowanego tu warsztatu - czapki z głów. http://www.airliners.net/photo/Ukraine-Air-Force/Sukhoi-Su-25M1/2236146 Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 Tak w tej kwestii(cieniowanie i inne bajery) już koniec, jeszcze zobaczę jak wszystko bedzie wyglądać po nałożeniu lakierów bezbaerwnych czy nie przygaszą one zbyt mocno powierzchni ale myślę że efekt powinien być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Mi się na razie podoba Nie każdy samolot musi być styrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Bardzo fajnie, styrania zdecydowanie już wystarczy, nawet może odrobinę jest za mocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 Pamiętaj że jeszcze dwa bezbarwne w tym jeden matowy a mat zawsze zostawia pobielenie działa jak filtr więc nie co wszystko wytłumi. Wtedy powinno być w sam raz, będzie nie co "życia" ale bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 A czy u Ciebie bezbarwny nie wyciąga preshadingu? W lakierach Gunze tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 Pamiętaj że ja nie używam produktów modelatskich położe lakier z połyskiem z dodatkiem utwardzacza Flexi on dział jak filtr czyli lekko tonuje (przygasza)powłokę pod bezbarwnym na to mat także 2K więc z utwardzaczem i też z dodatkiem flexi. Ten dodatek ma wpływ na tzw. rozciąganie produktu lakier po nałożeniu robi się gładki nie ma efektu skóry pomarańczy za to jest wspomniany efekt filtra. Reasumując Moje lakiery nie wydobywają efektu PS wręcz przeciwnie lekko go niwelują choć tem efekt jest BARDZO delikatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 No jeśli tak to problemu nie ma. Podejrzewam, że gdybyś użył np. guznowskiego GX100 to ten preshading dość mocno by się zaakcentował. W tedy model wyglądałby na naprawdę mocno zużytą maszynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 Tu jest jeszcze kwestia nie najlepszych fotek. Jak będzie model na koniec zbyt intensywny położę filtr z TC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Świetnie wygląda to kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 Tak mi się podoba że faktycznie bedę musiał sobie zrobić jeszcze kilka modeli w takim kamuflażu, Su-27, F-18 i co tam jeszcze lata w pixelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 22 Września 2016 Share Napisano 22 Września 2016 Tak mi się podoba że faktycznie bedę musiał sobie zrobić jeszcze kilka modeli w takim kamuflażu, Su-27, F-18 i co tam jeszcze lata w pixelach Słowacki 29ty. Suczka przednia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 22 Września 2016 Autor Share Napisano 22 Września 2016 Ale ten Słowak w pixelach to chyba tylko w wersji UB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 22 Września 2016 Share Napisano 22 Września 2016 Ale ten Słowak w pixelach to chyba tylko w wersji UB? Oni mieli parę egzemplarzy w tym malowaniu. http://www.google.pl/search?sclient=tablet-gws&site=&source=hp&q=slovak+mig-29+digital+camo&oq=Slova+mig&gs_l=tablet-gws.1.0.0i7i30i19k1l3.3889.30844.0.32283.20.20.0.0.0.0.218.2781.0j17j2.19.0....0...1c.1.64.tablet-gws..1.18.2628...0j0i131k1j0i22i30k1j0i7i30k1j0i13k1.G87g0JvRRgc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 22 Września 2016 Autor Share Napisano 22 Września 2016 Muszę tylko poczekać na model Trumpka który ma się pokazać w tym roku. Najgorsze jest to że MiG'ów 29 to bedę musiał zrobić pewnie kilka bo chodzą mi po głowie różne kamuflaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Września 2016 Share Napisano 22 Września 2016 Najgorsze jest to że MiG'ów 29 to bedę musiał zrobić pewnie kilka... Żeby tylko takie straszności były Z pikseli jest jeszcze taka ciekawostka: I to całkiem nieźle udokumentowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 22 Września 2016 Autor Share Napisano 22 Września 2016 O i to jest wyzwanie tu dopiero nasra..... jest tych pixeli. Tylko czy jest model w 1:35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi