milczacy Napisano 17 Września 2016 Autor Share Napisano 17 Września 2016 To ma być niebieskie przebarwienie od temperatury. Ale ciężko mi znaleźć dobry odpowiednik w farbie na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 A zwykły clear blue położony na jakimś metalicznym podkładzie nie da rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 Fajnie to wszystko wygląda. Ja te dysze w pierwszej kolejności psiknął bym metalicznym, a potem kombinował z niebieskim, rdzawym itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 Wciąż szukam dobrej metody na takie głęboko niebieskie przebarwienie. Mam 2 zestawy 'cieni do powiek Tamiya', ale akurat bez tego koloru (mam B i F). W Dreamlinerze dysze wylotowe zostawię już chyba jak są i potraktuję je właśnie czymś metalicznym z zestawu F. Obecnie dałem mieszankę emalii Revella 350 + 99. A na jakimś złomie potrenuję metodę proponowaną przez Solo, bo akurat mam przezroczysty kolor 'ciemny niebieski' Vallejo Model Color i metoda ta wydaj się dobrze 'rokować'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Takie przebarwienia to chyba jedne z trudniejszych rzeczy do pomalowania. Podziwiam tych co potrafią pomalować rury wydechowe ścigaczy, gdzie przebarwienie przechodzi z niebieskiego w złoty. Szacun dla Ciebie, że próbujesz to odtworzyć na modelu w 1/144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Czas zakupić ten zestaw Tamki . Fajnie to wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 Tak. Mnie też Spotter przekonał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Widzę, że pudry coraz popularniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Utrwala się ten puder jakoś?A może trzyma się bez utrwalacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Wow! Ale do Inglota mam bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 Ja też myślałem o tych damskich. Są tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 Dzięki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Chyba też poproszę dziewczynę by pokazała mi drogę do tańszych zamienników, lub może Ona ma coś na zbyciu czego nie używa bo świetnie to wychodzi z pudrami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 No i na tym tutorialu wygląda to na śmiesznie proste. Może jak będę robił dyszę F16 to zakradnę się do kuferka mojej Żonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 1 Października 2016 Autor Share Napisano 1 Października 2016 Wczoraj wreszcie trochę popchnąłem dłubanie przy modelu do przodu. Tydzień temu rozpocząłem już 'rzeźbę' z dostosowaniem kabiny pilotów z innego modelu do Dreamlinera. Czeka mnie jeszcze sporo pracy przy tym, ale też bez przesadny bo po wklejeniu oszklenia niewiele w środku widać. Chwilowo wygląda to jeszcze nieciekawie Pomalowałem też na czarny błysk wnętrze kadłuba, ma to na celu zatrzymanie światła oświetlającego wnętrze. Podejrzewam, że jeszcze 2-3 warstwy czarnego pójdą. Jest to ważne, aby faktycznie światło nie przebijało poza kabinę pasażerów. Najwięcej czasu zajmują silniki. Jest to najfajniejszy element tego modelu i przykładam się do niego najlepiej jak umiem. Aktualny widok prawie wszystkich elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 Superancko! Jak kiedyś eksperymentowałem z oświetleniem, to pchałem do środka folię aluminiową. A to zielone to plastelina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 1 Października 2016 Autor Share Napisano 1 Października 2016 To zielone to 'green stuff' coś w rodzaju żywicy epoksydowej. Twardnieje po 24h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 Ja do takich zabaw używam Milliputa, który twardnieje po 2h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 1 Października 2016 Autor Share Napisano 1 Października 2016 Miliputa tez mam. Ale chciałem wypróbować 'słynny' green stuff ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 10 Października 2016 Autor Share Napisano 10 Października 2016 Na ostatnich warsztatach i w weekend podłubałem przy modelu, niestety tak się w robocie 'zapamiętałem', że zdjęć nie porobiłem - no nie, jedno zrobiłem, z którego i tak niewiele widać. W każdym razie diody oświetlenia wnętrza oraz 'beacon' już zamontowane, połówki kadłuba sklejone, skrzydła wklejone. Teraz już 'tylko' szpachlowanie spoin, szlifowanie, podkład itd. Zdjęcie przedstawia wnętrze kadłuba z jedną diodą koloru białego, łącznie wnętrze oświetla 5 takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Zrób chociaż fotkę i pokaż jak świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 10 Października 2016 Autor Share Napisano 10 Października 2016 Chwila cierpliwości - okienka są obecnie zaklejone maskami, więc trochę potrwa zanim pokażę model świecący. Aby bowiem światło wydostało się z okienek będę musiał wycinać kalkomanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 To pewnie trochę zabawy będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 10 Października 2016 Autor Share Napisano 10 Października 2016 Pewnie będzie, chyba się będę się musiał przedtem 'znieczulić' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 2 Listopada 2016 Autor Share Napisano 2 Listopada 2016 Coś tam się dzieje... Kalki lada chwila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi