Klepas Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 Witajcie, Troszkę męczy mnie dłubanie przy armor slat do Kanadyjskiego Leoparda 2A6M i zatęskniłem za plastikiem więc zacząłem sobie równolegle nowy projekt a mianowicie Polskiego Leoparda 2A4: Już niedługo pokażę efekt dotychczasowych prac oraz okaz wzorcowy który będę się starał odtworzyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klepas Posted October 30, 2016 Author Share Posted October 30, 2016 No więc tak, Okaz wzorcowy to Leopard 2A4 z 10-tej Brygady Kawalerii Pancernej o numerze 0227. Będzie odwzorowywany stan ze zdjęcia poniżej: Poniżej dotychczasowy postęp prac: CDN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klepas Posted November 1, 2016 Author Share Posted November 1, 2016 Klepas - zestaw Pro Art Models jest do Leoparda A5/6 a ty robisz A4.Czy cos z niego pasuje do tego ostatniego modelu ? Tak pasują boczne fartuchy:) Prace po malu idą do przodu. Kilka elementów dokleiłem na przód kadłuba: Mam pytanie... Czy ktoś wie może co to jest za kolor na spodzie i skąd on się tam wziął? To jest jakiś podkład?? Jaki kolor z rynkowych akryli by tu pasował? CDN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 Tak, podkład, coś jak minia na panzerwafermachenfahren, spotykany na wielu pojazdach w WP typu T-72, MT-LB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klepas Posted November 1, 2016 Author Share Posted November 1, 2016 Tak, podkład, coś jak minia na panzerwafermachenfahren, spotykany na wielu pojazdach w WP typu T-72, MT-LB. A czy wiesz moze jak ten kolor sie nazywa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 Myślę, że nie ma to konkretnej nazwy. https://lh3.googleusercontent.com/KmfKt9JXdAHNDBiIZXbYeFUwN2Z0tt4LZzDZD4Omx0Usi7DjSpDutLnZVMEV_eDgF8EOKRqNaCSrWHk=w1366-h768-rw-no Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 Pewnie jest to minia ołowiowa, lub żelazna. Ta pierwsza jest z reguły bardziej czerwona... Zmieszana z jakimś podkładem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klepas Posted January 3, 2017 Author Share Posted January 3, 2017 Witajcie, Kolejny update to ukończona w całości budowa wieży: No i przygotowuję już koła... CDN... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinucha22 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 z niecierpliwością czekam na cd ;) Piękne są te złote wstawki ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klepas Posted July 26, 2020 Author Share Posted July 26, 2020 Hej, Trochę mnie tu nie było:) Model posklejany i teraz tylko wyczyścić i można malować. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted July 27, 2020 Share Posted July 27, 2020 Bardzo dobra waloryzacja. Czekam na malowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted July 27, 2020 Share Posted July 27, 2020 W dniu 26.07.2020 o 19:22, Klepas napisał: Trochę mnie tu nie było:) ważne że powrót udany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klepas Posted August 1, 2020 Author Share Posted August 1, 2020 Położony Mr.Pimer Surfacer 1000 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted August 1, 2020 Share Posted August 1, 2020 Super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted August 1, 2020 Share Posted August 1, 2020 Świetna blacharka . Malowanie też zapowiada super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klepas Posted August 2, 2020 Author Share Posted August 2, 2020 Lecimy dalej. Pierwszy kolor położony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klepas Posted August 9, 2020 Author Share Posted August 9, 2020 Postępów ciąg dalszy. Skończone gąsienice przed kurzeniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLO Posted August 9, 2020 Share Posted August 9, 2020 Widać że kolega nie widział nigdy gąsienic od Leona. wytarcia wewnętrzne są jak lustro aż dają po oczach jak się ogląda, rdzy jak na lekarstwo, bez obrazy ale te wyglądają jakby Leon z 10 lat stał na pomniku . A nasze Leony są mocno eksploatowane i te gąski z takim wykonaniem są nie na miejscu pozdrawiam OLO 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klepas Posted August 9, 2020 Author Share Posted August 9, 2020 16 minut temu, OLO napisał: Widać że kolega nie widział nigdy gąsienic od Leona. wytarcia wewnętrzne są jak lustro aż dają po oczach jak się ogląda, rdzy jak na lekarstwo, bez obrazy ale te wyglądają jakby Leon z 10 lat stał na pomniku . A nasze Leony są mocno eksploatowane i te gąski z takim wykonaniem są nie na miejscu pozdrawiam OLO Wrzucam jeszcze raz zdjęcia z wzorca 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted August 9, 2020 Share Posted August 9, 2020 Są pojazdy które stoją w garażach i korodują, nikt codziennie nie będzie wyprowadzać 240 Leopardów tylko po to żeby przepiaskować gąsienice, stąd @Klepas miał prawo tak "zaniedbać' gąsienice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted August 9, 2020 Share Posted August 9, 2020 Rdza na gęsich raczej nie powinna dziwić ale sam jej kolor wg mnie trochę zbyt intensywny. Jeśli zamierzasz je dalej brudzić to po zabiegach nikt nie określi dokładnie czy to rdza czy glina spod pyłu się wyłania. Jeśli zamierzasz robić na czysto to warto by ostudzić ten kolor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLO Posted August 9, 2020 Share Posted August 9, 2020 Zwracam honor zgadza się że zdjęciem.Jedyne co to oznacza że szkolenie albo zostało na trenażerach albo spada intensywność działań. Miałem przyjemność trzy razy ćwiczyć z czołgistami ładnych parę lat do tyłu I w tedy takich jeszcze nie było chyba że padł w boju. Pozdrawiam I kończę zaśmiecać Olo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_na_Zulawach Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 (edited) Czy to na pewno jest czołg ze Świętoszowa? Ok. Przyjrzałem się. Po mundurach widzę, że raczej tak Edited August 10, 2020 by Pan_na_Zulawach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bzdura Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 (edited) Foto prywatne z pokazu pare lat temu. Edited August 10, 2020 by Bzdura Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts